Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

Tak on i pan Duka, ještě jako biskup, jednoho kněze projevujícího přílišný zájem o nezletilce posouval z farnosti do farnosti. Odnesl to tehdy jeden student teologie, který udělal tu chybu, že na to upozornil.

0 0
možnosti
Foto

proto má pan kardinál tak rozporuplný postoj k papežově snaze to přísně řešit

0 0
možnosti
JP

J48i11r33i 31P16r80a26j52z

7. 3. 2019 20:33

Jsem pro očistění církve, ale ne stylem meeeetooo , ze kterého se stalo hon na čarodějnice. Je dobře , že papež to chce řešit , je dobře , že lidi na to tlačí. Ale ať se to nezvrhne a řeší si to církev nebo soudy, ale ne soudce Lynch.

3 2
možnosti
Foto

on pouze založil organizaci která má pomáhat obětem:-/

1 0
možnosti
Foto

děkuji za nákuk paní Hanko a pěkný večer:-)

0 0
možnosti
VB

Každá entita se snaží vypořádat s problémem a samozřejmě se najde plno chytrolínů, kteří chtějí být slavní atd. Je to takové me too a církevní způsob.

USA se pošklebujeme a to stejné se rozjíždí zde. Že jste nezmínila toho osvobozeného kněze.

2 0
možnosti
Foto

svědectví jeho přítelkyně a její matky- očividně bigotní dámy vzbuzují pochybnosti.:-/jen na zakladě toho, že se kluk vyjádřil jak mu případné odškodné finančně pomůže vyřešit osobní problémy není důkazem že si to vymyslel

0 0
možnosti
Foto

vahazov je většinou za něco správného;-(:-)

3 0
možnosti
Foto

je to tak Jaromíre-a je fakt že to celé je trochu podezřelé

0 0
možnosti
Foto

Vůbec nechci zpochybňovat, že jsou věci, na které církev nemůže být hrdá...

Ovšem statisticky je největším nebezpečím pro děti rodina.

Ten krásnej institut, který si nechceme "zaneřádit" homosexuály atd,,,

Zajímavé je, že spousta jedinců se tou nedotknutelností rodiny v tomto chápání zaklíná a zároveň se takto ostře vymezuje proti církvi.Vidím v tom značný rozpor...

p.s. toto není mířeno na Vás konkrétně paní Palková.

0 0
možnosti
Foto

pokud se budeme řídit statistikami pane Filipe tak statisticky jsou dětem nejvíce nebezpeční muži;-) žen které sexuálně zneužijí dítě je minimum.

jinak s vaším komentářem souhlasím, správná připomínkaR^

1 0
možnosti
RK

Takže když to tak nějak shrnu - člověk někoho zabije, policie ho nedopadne a on se půjde vyzpovídat církevnímu hodnostáři. Ten je vázán zpovědním tajemstvím - netuším, zda ho pošle se pomodlit pět zdrávasů a tři otčenáše - a nikomu nic neřekne. Vrah zabije dalších pět lidí. Když je dopaden, odvolá se na církevní zákony, podle kterých nesměl porušit svátost zpovědní. Pane Jílku, píšu to správně?

Další otázka na zmíněného jedince - v Desateru se říká nesesmilníš. Existují nějaké výjimky, když jsou evidentně dokazatelné případy zneužívání nejen dětí?

A do třetice, vaše averze ke komunistům je pochopitelná, vaše argumenty zcestné. Informujte mě, prosím, jak byl potrestán papež římskokatolické církve, který posvětil Hitlerovu a Mussoliniho svatou válku. Děkuji.

0 0
možnosti
Foto

obávám se Ríšo že odpovědi se nedočkáš;-)a s tím zpovědním tajemstvím si údajně někteří kněží zas tak velký problém nedělali a ani dnes nedělají-účel světí prostředky:-)

0 0
možnosti
FS

Poznání vyhozených či odsouzených komoušů a bolševiků vedlo k základnímu zá-konu: "Je lépe se zvrhle mýlit spolu s vedením strany než mít jako jedinec pravdu" .

No a římskokatolická círev v dnešní době není nic jiného než politická, mocenská a zejména hospodářská organizace.

3 0
možnosti
Foto

přesně tak pane Františku-dík za reakci a krásný den:-)

0 0
možnosti
MS

Věcně jde o porušení soudcovské nezávislosti, protože Rozkova aktivita není po dohodě s nadřízenými. V církvi se pomoci obětem zneužívání věnuje např. Marek Drábek, který měl nedávno rozhovor v DVTV a vypadá rozumně. Do jaké míry jsou Rozkovy argumenty o nedostatečnosti pomoci relevantní nelze bez bližšího vhledu do problematiky posoudit.

Funkce církevního soudce bývají na malý úvazek a platy v církvi jsou výrazně podprůměrné, takže soukromého vinaře Rozka to existenčně neohrozí.

https://video.aktualne.cz/dvtv/sexualni-zneuzivani-v-cirkvi-by-mel-fungovat-system-pece-o-a/r~c49de94a15b411e992d50cc47ab5f122/

3 0
možnosti
Foto

po dohodě s nadřízenými?8-o Už jen to že se proti podobné iniciativě nadřízení staví negativně na ně vrhá stín podezření-místo aby důkazu že pan Rozek činí něco nekalého tak vágní odůvodnění-to je fakt směšnéRv

0 0
možnosti
JS

Lituji, ale nesouhlasím s Vámi. Každý spolek, tedy i církev, má právo rozhodnout, kdo bude jeho členem. Za trestání přestupků a zločinů je zodpovědný stát, rozhodně ne žádný spolek. Nebo se snad domníváte, že církevní právo je v demokratickém státě nad právem státu?

4 0
možnosti
Foto

já zas nesouhlasím s tím aby vy jste někomu upíral právo se vyjádřit;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 784
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1823x
Překladatelka, autorka vlastní tvorby, zvídavá cestovatelka, bloggerka, milovnice všeho dobrého co život nabízí. Hlavou jsem realista, tvářím se občas jako pesimista, ale srdcem jsem nenapravitelný optimista. Vypadám možná jako bojovnice, ale to jsou jen mimikry kterými chci ochránit tu příliš citlivou a zranitelnou holku uvnitř. Po přeložení asi deseti knih z angličtiny mě napadlo, co kdybych zkusila napsat něco sama- zatím mi vyšly mi tři knížky: Za chlapem a tramvají neběhej, za pět minut je tu další, Italská invaze v Praze a Recept na šťastný den. Rozhodně se nepovažuji za spisovatelku-jsem jen zapisovatelka příběhů, které píše život, a které vidím kolem sebe. Baví mě rozplétat sítě vzájemných vztahů, kterými jsme všichni neviditelně propojeni, a objevovat souvislosti v předivu života. Mým krédem je žij a nech žít, a  pokud nejde o život, nejde o nic. Přála bych si, aby k sobě lidé byli více tolerantní a vstřícní. Myslím že když člověk s něčím nesouhlasí, nemusí to proto hned odsuzovat.

Seznam rubrik