Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M19i20l78a88n 21B42í35l18e61k

17. 4. 2019 11:16

Problém je, že pod slovo "koncentrák" se vejdou tábory pracovní, zajatecké, internační, vyhlazovací...A i jeden název (Osvětim, Mauthausen atd.) většinou zahrnuje celý táborový komplex, kde se životní podmínky v různých částech mohly velmi lišit. Asi by stálo za to upřesnit, kde byly nevěstince zřízeny a jaká část vězňů k nim měla přístup. Bez tohoto by pak mohl vzniknout mylný dojem, že obecně vězni v koncentrácích mohli do nevěstinců chodit.

1 0
možnosti
Foto

kde konkrétně byly nevěstince zřízené je v blogu uvedeno-kdo do nich chodil je těžko prokazatelné tudíž bych to nespecifikovala- z dokumentu na který jsem dala odkaz vyplývá že kdo zaplatil dvě říšské marky a kdo dostal svolení dozorce mohl ženy použít- článek měl poukázat na postavení žen i v tak extrémních situacích a tak mě překvapuje že spíše než aby se jim tímto věnovala tichá vzpomínka někdo se neustále jen stará aby očistil jejich případné klienty:-/

0 0
možnosti
Foto

trolům jako pánové Tomek , Fikr Jandová vstup zakázán, děkuji že respektujete přání autorky blogu aby pod tak citlivým téma jako jsou koncentrační tábory zde nepředváděli co vše je v hlubinách lidské mysli některých frustrovaných jedinců

0 0
možnosti
Foto

Nemazat nikoho, každý ať se kompromituje sám dobrovolně.

0 0
možnosti
Foto

každý kdo se nevyjadřuje k tématu ale řeší si tu nějaké své soukromé frustrace bude mazán-zaplevelujete tak diskuzi a vzhledem k tématu by trochu piety a slušnosti neškodilo

0 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

L23u81k80a69s 52F54i26k67r

16. 4. 2019 22:04

V Sachsenhausenu delal kapa s.Zapotocky, v Mauthausenu s.Novotny (2. a 3. komousky president) - oba jiste za zasluhy do tech bordelu chodili.

1 0
možnosti
Foto

Pokud to bylo takto, tak by nešlo o komunisty, ale o provozování buržoazního stylu života, tj. že za peníze je možné vše získat, i lásku.

0 0
možnosti
Foto

přestože jsem v článku ani jednou nenapsala že se jednalo o židovské vězně pánové Kindl Tomek a Kroupa jsou tak posedlí myšlenkou mě obvinit z údajného antisemitismu že v diskuzi mi opět podsouvají co jsem nenapsala-myslím že admini by to měli vzít v úvahu jako vytrvalé šíření pomluv hraničící se stalkingem.nedávno pan Kindl například napsal že lituji že Hamás nemá stíhačky a ani po páté výzvě aby to dokázal tak neučinil...já tehdy jen uvedla citaci jakéhosi palestince že nemají stíhačky a tak utočí jinak načež pan Kindl to překroutil a udělal z toho že lituji že Palestinci nemají stáhačky-myslím že je už přímo posedlý a potřeboval by exorcistu

1 2
možnosti
Foto

Tak a dost, paní Palková! Co si o sobě vůbec myslíte? Jak můžete mít drzost domáhat se snad nějakého zásahu adminů a obviňovat mě ze stalkingu jen proto, protože jsem Vám položil jednu otázku? Začínám pochybovat o Vašem kontaktu s realitou a co se týká Vašeho až antisemitského přístupu, tak toho jsem si nevšiml jen já, ale i spousta jiných lidí. A můžete na mě jít žalovat adminům, teď už ano.

7 1
možnosti
Foto

Arnošt Lustig měl sex v Terezíně se ženou, která byla napůl Němka a napůl Židovka, cirkusačka z Hamburku a jmenovala se Inge a sex byl u ní za deset deka cukru nebo dvě deka margarínu, což byl týdenní příděl.Její separé bylo nahoře na palandě kavalce, zastřené od stropu zavěšenou dekou. Tedy žádný oficiální bordel, ale místnost, kde spaly i jiné ženy. To byla jeho jediná válečná zkušenost s děvčaty, dál už s nimi byl pouze vězněn.

