Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

J43a75k43u56b 72R28o14t35h

26. 3. 2019 13:03

Obvykle na vás už (a post perirori) nereaguji, ale tentokrát opravdu pohár manipulací z vaší strany u mne už zkrátka přetekl.Jsem přesvědčen, že se zvencnete a možná mne i udáte, ale řeknu to na rovinu a stojím si za tím: Jste prachsprostá antisemitka. A vůbec mne nezajímá vaše mnou očekávané kvikání, že si prý pletu antisionismus s antisemitismem. Nepletu. Onen "antisionismus" je jen antisemitismem zbabělých, kteří se bojí ke své děsivé nenávisti k lidu Hebrejskému veřejně přihlásit. Taková nácíčkovská maskirovka. ;-O;-€

8 2
možnosti
Foto

tuto frázi že na mě nereagujete používáte u mých blogů poměrně často čímž vyvracíte její pravdivost-trochu logiky pane Rothe by neškodilo;-D

0 4
možnosti
TD

1. Popírání holokaustu je samozřejmě nepravdivé, lživé, nechutné, nemorální a já nevím co ještě, ale určitě se spolu neshodneme, že to má být zločin, tedy alespoň pokud tím máte na mysli zločin podle trestního práva.

2. Pod pojmem masakr si představím útočnou akci, při které umírají neozbrojení civilisté, kterým nebyla dána šance na záchranu. Nikoli to, že izraelští vojáci drží na hranicích linii a v krajním případě střílejí na Palestince, kteří se k nim přibližují a útočí kamením a zápalnými lahvemi. Většina z těch Vašich zabitých "demonstrantů" jsou přímo členové Hamásu. Případně civilisté, jejichž rodinám Hamás slibuje vyplácet peníze, pokud při "demonstraci" zemřou.

3. Jistě je možné najít média, která tíhnou k té či oné straně a události interpretují velmi odlišně. Server "The Electronic Intifada" mezi Vašimi zdroji se zdá být již podle názvu vyloženě "objektivní" :-)

3 0
možnosti
Foto

asi tak objektivní jako když pitvu dívky zabité izraelským buldozerem provedou v izraelští odborníci aby dokázali že ji rozdrtily trosky padajícího domu a ne buldozer-navzdory pochybám amerického velvyslance o výsledku šetření nedovolí aby to šetřil někdo jiný-a stejné to bylo v Gate-Izrael nedovolil mezinárodním organizacím nezávislé vyšetřování-pokud měl čisté svědomí tak prč by se bránil? Naopak mohl tím získat podporující důkazy že jednal správně

0 0
možnosti
VM

Nemám rád zločiny na lidech všeho druhu a přesně, ať se děly, nebo dějí, i když dnes vhodně mediálně a propagandisticky maskované.

A nechci popírat holokaust, bezpochyby hitlerovské Německo povraždilo 6 mil. židů. Ale už se třeba tolik nevyzdvihuje, že 2. světová válka měla na svědomí cca 22 mil. Slovanů.

0 1
možnosti
Foto

přesně tak pane Vladímíre, nedávno zde pan Ziegler velice nedůtklivě reagoval na mou poznámku, že v druhé světové zahynulo 60 miliónů takže neustálé zdůrazňování utrpení jen jedné desetiny je urážkou zbývajích 54 mil, jako by netrpěly stejně-já lituji každé zbytečné oběti a to co se děje v Gate světový tisk označuje genocidou, u nás se kolem toho přešlapuje a přechází se to mlčením a ještě má někdo žaludek jako níže pan Kindl nebo výše v blogu pan Braun, toto zabíjení civilistů schvalovat? neuvěřitelné-dík za komentář a pohodový den:-)

