Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No a pak existují ženy, co jsou skálopevně přesvědčené, že za všechno špatné v jejich životě můžou muži :-) A navíc mají potřebu to neustále prostřednictvím každého ze svých blogů křičet do světa :-)

0 1
možnosti
Foto

nevím které ženy máte na mysli ale já potkala spoustu skvělých chlapů kteří o mně tvrdí že jsem skvělá ženská, navíc se kritice mužů věnuji spíš okrajově-třeba když na idnes narazím na nějaké blogy o ženských slabostech tak si myslím, že pro vyváženost je třeba napsat i o těch mužských slabůstkách-navíc takových rytířů von Buranova naštěstí zas tolik není, takže jsem zde podrobila kritice jen hrstku zatímco nedávné jiné články kolegů blogerů zevšeobecňují a naznačují, že všechny ženy jsou slepice co jen nakupují a drbou a kují pikle;-)

0 0
možnosti
Foto

LibuškoR^

Holka zlatá, já bych chtěla něco dodat, ale tentokrát fakt není co:-)!

0 0
možnosti
Foto

Oprava, je co dodat: blahopřeji ke 4. příčce nejčtenějších článků na blogu!!!R^

0 0
možnosti

Chtěl bych se zeptat: zanechali už ti Rytíři toho svého buranského zvyku požírání psů? Chci věřit, že ano.:-)

0 0
možnosti
Foto

o tom nic nevím ale není rytíř jako rytíř pane Pavlíčku;-)

0 0
možnosti

Proč rytíři vymírání? Exaktně to vyjádřil nejmenovaný jedinec: živou aplikaci nechce stále víc žen. A ani a priori nestojí o poznání. Ale když se tak náhodou stane, pochopí... A stejně jako kdysi řekl Lennon, že svět je syt kladných hrdinů, jednou se přijde na to, že na buranech toho nic moc úchvatného není.

0 0
možnosti
Foto

ale já věřím Ríšo že rytíři přežijí a všechny porazí -aplikace, roboty burny a všechno ostatní-dík za komentář a pěkný večer:-)

0 0
možnosti
Foto

Znám různé exempláře mužů - jak ty "von Buranov", tak galantní rytíře nebo i celkem normální chlapy (nemusí být vždy a všude rytíři). Taky znám půvabné princezny, které když otevřou pusu, stanou se z nich rázem nepůvabné husopasky, ale to už je jiná story...;-DR^

3 0
možnosti
Foto

naprostý souhlas Pavlo, svět není naštěstí jednobarevný a všichni nejsme stejní ale protože se tu již několikrát vyskytly blogy v nichž si autoři dělali legraci z údajně typické ženské vlastnosti například typ slepice ukájející se v nákupech-tak pro vyváženost jsem napsala něco co ukazuje že ani muži nejsou jen filozofové trpící vedle svých hloupých povrchním manželek ikdyž mi je jasné že rekce spousty mužů bude negativní protože dělat si srandu z ženských to jó ale obráceně to né;-)dík za přečtení a hezký zbytek neděle:-)

0 0
možnosti
Foto

Je to věc vkusu. Mnohé ženy buranství přitahuje a některé jej dokonce vyžadují. To se pak nedá nic dělat, náš zákazník, nás pán.

1 0
možnosti
Foto

8-o8-o8-oto musí být utrpení dělat ze sebe burana když je chlap vnitřně ušlechtilý rytíř a buranství se mu bytostně hnusí;-D;-D;-D

1 0
možnosti
Foto

Buranství je filozofie intelektuální i mravní nedostatečnosti kombinovaná s agresivitou. Spisovatel Jan Procházka kdysi napsal, že vandal nenávidí vše, co ho myšlenkově přesahuje, přesně to se dá říct i o buranovi.

O rytířích se dnes ví jen to, že měli brnění a meč. Méně už o dobrém vychování, zdvořilosti a dvornosti. Skutečný rytíř by Vám například pochválil černočerný outfit, což tímto činím. Jen nezdvořák by utrousil cosi Harry Potterovi. Karma.

2 0
možnosti
Foto

děkuji pane Jaroslave s tou definicí burana naprosto souhlasím a u těch rytířů jsem vycházela z francouzské courtoisní poezie což potvrzuje následující charakteristika podle wikiny:

Součástí mravního kodexu rytířů bylo naplňování tří zásad:

statečnost (prouesse), tedy schopnost dokázat fyzickou sílu a odvahu v boji.

věrnost (loyaulté), věrnost pánovi, dodržování vazalských slibů, spolupráce v boji.

štědrost (largesse), rytíř opovrhuje bohatstvím, odmítá je hromadit a záměrně plýtvá penězi.

Na přelomu 12. a 13. století se objevila další hodnota – zdvořilost (courtoisie), tedy způsoby dvorsky vychovaného rytíře, ohleduplného k ženám

1 0
možnosti
Foto

děkuji Zdeňku a pěkný zbytek nedělního večera:-)

0 0
možnosti
Foto

R^Pěkný rozbor, Libu. Ale to slovo rytíř je v tomhle případě poněkud matoucí, zavřel bych ho raději do uvozovek. Třeba by potom nemohl tolik neprudit;-D

1 0
možnosti
Foto

ano Honzo máš pravdu a už v blogu zdůrazňuji že spojení těch dvou slov si odporuje, je to jako oxymóron-ale protože se tihle burani vyskytují i mezi rádoby elitou viz poslední výkřik našeho pana prezidenta proti novinářce-tak to tam nechám;-)

1 0
možnosti

Nejsem příliš vzdělaný, pod pojmem "buran" si představuji muže, který se podle mínění určité části veřejnosti chová někde nevhodně. Můžete mi laskavě prozradit jak se v takové situaci nazývá žena? Buranice nebo ...?

1 1
možnosti
Foto

Jaroslav Konáš 46663

Facebook

Blog

Buranství je filozofie intelektuální i mravní nedostatečnosti kombinovaná s agresivitou. Spisovatel Jan Procházka kdysi napsal, že vandal nenávidí vše, co ho myšlenkově přesahuje, přesně to se dá říct i o buranovi.

0 0
možnosti
  • Počet článků 784
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1823x
Překladatelka, autorka vlastní tvorby, zvídavá cestovatelka, bloggerka, milovnice všeho dobrého co život nabízí. Hlavou jsem realista, tvářím se občas jako pesimista, ale srdcem jsem nenapravitelný optimista. Vypadám možná jako bojovnice, ale to jsou jen mimikry kterými chci ochránit tu příliš citlivou a zranitelnou holku uvnitř. Po přeložení asi deseti knih z angličtiny mě napadlo, co kdybych zkusila napsat něco sama- zatím mi vyšly mi tři knížky: Za chlapem a tramvají neběhej, za pět minut je tu další, Italská invaze v Praze a Recept na šťastný den. Rozhodně se nepovažuji za spisovatelku-jsem jen zapisovatelka příběhů, které píše život, a které vidím kolem sebe. Baví mě rozplétat sítě vzájemných vztahů, kterými jsme všichni neviditelně propojeni, a objevovat souvislosti v předivu života. Mým krédem je žij a nech žít, a  pokud nejde o život, nejde o nic. Přála bych si, aby k sobě lidé byli více tolerantní a vstřícní. Myslím že když člověk s něčím nesouhlasí, nemusí to proto hned odsuzovat.

Seznam rubrik