Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Trapný název článku a ten pokus o dehonestaci českých mužů je úplně vedle. Jenom nazývají věci pravými jmény a neskrývají se za falešná slova.

2 2
možnosti
Foto

nazývat věci pravým jménem a nebo být hulvát, který své frustrace z vlastní neschopnosti vybíjí nadáváním na úspěšnější ženy, to je nebetyčný rozdíl pane MichalowskiRv

0 1
možnosti

J14a26n 53B76í71l60ý

14. 9. 2018 19:24

celý svůj blog jste postavila na srovnání současné tenistky s někým, kdo byl aktivní v 80. a 90. letech. od té doby se změnil tenis, chování i oblékání na kurtu, pohled na rovnoprávnost pohlaví i společenská atmosféra. dnes by si podobné chování mcenroe nemohl dovolit. tyhle detaily jste samozřejmě nezmínila, protože by nabouraly vaše vnímání žen jako obětí

4 1
možnosti
Foto

to srovnání byla marginální záležitost podstatou je obsah diskuze na kterou tímto reaguji a ve které záležitost komentovali čeští blogeři -převážně muži-proto titul zní jak zní-kdyby ve zmíněné diskuzi převažovaly ženy tak by se to v nadpisu promítlo

0 1
možnosti

J75a89n 62R41á72ž

14. 9. 2018 16:26

Nevidím důvod, proč by měl muž nenávidět ženu, která a k životu přistupuje s přirozenou pokorou k čemu ji příroda především předurčila.

Feministkami uměle hlásaná animozita mezi muži a ženami je vyvolána nedostatkem jejich sebevědomí, neb sebevědomá žena, vědoma si svých schopností i ženských předností, nepotřebuje si násilně vynucovat respekt a k sebeprosazení nepotřebuje ani zákony, ani kvóty, ale naopak prosazováním jakékoliv pozitivní diskriminace se musí cítit urážena a ponižována.

PS Pro mne je úspěšná žena, která dokázal skloubit kariérní pozici s funkcí dobré matky. Takové ženy si muž nesmírně váží, respektuje ji a žije-li s takovou, tak ji miluje i v době,kdy pominulo bouřlivé sexuální vábení.

4 1
možnosti
Foto

s něčím z vašeho komentáře souhlasím a s něčím ne-rozhodně si myslím že silný sebevědomý muž nemá potřebu znevažovat zesměšňovat nebo dokonce urážet silnou sebevědomou a úspěšnou ženu-to dělají jen zakomplexovaní chudáčci.. Max Kašpar ve své knize Bludné kameny napsal: Za feminismus mohou vlastně slabí a neschopní muži-kdyby ženy nemusely suplovat mužskou roli tak by neměly by proti čemu bojovat a feminsmus by nikdy nevznikl.

2 1
možnosti
Foto

Dívala jsem se a žasla. Co ale čekat - kdo zasel vítr, sklidil bouři. Přehnaly to obě strany, ale s tou nenávistí to není tak žhavé. Většina českých mužů se úspěšných žen v první řadě bojí,

2 2
možnosti
Foto

děkuji paní Jano za komentář opravdu mi to celé přijde jako další z důkazů že dnešní svět se zbláznil-pěkný víkend :-)

0 2
možnosti

P53e34t19r 18S13k83á22c62e45l

13. 9. 2018 21:12

I já se přidám k těm, kdož Vám, paní autorko, nechtějí brát iluze o mužích, českých mužích (viz níže).

Paní Navrátilová asi ve fyzice a dějepisu chyběla, protože jinak by věděla, že kontaktní čočky, motor do Š 1000MB, vodní turbínu typu Kaplan, firmu Baťa a další vyprodukovali a vybojovali heterosexuální bílí muži. Nemohli při tom jen tak dělat co se jim zlíbí. V tom má jaksi zploštělý náhled na svět pracovitých a invencí oplývajících jedinců vzejítých z našeho národa.

Jinak platí tohle, jen Vám to připomenu:

Sir William Gerald Golding (19. září 1911 - 19. června 1993, Nobelova cena za literaturu)

„Myslím, že ženy jsou bláznivé, když se snaží vyrovnat mužům. Jsou mnohem lepší a vždycky byly. Cokoliv ženě dáš, vždycky to udělá lepším. Dáš-li jí spermii, ona ti dá dítě. Dáš-li jí dům, dá ti domov. Dáš-li jí potraviny, udělá ti jídlo. Dáš-li jí úsměv, dá ti tvé srdce. Cokoliv jí dáš, to znásobí a rozšíří. Takže pokud se k ní chováš jako vůl, buď připraven, že dostaneš kopu hnoje.“

O tom, jak jsou ženy inspirující, by se mělo vyučovat na ZŠ.

