Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OP

Včera uvedli Reportéři ČT rozhovor s mladou čínskou křesťankou, žádající o azyl a bez kritického uvažování by se člověk nejspíš rozhorlil na české úřady. Součástí reportáže však byl také rozhovor s páterem Malým, který dle svých slov byl před dvěma lety v Číně a setkal se s útlakem křesťanů. Ti žadatelé o azyl jsou v ČR také dva roky a tak se táži, který nezodpovědný český křesťan sem zavlekl těch 80 nešťastníků, aniž měl jistotu, že azyl dostanou?

4 0
možnosti
Foto

R^děkuji paní Pavlíková za komentář-to je opravdu podnětná otázka

0 0
možnosti
TZ

No, očividně borka nekoukla na program a ani na historii, jinak by nepsala nesmysly. Za Zemanových vlád bylo přijato více migrantů než Drahoš "chtěl" povolit. Po přečtení programů Drahoše a Zemana bylo zcela zřejmé, že proti migrantům je více Drahoš, než Zeman. Zeman se fakticky vymezil proti muslimským migrantům z důvodů kulturní nekompatability.

3 1
možnosti
Foto

Což je také správné.

5 0
možnosti
JU

Tak samozřejmě, že je muslim větší problém než Ukrajinec nebo Číňan, o tom snad nemůže být ani řeč.

20 0
možnosti
MS

Myslím, že s těmi čínskými imigranty jste trochu vedle. Zcela určitě není v zájmu Zemana, aby jim ČR poskytla azyl, protože to bezpochyby pozlobí čínské vedení, u kterého Zeman tak rád získává zkušenosti. :-)

0 1
možnosti
Foto

minulý týden to proběhlo médii-možná i to, že se kolem toho našlapuje po špičkách ukazuje, že máte pravdu a někdo nechce, aby se to příliš veřejně ventilovalo

0 0
možnosti
Foto

mně už se nechce taky pracovat, ale jsem rodilej Moravák...kdo ví jak dopadnu:-)

0 0
možnosti
Foto

na Moravě máte vinice Jaromíre -tak budete chodit ozobávat hrozny;-)ale co my tady v Čechách?

0 0
možnosti
Foto

Ten "První imigrant v ČR by to měl napsat v nějakém mezinárodnějším jazyce.;-D

0 0
možnosti
Foto

Ale ten plakát Stop imigrantům, přece dělali nějací Zemanovi fanoušci. Zeman mi nepříjde, že by byl proti všem imigrantům (https://www.youtube.com/watch?v=k6Pw4PHxEKM).

2 0
možnosti
Foto

pokud by s tím nějak zásadně nesouhlasil tak by se snad ozval

0 1
možnosti
MP

Tady trochu mícháte různé věci dohromady. To s tím taháním levné pracovní síly do ČR nepřišla vláda ani prezident, ale především Hospodářská komora a lobbing velkých firem. Naši pracující tu mají nízké mzdy, a když se to teď vlivem extrémně nízké nezaměstnanosti začíná měnit a rostou tlaky na zvyšování mezd, tak se tomu firmy přirozeně brání a snaží se prosadit, aby sem stát dovezl velké množství levných námezdních pracujících z východu, aby se nemusely snažit navzájem si přeplácet a přetahovat zaměstnance mezi sebou.

A další je třeba rozlišovat, jestli mluvíme alespoň o ekonomickém migrantovi, který byl předem pozván na volné pracovní místo (tedy přišel s naším dopředným souhlasem) - na tom není v principu nic špatného, a migrantem, který se sem k nám nacpe bez dovolení, nebo se nacpe do jiných zemí EU a tam se začnou objevovat tlaky na to ho sem k nám realokovat, aniž bychom to mohli nějak ovlivnit. To je elementární pohled, který je třeba sledovat, aby z těch úvah nevznikl guláš...

16 0
možnosti
Foto

děkuji za komentář a omlouvám se pokud to je trochu nejasné

netvrdím že s tím přišla vláda-naopak naznačuji na základě paralely mezi námi a Itálií že v obou případech jde právě o podnikatele, kteří toho využívají, zatímco u nás pracovní sílu přiváží, v případě imigrantů existuje podezření, že oddalování řešení je ovlivněno právě těmito ekonomickými ač skrytými důvody

takže vlády to nezpůsobily ale měly by to jistě řešit-u nás konkrétně tím, že nedovolí aby byla mzda tak směšně nízká, že se místním téměř nevyplatí pracovat-podnikatelé na nízkých platech sice vydělají, ale stát musí nezaměstnaným vyplácet dávky takže v konečném důsledku je to jen napomáhání tomu, aby bohatí byli bohatší a chudí stále chudší

0 0
možnosti
Foto

Přece ještě visí plakáty s nápisy, že pan Zeman zastaví pana Drahoše a migraci. A protože vyhrál volby, tak je přece jasné, že tomu tak bude. Pana Drahoše zastavil, tak zbývají ti migranti. Přece pan Zeman nelže. A já se po jeho slovech cítím mnohem, ale mnohem bezpečněji.

5 3
možnosti
Foto

Na plakátech nebylo "Zeman zastaví migraci". Myslím, ale 100% jist si nejsem, že tam bylo "Stop Drahošovi a migraci, volte Zemana".

Takže to predstavovalo tvrzení, že Drahoš by podporoval migraci, což on ostatně opakovaně potvrdil. Pro začátek myslím, že šlo o 2500 osob.

4 0
možnosti
  • Počet článků 784
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1823x
Překladatelka, autorka vlastní tvorby, zvídavá cestovatelka, bloggerka, milovnice všeho dobrého co život nabízí. Hlavou jsem realista, tvářím se občas jako pesimista, ale srdcem jsem nenapravitelný optimista. Vypadám možná jako bojovnice, ale to jsou jen mimikry kterými chci ochránit tu příliš citlivou a zranitelnou holku uvnitř. Po přeložení asi deseti knih z angličtiny mě napadlo, co kdybych zkusila napsat něco sama- zatím mi vyšly mi tři knížky: Za chlapem a tramvají neběhej, za pět minut je tu další, Italská invaze v Praze a Recept na šťastný den. Rozhodně se nepovažuji za spisovatelku-jsem jen zapisovatelka příběhů, které píše život, a které vidím kolem sebe. Baví mě rozplétat sítě vzájemných vztahů, kterými jsme všichni neviditelně propojeni, a objevovat souvislosti v předivu života. Mým krédem je žij a nech žít, a  pokud nejde o život, nejde o nic. Přála bych si, aby k sobě lidé byli více tolerantní a vstřícní. Myslím že když člověk s něčím nesouhlasí, nemusí to proto hned odsuzovat.

Seznam rubrik