Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Vsichni rozhodne ne, jen nekteri a nektere.

Rad bych pripomel Veru Caslavskou a Martu Kubisovou.

Tam se ukazalo jak daleko az ta nenavist muze jit.

1 0
možnosti
Foto

A co se prosím děje nebo dělo?

0 0
možnosti
Foto

8-oco vám, proboha, ti muži udělali???

15 0
možnosti
JJ

J14a30n 46J34í67l79e24k

12. 9. 2018 12:43

Já mám pocit, že muži paní Pálkové neudělali dlouho nic :-)

16 1
možnosti
JJ

J89a17n 22J44í25l20e54k

12. 9. 2018 12:36

Obávám se, že paní Pálkové čeští muži zcela určitě nenávist neprojevují. :-)

Pavel Bobek https://youtu.be/vsTZq02AmMM

0 0
možnosti
JU

J32i60ř38í 74U13r21b95a25n

12. 9. 2018 12:10

Nemám rád hlavně hloupé ženy

2 1
možnosti
Foto

já zas nemám ráda hrubé muže kteří bez urážek a vulgarit nedokáží formulovat kompetentní názor-protože i to je indikátor inteligence

1 0
možnosti
PH

P39e68t40r 63H51a66l81í25k

12. 9. 2018 12:01

Nechápu, proč srovnáváte McEnroa. Bylo to dávno a vůbec se o tom nemlčelo, protože byl pověstný i za komunistickou oponou. Dostával tresty, byl diskvalifikován i ze zápasu. Ale vytahovat to po 30 letech jako argument pro to, že chování Sereny bylo v porovnání s McEnroem v pořádku je směšné. Zkuste něco současnějšího, třeba Kyrgiose. Tito tenisté jsou spíše odsuzováni, trestáni a považováni za klauny. Podobně jako Strýcová nikdy nebude vzorem tenisového chování.

Vzhledově se mi nikdy nelíbila, ale tenisová osobnost to je bez jakýchkoliv pochyb.

Serena je ale stavěna na piedestal, je to skoro tenisová modla. Každému se může stát, že mu ujedou nervy a udělá něco, čeho později lituje, ale udělat z toho rasizmus, sexismus nebo co ještě, to ji z toho piedestalu srazilo a udělalo z ní kašpara. A nepomůže tomu ani to, že se za ní postavilo celé hejno metoo aktivistek.

Bylo mi sympatické, kdy požádala lidi, aby nepískali na Naomi Osaka, ale pak to celé zkazila, když z toho nechala udělat rasizmus a sexismus. Skoro bych ale odhadl, že ji to mrzelo, ale že tu kampaň rozpoutaly bandy metoo fanatiček.

Z několika příspěvků na blogu proti Sereně jste poznala, že všichni čeští muži nenávidějí úspěšné ženy? To je tedy demagogie první třídy. Nebrojila jste nedávno za to, že házení do jednoho pytle, generalizace, zevšeobecňování je rasistické?

A to, že se za ni postavily nějaké 2 asociace nic neznamená. Její chování na sociálních sítích v USA většinou odsoudili a to nejen ti nejodpornější které, co si dovedete představit - bílí hetero muži.

25 0
možnosti
PB

P75e84t77r 86B92u62r78i31a31n

12. 9. 2018 12:09

Naprosto přesně vyjádřeno.

5 0
možnosti
JS

Možná jen ty, které příliš trčí něčím (pro ženu) neobvyklým? :)

Ale zatím jsem si nevšimla, že by třeba takovou "jadernou babu" Drábovou muži nenáviděli pro její úspěch.

Spíš jsem si všimla, že i když na ni někteří nepějí chválu, respektují ji jako odborníka.

A Libi (můj názor) - určitě ne všichni čeští muži planou nenávistí vůči úspěšným ženám... :)

27 0
možnosti
JK

Drábová je prostě pojem, kapacita, té se kdykoliv pokloním, o tom žádná.R^

9 1
možnosti
PB

P39e80t49r 41B25u52r73i71a11n

12. 9. 2018 11:47

Paní Libuše, myslím si že jste zcela záměrně zamlčela a vypustila hlavní důvod oné kritiky Sereny. Tím nebyl ani onen výstup s rozhodčím, ani to, že je to úspěšná žena, nýbrž to, že vlastní hysterický výstup (což uznáváte že byl), vydávala poté za boj o rovnoprávnost žen ve sportu. Tedy nevadilo toliko ani její rupnutí nervů, což se sportovcům tu a tam stává, ale ta sprostota a plošné napadání celé skupiny (zde mužů) poté. K čemuž jste se ihned ochotně přidala a pod heslem podobných blogerů (Horner, Vlk): v rámci boje proti nenávisti a paušalizaci smíme sprostě napadat a urážet kolektivně kohokoliv, jste to nandala tentokrát českým mužům. Odpověď na vaši otázku je jednoduchá. Jsem také muž, v chlapských diskuzích o ženách se často vyskytuji, takže vězte, že: úspěšné ženy chlapům spíše imponují a jsou objektem obdivu. Takže si můžete v klidu oddychnout.