3 0
možnosti
Foto

děkuji pane Petře jste jeden z mála který takhle hezky veřejně vyjádří úctu k ženám ani já ani pani Pavla si jistě nemyslíme, že neexistují skvělí pracovití geniální muži díky nimž se civilizace hýbe ale bohužel jsou příliš často slyšet naopak ti druzí a je pochopitelné že se ženy brání ještě jednou dík a pěkný víkend:-)

1 0
možnosti

Zdarec, bylo to docela zajímavé. Takhle rozčilenou/ nechci říci nasranou/ jsem jí ještě neviděl. Trochu mě to mrzelo, znám jí jinak. Ale její tenis je super. A kdo umí, ať si vydělá.;-D;-D;-D

0 0
možnosti
Foto

naprostý souhlas pane Pavle-opravdu to přehnala-ale i reakce na tu její nepatřičnou scénu je přehnaná-dík za komentář a pěkný den:-)

2 0
možnosti
Foto

Odpověď na otázku v titulu článku: N E V!!

5 0
možnosti
Foto

hurá!!!

další normální chlap-dík Marceli a přeji krásný nejen dnešní ale i všechny další dny:-)

0 0
možnosti

Proč sem taháte genderismus?

Je pravdou, že někomu lidé odpustí cokoli a jiný je zase popudí čímkoli. Ale to je o image a emocích, jak koho vnímá veřejnost. To jde napříč pohlavími.

To jaké má kdo image (zasloužené či nezasloužené) záleží především na dlouhodobém vystupování a na tom, jaké image mu nakonec přisoudí média .. Úspěšnost, pohlaví či barva pleti jsou skutečně podružné..

Kdybyste sledovala třeba F1, zjistíte, jaké negativní emoce v diskuzích vzbuzuje Fernando Alonso.. a to jsou muži sami mezi sebou. A důvod? Těžko říct ..smečka si prostě vybrala oběť ..a být součástí smečky dodává pocit síly, jistoty a pravdy.. a tak je lákavé se přidat, nepochybovat a jen se bezmyšlenkovitě pudově hnát s ostatními.

Nebo takový Zeman, ten to schytá úplně stejně, ať řekne černá nebo bílá..;-D

3 0
možnosti
Foto

s druhou částí vašeho komentáře naprosto souhlasím a k té první malé vysvětlení-reaguji na diskuzi vedenou českými muži-proto ten titul-který jsem úmyslně zvolila trochu provokativní, kdyby e jednalo o diskuzi černošských aktivistek titul- a jistě i obsah-by zněl diametrálně odlišně-děkuji za komentář a hezký den:-)

1 1
možnosti

Hlavně sem nepište nesouhlasné komentáře. Paní Palková vám na ně uštěpačně odpoví, a když jí odepíšete ve stejném duchu, tak vás vymaže s tím, že to není k věci ;-D

4 1
možnosti
Foto

mýlíte se - za prvé téměř nikdy nemažu, protože komentář je vizitkou toho kdo ho napsal, takže je naopak často překopíruju ab se těmi myšlenkovými perlami mohli pobavit i jiní a konkrétně věta o černoších kupujících si luxusní vily jasně ukazuje, že mám pravdu když předpokládám, že zloba některých diskutujících nepramení z frustrace že S.W. zanáší hrubé chování do tak ušlechtilé hry jako je tenis a že její zmínka o rasismu má asi něco do sebe-takže paní Jelínkové za to dík:-)

0 2
možnosti

J29i71ř39í 79A77l90e50x63a

13. 9. 2018 7:53

Úspěšné ženy mám rád.

Arogantní a nafoukané vůbec ne. U této osoby převažuje to druhé. Asi tak

Navrátilová byla také úspěšná a nějak si nepamatuji, že by ji nějak masově nenáviděli.

6 0
možnosti
  • Počet článků 784
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1823x
Překladatelka, autorka vlastní tvorby, zvídavá cestovatelka, bloggerka, milovnice všeho dobrého co život nabízí. Hlavou jsem realista, tvářím se občas jako pesimista, ale srdcem jsem nenapravitelný optimista. Vypadám možná jako bojovnice, ale to jsou jen mimikry kterými chci ochránit tu příliš citlivou a zranitelnou holku uvnitř. Po přeložení asi deseti knih z angličtiny mě napadlo, co kdybych zkusila napsat něco sama- zatím mi vyšly mi tři knížky: Za chlapem a tramvají neběhej, za pět minut je tu další, Italská invaze v Praze a Recept na šťastný den. Rozhodně se nepovažuji za spisovatelku-jsem jen zapisovatelka příběhů, které píše život, a které vidím kolem sebe. Baví mě rozplétat sítě vzájemných vztahů, kterými jsme všichni neviditelně propojeni, a objevovat souvislosti v předivu života. Mým krédem je žij a nech žít, a  pokud nejde o život, nejde o nic. Přála bych si, aby k sobě lidé byli více tolerantní a vstřícní. Myslím že když člověk s něčím nesouhlasí, nemusí to proto hned odsuzovat.

Seznam rubrik