Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Rv Vaše bagatelizování nebezpečí islámu a nemístné vytahování židovské otázky jako zrcadla doby mně přinutilo k následným řádkům.

1) Židé se v minulosti proviňovali především tím, že byli chytří. Proto jim v mnohých společenstvích patřilo vyšší postavení. Ale závist je mocná síla a od toho je už kousek k obviňování, že za všechny potíže mohou oni. Teologický prohřešek u židů je, že o sobě hlásají, že jsou národ vyvolený. Neznám však v dějinách případ, že by židé vedli uchvatitelskou válku. Naopak, je v historii více případů, kdy byli napadáni oni.

2) Burkiny jsou komerční projekt bez vazby na nějaké tradice. Naopak; z náboženského hlediska neměli ve vodě s ostatními "naháči" co dělat. A nejvíce, a oprávněně, lidi naštvalo, že pánské tříčtvrteční plavky povoleny nejsou a muslimka vlezla do vody dokonce v normálním hábitu.

3) Nelze jen tak přejít jednoznačné verše z Koránu, že "největšími nepřáteli muslimů jsou židé". Mnozí vyzdvihovatelé tolerantního vztahu muslimů k jinověrcům v minulosti, by si měli detailně nastudovat "Umarovu smlouvu". A pokud jde o přímý náboženský vztah, je v Koránu opět jednoznačný verš: "Bojujte proti všem jiným náboženstvím tak, aby u Boha zůstalo jediné; islám".

10 0
možnosti
KM

K95a93r60e10l 35M74a70s71e78k

23. 7. 2017 18:39

Nikdo nevraždí proto, že si přečetl nějaké verše. O nepraktikujících muslimech jistě netřeba zavádět řeč.

0 10
možnosti
RP

Pokud chce jít ke kořenům antijudaismu, tak musíte začít už před Kristem, kdy okolní říše chtěli zabránit tomu, aby byl znovu vybudován Jeruzalém, který byl v ruinách za časů proroka Nehemiáše, kterého ho Bůh povolal z babylonského dvora, kde sloužil jako číšník, aby dohlížel na jeho znovu postavení a znovu nabytí identity izraelského národa.Pokud ukazujete na církev, která terorizovala Židy nájezdnými loupežnými křižáckými výpravami, nejprve se zeptejte sama sebe, které církve toto bylo zvěrstvo? Té, která začala šířit Evangelium v prvním století po Kristu, kdy byli křesťané po stovkách vražděni, anebo zkorumpovanou církví plných bezbožných lidí, kteří původní křesťany povraždili, anebo je vyhnali na poušť, kde zakládali svá obecenství? Tou církví, která byla zkorumpovaná od 3. století za císaře Konstantina, která má na svědomí tolik životů, a která praktikuje modloslužbu a pohanské rituály se pro ní staly důležitější, než původní víra v Ježíše Krista?Je to totiž to stejné, jako když řeknete, že i Hitler nechal napsat svým vojákům na jejich dýky „Got mit uns’, aby zmátl křesťany a evangelikální církve v Německu v jeho době, aby tak mohl na svoji stranu mohl přitáhnout celý německý národ, který pak uvrhl do sebevražedné války? Na to si musíte odpovědět sama.Pokud jde o nevraživost té či oné skupiny jako např. německých nacionalistů vůči Židům anebo militantních arabských uskupení jako Hamás v Palestině, vždy se vraťte k té původní lži, které tito lidé uvěřili: Kdo jsme my, a kdo jsou Ti druzí okolo nás. Je to rasismus ve všech podobách. to stejné platí o ateismu, který byl základem pro další zmutované vražedné směry jako bylo komunismus anebo nacismus.To z ateistů teroristy nedělá, ani z Muslimů, kteří nejsou zradikalizování, ale jakmile začnete pohrdat jinými lidmi, anebo je ponižovat kvůli tomu, že mají jinou kulturu, jiné zvyky, jinou víru, to Vás eskaluje pak do role exkluzivních fanatiků, kteří Ty ostatní okolo sebe podle sebe.

0 0
možnosti
DK

Me trochu prekvapuje, ze to srovnavani Zidu s muslimy povazujete za neco objevneho, pritom mi to prijde spise jako klise...spatne klise...

8 0
možnosti
Foto

mě zas překvapuje že hovoříte o srovnání Židů s muslimy když hned v prbmím odstavci avizuji, že se o srovnání těchto dvou nábožesnkých proudá vůbec nejedná, jak se můžete vyjadřovt k něčemu, z čehož jste očividně nepřečetl ni první řádky?

0 0
možnosti
JH

J24a34n 87H15l74e42d67í40k

23. 7. 2017 15:53

stačí letět nad Egyptem, Irakem, Sýrií,-- to, co je zelené, je izraelské, kamení, písek a smutek-- to je arabské. - Proč bohaté islámské státy vůbec nedotují své rodné bratry téhož krutého vyznání, proč je po proniknutí hranic. rychle navracejí do palestínské bídy. -- Džihád přikazuje muslímům zabíjet pohany a jinověrce, žádný Arab z Džihádu neutekl, všichni do jednoho posledního, se k němu hrdě hlásí.-- Filosofováním se vrahům pouze pomáhá, stejně je Evropa už dnes zcela ztracena

13 0
možnosti
KM

K73a42r98e38l 70M31a58s90e24k

23. 7. 2017 16:15

Proč píšete nesmysly a ke všemu nijak nesouvisející s článkem? Co vám to dává?

1 8
možnosti
  • Počet článků 784
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1823x
Překladatelka, autorka vlastní tvorby, zvídavá cestovatelka, bloggerka, milovnice všeho dobrého co život nabízí. Hlavou jsem realista, tvářím se občas jako pesimista, ale srdcem jsem nenapravitelný optimista. Vypadám možná jako bojovnice, ale to jsou jen mimikry kterými chci ochránit tu příliš citlivou a zranitelnou holku uvnitř. Po přeložení asi deseti knih z angličtiny mě napadlo, co kdybych zkusila napsat něco sama- zatím mi vyšly mi tři knížky: Za chlapem a tramvají neběhej, za pět minut je tu další, Italská invaze v Praze a Recept na šťastný den. Rozhodně se nepovažuji za spisovatelku-jsem jen zapisovatelka příběhů, které píše život, a které vidím kolem sebe. Baví mě rozplétat sítě vzájemných vztahů, kterými jsme všichni neviditelně propojeni, a objevovat souvislosti v předivu života. Mým krédem je žij a nech žít, a  pokud nejde o život, nejde o nic. Přála bych si, aby k sobě lidé byli více tolerantní a vstřícní. Myslím že když člověk s něčím nesouhlasí, nemusí to proto hned odsuzovat.

Seznam rubrik