O nenávisti, oblíbeném to slůvku všech sluníčkových lidiček, bez kterého by nenapsali ani vzkaz na ledničku, natož blog, vám řeknu toliko: nechtít, nemít rád, nesnášet apod. neznamená ještě nenávidět. Např. takový Karpov, mistr světa v šachu, oblíbenec Brežněva, byl nesnášen třetinou šachové obce pro svou protekci. Znamená to snad, že šachisté nenávidí kolektivně muže, rusy a mistry světa?

29 0
možnosti
PB

P52e46t51r 64B87u68r51i21a48n

12. 9. 2018 11:50

A ještě dovětek: na vítězku, onu Japonku, která s celým výstupem neměla nic společného publikum bučelo. A byli to ti samí sluníčkví krumpáči, kteří předtím tleskali Sereninu nesportovnímu chování. Tady vám ale zřejmě nenávist k ženám, pokud bych vás parafrázoval, zjevně nevadí.

15 0
možnosti
OF

Serena W. asi byla frustrována průběhem zápasu.Ten konflikt s rozhodčím byl způsoben právě touto frustrací.Na soupeřku, která byla lepší, si vyšlápnout nemohla ,tak si vybila zlost na rozhodčím. Ten den měla sníženou frustrační toleranci.

Někdo tady píše ,že od ženy se očekává jemnost a vlídnost.

No a co pak místní estéti říkají na vítězné pokřiky, grimasy,stupidně zaťaté pěsti

, všech těch ženských tenisových primadon ? Kupodivu Serena to nedělá.Nedělá to třeba ani Radwańska.A proto jsou mi tyto dámy sympatické. V naší krčmě

nazývají Serenu černou opici. Kdy už ta černá opice prohraje ? Já Sereně fandím.

Fandím i Radwańské. V čem je poblem? V tom, že my ,polští těšínští nacionalisté, jsme o něco chytřejší, než většina zde diskutujících.Tímto zdravím ostatní diskutující.

R^;-D Autorce karma.

0 1
možnosti
Foto

děkuji za komentář pane Ondřeji a zdravím;-)

0 1
možnosti
JH

Ano, autorko - tihle Češi jsou hrozný!:-):-):-)

1 0
možnosti
Foto

jak jsem napsala v závěru-určitě nejsou rozhodující reprezentací celkové populace českých mužů ale ta snůška urážek a hrubostí na adresu tak skvělé tenistky byla podle m pod čarou názor lze vyjádřit slušně a kultivovaně-takže ta diskuze je ostudou těch, kteří se jí účastniliRv

0 0
možnosti
JU

J59a12n 97U74l28r66i51c18h

12. 9. 2018 11:31

Neni to o nenávisti vůči ženám. Na její chování by se za týden zapomnělo, pokud by se neřešila jedna vtipná a přesná karikatura. Cela debata se přenesla od nevhodného chování Sereny k domelemu rasismu a sexismu. Což je úplný nesmysl.

11 0
možnosti
EK

Já chápu,o co paní autorce jde. McEnroe je pro diskutující prostě vztekloun a nevychovanec sám za sebe, kdežto Serena je pro ně blbá, protože je ženská. Jedna vzteklá a sebestředná hvězda je pro ně důkazem, že ženy jsou méněcenné a nejraději by celý ženský tenis zrušili.

1 2
možnosti
  • Počet článků 784
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1823x
Překladatelka, autorka vlastní tvorby, zvídavá cestovatelka, bloggerka, milovnice všeho dobrého co život nabízí. Hlavou jsem realista, tvářím se občas jako pesimista, ale srdcem jsem nenapravitelný optimista. Vypadám možná jako bojovnice, ale to jsou jen mimikry kterými chci ochránit tu příliš citlivou a zranitelnou holku uvnitř. Po přeložení asi deseti knih z angličtiny mě napadlo, co kdybych zkusila napsat něco sama- zatím mi vyšly mi tři knížky: Za chlapem a tramvají neběhej, za pět minut je tu další, Italská invaze v Praze a Recept na šťastný den. Rozhodně se nepovažuji za spisovatelku-jsem jen zapisovatelka příběhů, které píše život, a které vidím kolem sebe. Baví mě rozplétat sítě vzájemných vztahů, kterými jsme všichni neviditelně propojeni, a objevovat souvislosti v předivu života. Mým krédem je žij a nech žít, a  pokud nejde o život, nejde o nic. Přála bych si, aby k sobě lidé byli více tolerantní a vstřícní. Myslím že když člověk s něčím nesouhlasí, nemusí to proto hned odsuzovat.

Seznam rubrik