0 0
možnosti
FL

Wikipedie: "Masakr se nejčastěji používá ve spojení s hromadným zabíjením civilistů, či odzbrojených vojáků během válek, kteří NEMAJÍ MOŽNOST se proti takovému jednání bránit, což se ve většině případů následně považuje za válečný zločin." Pokud se bavíme o "masakru" při posledních protestech před půl rokem - měli šanci se nejenom bránit, ale vůbec se mohli "masakru" vyhnout. Stačilo nejít k plotu, Izrael varoval, kdo se přiblíží , bude zastřelen. Nakonec střílel na ty co plot buď přelézali, nebo přes něj něco házeli. Jinak Izrael při likvidaci zařízení Hamásu varuje: Předem hází letáky, na místa telefonuje a posílá SMS a před dopadem rakety pošle varovnou střelu která udělá jen ránu (tzv. metoda klepání na střechu) - poslední možnost vyklidit objekt. Palestinci MAJÍ MOŽNOST se vůbec vyhnout jakýmkoli obětem - stačí když přestanou bojovat.

5 2
možnosti
Foto

protestovali proti té šaškárně s Jeruzalémem- když rakouští sousedé protestují proti našim jaderným elektrárnám protože se jejich blízkostí u rakouských hranic cítí ohroženi na životech také byste proti nim použil ostré střely? Civilizovaná země proti civilistům používá vodní děla, gumové projektily nebo slzný plyn, ale ne ostré náboje-to je barbarství

0 3
možnosti
Foto

Pokud jste ještě nečetla, tak si přečtěte knihu Exodus od Leona Urise, snad se Vám rozsvítí...

1 1
možnosti
Foto

děkuji ale výše uvedená fakta zcela stačí aby se naopak rozsvítilo jiným-ale ráda si vámi doporučenou literaturu přečtu-pohodový den přeji:-)

0 0
možnosti
Foto

Jestliže bylo zabito 80 teroristů z Hamasu útočící na hranice státu Izrael pomocí zápalných lahví, kamenů je jenom dobře, O několik teroristů méně. Je známo, že Izrael dříve než zahájí útok, předem varuje civilní obyvatele. Izraelci nemohou za to, že Palestinci odpalují rakety na jejich území ze škol a obytných domů a civilisty používá jako živé štíty a zakazuje jim opustit domy, před izraelským útokem Přitom Izrael jim poskytuje vše. Dostávají zadarmo vodu, lektrický proud, ošetřuje jejich nemocné, zaměstnává je a poskytuje jim humanitární pomoc . Odměnu je za to je odpalování raket na Izrael a sebevražedné atentáty.

6 1
možnosti
Foto

tohle je už vyložené schvalování násilí a vraždění civilistů pane Kindle-veřejně schvalovat je snad ještě horší než popíratRv

0 6
možnosti
AG

A94l71e24x 10G61r20e33g82o36r

26. 3. 2019 12:18

Tak teď asi budete muset hodně diskutovat .

Inu, co je dovoleno bohovi (I), není dovoleno volovi (P).

0 1
možnosti
Foto

máte pravdu pane Alexi;-) kolegové Kindl a Svoboda zde často citují z Koránu a vybírají samé kruťárny aby argumentovali tím, že muslimové se nezmění protože to mají již ve svaté knize, nuže dovolím si já odcitovat něco ze Starého zákona knihy drahé židům a v rámci Bible vlastně i křesťanům:

proroctví proroka Jeremiáše, například kapitola 50.

"Slovo kteréž mluvil Hospodin proti Babylónu a proti zemi Kaldejské skrze proroka Jeremiáše: Oznamujte mezi národy, zdvihnete korouhev, netajte, rcete -vzat bude Babylón, zahanben bude Bél, potřín bude Merodach, zahanbeny budou modly jeho, potříni budou ukydaní bohové jeho."

Proti té zemi vzpurné táhni a proti obyvatelům pomsti, zhub je a zahlaď jako proklaté, dí Hospodin. Učinž jak pravím, všecko jak přikazuji tobě. Přivedu na Babylón shromáždění národů velikých ze země půlnoční, kteříž to sšikují se proti němu, i bude dobyt odsud. I bude země Kaldejských v loupež, všickni kteříž ji loupiti budou nasytí se, dí Hospodin."

