Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Ten titulek není ani vtipný. Je to nesmysl. Z toho důvodu jsem článek ani nečetl.

0 2
možnosti
PB

P77e66t69r 31B45u22r55i11a25n

18. 1. 2019 19:53

Ale na pokec jste zaskočil, ne? To chválím. Nemít názor a přesto se vecpat do diskuze, to už chce celého chlapa!

7 0
možnosti
Foto

dík za nákuk a pdkaz a pěkný víkend pane Michale:-)

1 0
možnosti
Foto

Tech 100 000 mi pripada strasne moc, az mam dojem, jestli to cislo neni zas nejaky populizmus. Ale myslenka z clanku je pekna, takzeR^

1 0
možnosti
Foto

však to sama v blogu zpochybňuju Honzo-nějaký politik zas chtěl udělat aféru;-)

2 0
možnosti
JS

Povinna zubni prohlidka deti za komunistu. Des a hruza. Vrtacka bez chlazeni,, bolest a amalgamova plomba vypadla za ctrnact dni. Pri dalsi prohlidce se vyvrtala jenom vetsi dira, az nakonec ze zubu zbyl pahyl.

Pokud dnes vetsina mladych lidi vlastni auto a pravidelne ho necha opravovat, tak je naprostou povinnosti zaplatit detem jidlo a prohlidku u zubare.

3 3
možnosti
VV

Pamatuju. nejdriv jsme v satne telocvicny dostali nejakou kyselou vodicku, kterou jsme si museli vyplachovat pusu. Myslim usta, aby to pan prezident zase nezacal prekladat do lanstiny. A pak nam nejdriv pani doktorka Kulhankova prohledla zuby. kdyz se ji neco nelibilo, poznla si nas do ordinace. Take jsem tam byl. Mohlo to byt kolem roku 1950. A tu plombu mam od ni dodne. mela uzasnou techniku. vrtackou rozzhavila ten zub snad do cervena a kdyz zub chladnul, sebrel pevne ten amalgam.

1 3
možnosti
VV

Nevim, nemam zkusenosti, ale co jsem zjistil, ty obedy se plati nejakou predplacenou kartickou. Co kdyby ty potrebne deti dostali tu predplacenou karticku uz rovnou od socialniho uradu? Pak by bylo zneuziti tech penez vylouceno.

A pokud kucharky tvrdi, ze deti to jidlo neji, tak at se na mne nezlobi, ale to je jejich vizitka. Dnes uz snad nemusi varit podle nejake nesmyslne normy. Jedinym omezujicim faktorem budou jiste penize. Ale dobra kucharka dokaze za malo penez uvarit chutne jidlo.

4 2
možnosti
Foto

souhlasím pane Vokoune. napsal jste to přesněR^

1 0
možnosti
Foto

Pokud 100 tisíc dětí ve školách neobědvá, ještě vůbec nemusí znamenat, že hladoví, ale třeba proto, že jim školní obědy nechutnají. Aby rodiče platili za něco, co jejich děti nebudou jíst, je vyhazování peněz a tak dětem obědy neplatí. Raději dají přímo dětem peníze a ty si samy koupí, co jim chutná. Pizzu, hranolky, langoše, gyros, colu, kofolu, džus atd. 8-o

10 0
možnosti
Foto

Ano, hlavně ať jedí zdravě. ;-D

1 0
možnosti
Foto

Jsou-li chudí rodiče, dosáhnou na přídavky na dítě. Už z názvu věci je jasné, že jsou to peníze "pro dítě". Díky evidenci obědů lze snadno zjistit kolik a které děti na obědy nechodí. Z nich je určitá množina těch co jí doma, zbylým dětem toužícím nehladovět je možno přídavky z ruku rodičů přesměrovat do škol. Mimochodem - není těm samým dětem teď zima? Když nemají 25,- na jídlo tak určitě nemají na boty, bundy a mohly bychom těch 100tisíc následně obléci, ne?

7 0
možnosti
Foto

Kolem nás chodí dítka ze škol. A tu a tam najdeme zahozené svačiny, zřejmě připravené doma. Proč se ty děti nepodělí s těmi, co jim kručí v břiše hladem? Lakomci!

3 0
možnosti
Foto

Docela by mě zajímalo, jak k těm 100 000 došli. Ale to se ven nejspíš nedostane.:-P

1 0
možnosti
Foto

to by mě taky zajímalo:-/

1 0
možnosti
Foto

Nejvíc úplně blbý na tom je, že z praxe vídám řadu dětí, kterým to jídlo utratí rodiče za sebe.Proto ač jinak jsem v rozhazovačných a čistě populistických gestech naší vládnoucí garnitury proti, tady pokud se to podaří nějak provést nejlépe ještě s nějakou motivující složkou (to co v Indii u nás možné není) jednalo by se o dobrou věc...

0 0
možnosti
Foto

právě to nebezpečí, že v mnoha případech je za tím sobectví rodičů, jsem v blogu zdůraznila, stejně jako u sociálních dávek je složité zajistit, aby se pomoc vždy dostala opravdu jen těm, kteří to opravdu potřebují-a těch je určitě spousta, bohužel je i spousta vyčůránků, kteří si vždycky najdou cestičku jak zneužít dobrou věc

2 0
možnosti

Mohu se zeptat, z jakého zdroje máte informaci, že u nás 100 000 dětí hladoví? Děkuji.

2 0
možnosti
Foto

paní Vlachová v televizních novinách těsně před hlasováním o tomto tématu

0 0
možnosti
  • Počet článků 784
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1823x
Překladatelka, autorka vlastní tvorby, zvídavá cestovatelka, bloggerka, milovnice všeho dobrého co život nabízí. Hlavou jsem realista, tvářím se občas jako pesimista, ale srdcem jsem nenapravitelný optimista. Vypadám možná jako bojovnice, ale to jsou jen mimikry kterými chci ochránit tu příliš citlivou a zranitelnou holku uvnitř. Po přeložení asi deseti knih z angličtiny mě napadlo, co kdybych zkusila napsat něco sama- zatím mi vyšly mi tři knížky: Za chlapem a tramvají neběhej, za pět minut je tu další, Italská invaze v Praze a Recept na šťastný den. Rozhodně se nepovažuji za spisovatelku-jsem jen zapisovatelka příběhů, které píše život, a které vidím kolem sebe. Baví mě rozplétat sítě vzájemných vztahů, kterými jsme všichni neviditelně propojeni, a objevovat souvislosti v předivu života. Mým krédem je žij a nech žít, a  pokud nejde o život, nejde o nic. Přála bych si, aby k sobě lidé byli více tolerantní a vstřícní. Myslím že když člověk s něčím nesouhlasí, nemusí to proto hned odsuzovat.

Seznam rubrik