Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Stát nám zdraví neničí. Jen podporuje nezodpovědnost za vlastní zdraví. A to hlavně proto, že pro drtivou většinu obyvatelstva je zodpovědnost za sebe sama a svobodné rozhodování o sobě něco odpudivého.

0 0
možnosti
EK

Pokud nechcete konzumovat rumovou trest, nedelejte to. Stat Vas do toho rozhodne nenuti.

1 0
možnosti
Foto

samozřejmě že nenutí ale pokud je něco léta na trhu a po dlouhé době se zjistí že je to karcinogenní tak asi něco není v pořádku-stejně jako se nedávno zjistilo že v některých dětských výživách bylo něco nezdravého nikdo by neřekl: kdyby ty matky nebyly líné a místo konzerviček dětem udělaly čerstvou ovocnou kaši tak by bylo vše ok-když stát bere daně z potravin tak by tam nemělo být víc škodlivin než se-třeba jako u toho rumu-dá přepokládat

0 0
možnosti
Foto

Kouření a konzumaci rumové tresti není jedno a totéž.

O tresti doporučuji např.tento článek: https://echo24.cz/a/pN7tm/rumova-trest-a-kombajn-debility

Kromě toho není možné být "pasivním konzumentem tresti", zatímco pasivními kuřáky jseo nevyhnutelně všichni, kteří aktuálně sdílejí uzavřený prostor s aktivním kuřákem. Zákon chrání právě je.

2 0
možnosti
Foto

v blogu šlo jen o srovnání toho, že jednou se nutností ochrany ohání a jindy iognorují-ostatně u zákazu kouření se argumentovala nejen ochranou zdraví pasivních kuřáků ale tvrdilo se, že celkově se konzumace cigaret sníží, protože ne každému se bude chtít vstávat od stolu a postávat venku v zimě- minulý týden vyšla ta zpráva že po roce zákazu se onemocnění plic snížilo a přesto zákon zmírní?pokud to zafungovalo tak proč couvat?

0 0
možnosti
Foto

Vzhledem k tomu, že RUM (neboli Rozumně Uložená Měna) patří u obyvatel ČR pod názvem Tuzemák na seznam oblíbených, leč zdraví škodlivých lihovin, tak především díky němu se ministerstvu financí plnit státní pokladnu celkem úspěšně i nadále daří. ;-)

2 0
možnosti
Foto

o to hlavně státu jde-stejně u cigaret, hlavně že z toho má daněR^

0 0
možnosti
Foto

Pěkná ironie, dík za článek.

Jen bych dodal k tomuto:

„Navíc vláda se chystá zmírnit celoplošný zákaz kouření s tím, že v některých podnicích by se to vrátilo k původnímu stavu“

že se to vládě jistě nejlépe povede především u těch podniků, které kvůli tomuto zákazu zanikly...

3 0
možnosti
Foto

tak ty co zanikly mají smůlu:-/

0 0
možnosti
MB

Přemýšlel jsem, jak asi vznikl stát a co má vlastně dělat ? Zřejmě historie, vládce, mluvili stejnou řečí, někdo je přepadal. Pak nutné daně a co vlastně - za ně ? Na Stát robíme 50% svého života, platíme si jej jako servis, aby se nám lépe žilo. Není možné kolty u pasu řešit zákon, vlastnit svou cestu, školu, či nemocnici. Postupně jsem došel k uzávěru, že každý se dostane k otázce - Zda mu stát pomáhá - nebo škodí !? Samozřejmě to není černobílé, nicméně - Čím je člověk aktivnější - zjistí, že ten servis je nějaký divný ! Dodnes nechápu, jak jsem zaopatřil kdysi 17 razítek Stavebního povolení - dnes je to ještě složitější ! Podobně by se dalo popisovat prakticky vše, u OSVČ zejména ! Vyhláškově platí to, že co platí - pak už neplatí - aby se člověk v tom vyznal - tak si připlatí ! Pokud tak neučiní, tak se mu to nevyplatí - ! Je úžasné, v době, kdy je všude elektronická technika - Má obíhat informace - není tomu tak, obíhá člověk ! Mne fasinuje ta klasika případu - OK papíry máte, dejte Kolek ! Nemám, ale koupím - Odpověď - Kolky zde nevedeme ! Stát mi svými blbostmi ničí zdraví, tak Vám bloger Miroslav praví ... :-)

0 0
možnosti
Foto

je to přesně tak pane Miroslave z daní si platíme Molocha který nás jen ničíR^

1 0
možnosti
Foto

R^Libu, ráno jsem četl článek od Dany Tenzler, který jen zlehoučka napovídá, kolik všemožných jedů je legálně v potravinách. Takže nějaká ta rumová tresť se v té snůšce ztratí a všechen ten rozruch je jen divadýlko pro občany, aby se zakryly nějaké podivné ekonomicko lobbistické spodní proudy. Tedy, aspoň si myslím, že to tak je, možná se mýlím:-(

6 0
možnosti
Foto

myslím že se nemýlíš-prachy jsou jako vždy až na posledním místě-hlavní je blaho a zdraví lidu;-D

1 0
možnosti
Foto

ono to s těmi zdraví škodlivými látkami je dost těžké.

To takhle nějaká státní instituce stáhne z prodeje dětskou postýlku, protože její lak je zdraví škodlivý.

Posléze bližším pohledem zjistíte, že dítě by muselo za svého dětství schroupat kompletně asi pět takových postýlek, aby to mělo prokazatelný vliv na jeho zdraví.

A něco podobného to bude asi i s tou rumovou trestí. Tyhle instituce přece nějakou činnost vykazovat musí.

10 0
možnosti
Foto

máte pravdu asi je to zbytečný humbuk a jde spíš o válku výrobců:-/

dík za přečtení a hezký večer:-)

0 0
možnosti
PK

O třešti toho moc nevím, ale vyděsila jste mě, bo rumové pralinky jsem taky pojídal a co se týče alkoholu? No je jen škoda, že největší znalci ekonomie a řízení státu sedí v hospodě.

2 0
možnosti
Foto

já pralinky taky mlsala, takže bysme společně zažalovali stát, že nás léta cpal karcirogenními látkami?8-o

1 0
možnosti
LV

Karcinogenní je u mužů také například sexuální zdrženlivost. Nařídí nám někdo, kolik pohlavních styků denně (týdně, měsíčně) bychom měli mít? A co zdravotní pojišťovny? Budou proplácet náklady na placené sexuální služby v rámci zdravotní prevence?

Válka proti rumové tresti mi přijde poněkud přitažená za vlasy...

6 0
možnosti
Foto

také si myslím že s tím sexem by to mohlo být na pojišťovnu;-DR^a ženským by zas měli proplácet sexuální prádélko, protože tím motivují manžela aby nebyl tak zdraženlivý;-D;-D

popřípadě i robertky a jiné pomůcky;-)

1 0
možnosti