"Sšikujte se proti Babylonu všickni kteříž natahujete lučiště, střílejte proti němu, nelitujte střely, neboť zhřešil vůči Hospodinu. Aj lid přitáhne od půlnoci, lučiště i kopí pochytí, ukrutní budou, neslitují se.Protož padnou mládenci jeho na ulicích a všickni muži bojovní budou vypleneni, zbite mečem všechny volky, nechť sstoupí k zabití, běda jim, přijde jejich den, zotvírejte obilnice země Kaldejské, šlapte po ní jako po stozích, aby ničeho z ní nezůstalo."

Podobné výhružky pak zaznívají proti Filistinským, Tyrským, Sidonským, Moábským, (na všech střechách Moábových i po ulicích všude jen kvílení neb rozrazím Moába jako nádobu neužitečnou, na každé hlavě bude lysina, každá brada oholena, na všech rukách řezání,Poďme a vyhlaďme je z národu

0 2
možnosti
Foto

ano i o tom jsem psala- cituji:

Mezi akce Hamasu a běžné Palestince není možné klást rovnítko, jak to zden ́někteří blogeři předvádějí, naopak Hamás proti lidem občas vystupuje a to velmi tvrdě: Nedávno propukly v pásmu první významnější demonstrace proti Hamásu od roku 2007, kdy se zde hnutí pučem zmocnilo vlády. Tamější situace je už dlouho katastrofální; nezaměstnanost přesáhla 52 %, a u mladých lidí je dokonce sedmdesátiprocentní, většina Gazanů žije pod hranicí chudoby a elektřinu mají jen osm hodin denně. Teprve nyní se však odvážili ve větším počtu protestovat. S hesly jako „chceme žít“ nebo „vzpoura hladových“ demonstrovali proti rostoucím životním nákladům, rozhodnutí Hamásu opět zvýšit daně a nemožnosti uživit rodinu. Šlo sice jen o stovky lidí, ale na řadě míst současně. Jeden Gazan se dokonce podpálil a je ve vážném zdravotním stavu.Protesty trvaly tři dny a Hamás je nakonec brutálně potlačil. Demonstranty, i ženy a děti, surově zbil a pozatýkal na 500 lidí, včetně novinářů a lidskoprávních aktivistů.

Tím spíše je překvapující že Izrael to těchto ubohých lidí stříli-

mimochodem před rokem ten masakr vznikl protože protestovali proti americkému uznání Jeruzaléma- čekají že teď s Goalanama budou Arabové nadšení?

0 2
možnosti
  • Počet článků 784
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1823x
Překladatelka, autorka vlastní tvorby, zvídavá cestovatelka, bloggerka, milovnice všeho dobrého co život nabízí. Hlavou jsem realista, tvářím se občas jako pesimista, ale srdcem jsem nenapravitelný optimista. Vypadám možná jako bojovnice, ale to jsou jen mimikry kterými chci ochránit tu příliš citlivou a zranitelnou holku uvnitř. Po přeložení asi deseti knih z angličtiny mě napadlo, co kdybych zkusila napsat něco sama- zatím mi vyšly mi tři knížky: Za chlapem a tramvají neběhej, za pět minut je tu další, Italská invaze v Praze a Recept na šťastný den. Rozhodně se nepovažuji za spisovatelku-jsem jen zapisovatelka příběhů, které píše život, a které vidím kolem sebe. Baví mě rozplétat sítě vzájemných vztahů, kterými jsme všichni neviditelně propojeni, a objevovat souvislosti v předivu života. Mým krédem je žij a nech žít, a  pokud nejde o život, nejde o nic. Přála bych si, aby k sobě lidé byli více tolerantní a vstřícní. Myslím že když člověk s něčím nesouhlasí, nemusí to proto hned odsuzovat.

Seznam rubrik