Diskuse

Eritrejští uprchlíci v Tel Avivu

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HM

Zvláštní je, že podle toho, co jsem četla, jsou obyvatelé čtvrtí v Tel Avivu, kde se tihle uprchlíci koncentrují, jednoznačně pro jejich odsun. Co myslíte, nesvědčí to o něčem?

3 0
možnosti
Foto

a co myslíte vy jak se tam dostala taková masa lidí když Izraele střílí po každém kdo se k hranici jen přiblíží-takže napřed je přijmou jako levnou pracovní sílu a pak když se jim to vymkne z rukou-jako mutter Merkel a evropským politikům všeobecně, tak je zas použijí k vydírání-nepodpoříte nás v boji prot Palestincům? Tak vám ty desetitisíce Afričanů přepošleme-stejně to dělá Turecko-nevezmete nás do EU?Tak nebudem hlídat hranici a pustíme Syrské uprchlíky

0 1
možnosti
Foto

Ono je to těžké na obě strany. Když někdo prchne tak daleko, dostane se do úplně jiné kultury a vklouznout do ní není jen tak.

Ale když jsi slibovala z jiného soudku, myslela jsem, že bude něco pro pobavení?8-o;-)

0 0
možnosti
Foto

tak úplně cizí se asi necítí-kořeny mají Eritrejsky v semitských národech a dokonce se odkazují na krále Šalomouna-wikina říká:

Zhruba kolem roku 1000 př. n. l. se objevili na eritrejském pobřeží lidé semitského původu, kteří se přeplavili do Eritreje přes Rudé moře z Arábie. Tito přistěhovalci z jihoarabského království Sába založili v dnešním etiopském vnitrozemí říši s centrem ve městě Aksúm,[2] která je lépe zdokumentována od 3. století př. n. l.[3] Dle později zapsaných legend zde měli vládnout Šalomounovci, potomci Menelika I., který se narodil královně ze Sáby a židovskému králi Šalomounovi.

0 0
možnosti
MS

Afričtí a muslimští imigranti jsou skupiny obyvatel mající s asimilací na nové prostředí největší problémy, nejvyšší podíl kriminality a nejvyšší nezaměstnanost. A paradoxně zároveň nejvyšší podporu všech bojovníků za lidská práva. Kupovali jsme v Brisbane byt a čtvrtím s vyšším koncentrací muslimů a černochů jsme se vyhýbali. Věřte mi, ani vy byste v nich bydlet nechtěla. A to je Queensland s poměrně nízkou imigrací, o kterém jedna somálsko-muslimská aktivistická pinda prohlásila, že je rasisticky bílý a QLD vláda by měla okamžitě přijímat lidi z nebílých zemí.

Melbourne má problém s africkými gangy (stačí zadat do youtube african gangs melbourne a vyjede vám stovky videí).

Proč píšu o Austrálii, když řeč je o Israeli? Jsem přesvědčená, že za situaci, ve které se imigranti z afrických zemí nacházejí (ať už je to Izrael nebo Austrálie) si mohou z největší části sami - svým přístupem k nové zemi, k jejím obyvatelům, vztahem k práci a obecně k životu budou vždycky na okraji "bílé" společnosti, pokud svůj postoj nezmění.

8 0
možnosti
Foto

tohle nikdo nepopírá stejně jako nemůžete popřít že existují nebílí advokáti lékaři politici:-/

0 0
možnosti
Foto

O tomto problému se ví ve světě už dlouho, jen u nás se z piety k Izraeli o něm moc nemluví, ale bylo by dobré, když byste psala své články v češtině anebo je přeložila z italštiny, kdo tomu má rozumět a z překladače vychází nesmysly. Eva Svobodová nemá pravdu. Když by bylo podle ní, všichni by museli umřít ve vlastní zemi, kde vypukne diktatura, masová genocida anebo extrémně nepříznivé životní podmínky a to je z hlediska lidskoprávního nepřípustné. Všichni Židé by za druhé světové skončili ve plynu, všechny oběti masových genocid s usekanýma rukama. OSN ale i všechny mezinárodní organizace, jež se snaží situaci řešit, by se mohly rozpustit. Tito lidé, co takto uvažují by nejraději sprejovali veškeré uprchlíky kamkoli mimo jejich zemi insekticidy jako nepříjemný hmyz. Situace se musí řešit rozvážně a v rámci OSN.

0 6
možnosti
Foto

český překlad tam je paní Havelková dala jsem tam i italský originál jen proto, že mě zdejší proizraelská klika hned napadne že si vymýšlím-ale když je tam originál tam mi to zase admini stáhnou že nemám autorizaci takže je to boj s větrnými mlýny-souhlasím s vaším komentářem a moc vám za něj děkuji

0 2
možnosti
JL

Jen tak na okraj: právě čtu židovského spisovatele Weila (Život s hvězdou), popisuje, jak to vypadalo mezi židy v Praze, když za protektorátu čekali na transporty do koncentráků - ti lidé neměli jak se zachránit. Nevěděli ještě, že jdou do plynu, ale tušili, že je žádné štěstí na "východě" nečeká - říkalo se, že transporty s židy jezdí "na východ." Němci je předtím obrali úplně o všechno, o byty o majetek do poslední hovadiny....Litovat dnes Afričany? Proč? Pokud utíkají do Evropy, jdou prostě za lepším - vědí, že se jim to vyplatí. - takové reportáže najdete v médiích, vědí, že Evropa je bohatá Pokud někdo zachraňuje život, může přece zůstat v africe, všude tam válka není, ani koncentráky s plynem...Je to příběh Afriky, současné, poučené, informované.

10 0
možnosti
Foto

ano poučená staletími kolonialismu kdy se tam Evropané vnutili a vyrabovali co se dalo-i oni tehdy věděli že se vyplatí zabrat území s obrovským nerostným bohatstvím a z domorodců udělat otroky- z toho je převážná číst přepychu dnešního Západu-tak a ́t si to teď řeší a nehází to na země jako naše, která nikdy žádné kolonie neměla

1 6
možnosti
ML

Čo hľadajú eritrejskí utečenci v židovskom Tel Avive?8-o

5 0
možnosti
Foto

je to napsáno v blogu-dělají podřadné práce a ženy pracují v jako prostitutky-ale kdoví proč, tuhle tvář Izraele někteří nechtějí vidět:-/

0 0
možnosti
JL

lidi jsou pořád stejné svi.ě, že.

0 0
možnosti
ES

Eritrejští migranti patří do Eritreje. Žádný stát nemá odpovědnost za cizí občany, jeho povinností je chránit zájmy vlastních lidí. A pokřik pracovníků různých lidskoprávních neziskovek o křivdách bílého muže vůči správně kolorovaným uprchlíkům je mi naprosto lhostejný.

16 1
možnosti
Foto

nedávno na mě v židovském muzeu v expozici o odsunu židů začala jedna izraelská turistka hystericky ječet- a co jste dělali vy Češi když jste věděli že vám Němci vraždí sousedy? Na moji námitku, že já v té době ani nežila a že za války měl každý strach hlavně o svůj vlastní život nereagovala a tvářila se, že my Češi jsme rasisté-to jen pro ilustraci že fanatismus je fanatismus

0 0
možnosti