3 0
možnosti
Foto

já netvrdila že chodil s prostitutkami, pouze že se o tomto tématu zmínil ve svém líčení života v koncentračních táborech ovšem tam neumírali jen židé-kromě nich trpěli statisíce nežidů což vy očividně ignorujete když při pouhém vyslovení koncentrační tábor automaticky myslíte jen na jednu skupinu jakoby utrpení jiných pro vás nebylo podstatné přečtěte si laskavě něco o Mathausenu ať se tu neztrapníte jako s tou Nocí mostů o které jste tvrdil, že nebyla, že nikdy žádné železniční mosty v Palestině neexistovaly protože vy jste o tom nikdy neslyšel

0 0
možnosti
Foto

Prostitutkami byly samy vězeňkyně táborů. Nejprve byly vybrány z koncentračního tábora v Ravensbrücku, později i z dalších koncentráků. Většinou to byly Němky, které se do táborů dostaly kvůli prohřeškům proti rasovým zákonům, nikdy to nesměly být židovky. Ženám se dostalo lékařského ošetření, hygieny a také jídla, popsal Sommer. Za to ale musely být každý večer k dispozici. Na akt bylo vyčleněno 15 minut a odehrával se za dozoru strážců.

Podle historika Sommera drtivá většina vězňů byla v tak zoufalém fyzickém stavu, že do nevěstince stejně nebyli schopni jít. Využívali je především kápové, tedy privilegovaná vrstva vězněných. Ale i ti si museli podat písemnou žádost ve znění: „Vězeň číslo .... poníženě prosí o povolení navštívit nevěstinec.“S nápadem zřízení nevěstinců v táborech smrti přišel šéf SS Heinrich Himmler.Himmler tím chtěl trochu pozvednout morálku. Povolení k návštěvě vydávali dozorci.

1 0
možnosti
Foto

a proč opakujete co je v článku? Nějak mi uniká smysl vašeho komentáře:-/

0 0
možnosti

Jsem se rozečetl a najednou konec - nebo se zbytek článku neotiskl. Kde je, že židé nemohli podobné "kratochvíle" navštěvovat, a bordely byly určené pouze pro jiné vězně - kde jsou zmínky o propustkách do nich (samozřejmě se neplatilo penězi, to je blbost) - tak máme zajímavý název článku, a dál už nic. Podobné téma by si zasloužilo víc než jen nalákat. Stejně jako do bordelu.

0 1
možnosti
Foto

já si zas myslím že pouhá připomínka je decentnější než nějaké podrobné popisy, což by byl dost nevkusné.ve stručnosti je krása pane Pavle to jen někteří pisálci si myslí že čím více slov tím lépe-já něco říct málo slovy je lepší než spousta slov která mají minimální vypovídací hodnotu-svět je zahlcen slovy ale podstata většině žvanilů uniká-čímž nemyslím nikoho konkrétního, tak všeobecně;-)

0 0
možnosti
Foto

A teď tápu, jestli tím chcete ukázat prstem na nacisty, nebo na Židy, kteří služeb těch žen využívali a dost možná to byl jejich poslední sex v životě...

5 1
možnosti

P43e78t76r 58T39o60m65e43k

16. 4. 2019 17:20

No já taky nevím. U madam Palkové to jisté není. Jí se musí o Židech zdát strašné sny.

7 1
možnosti

Je někdy až dechberoucí, co všechno se "pro jistotu" odsouvá do pozadí a raději se o tom nemluví, protože... vždy existuje fůra argumentů a nakonec zjistíme, že většina je tak pofidérních, že to jsou spíše výmluvy. Jistě, plno lidí řekne - je to tak dávno, proč to jitřit. Jiní, až se proberou z jarní únavy, si zase smlsnou na protěžování komunistů. Fakta ale zůstávají a kdo s nimi hodlá nakládat vágně, může se jednoho dne dočkat nemilého probuzení. A pouze na okraj: měl jsem tu čest si s panem Arnoštem popovídat a je neuvěřitelné, co toho člověka nedokázalo zlomit.

5 0
možnosti
Foto

tak třeba holokaust si připomínáme každý rok a nikoho by nenapadlo říct, je to dávno pryč proč to jitřit-to by byl nejspíš obviněn z antisemitimu-s nátorem na pana Lustiga s tebou souhlasím-dík Ríšo za komentář a pěkný zbytek dne:-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS