Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SB

Můžete jakkoli obracet realitu v rádoby intelektuální slovní ekvilibristiku, ale vaše děti jednou budou žit v té reálné realitě, nikoli v té intelektuálsky ožvaněné.

Alkoholik si může vymyslet deset výmluv, proč pije: "Já za to nemůžu, to né že já mam slabou vůli, ale to svět je hnusnej, natolik vodpornej, že mi nezbejvá jinýho než pít, aby na mě ta příšernost toho všeho nedopadala naplno."

Může za své pití obvinit celý svět, může si vymyslet sto výmluv, že za to mohou jiní lidé a on že pouze reaguje na to, co nezavinil, ale tyhle výmluvy možná navenek na někoho zapůsobí, avšak jeho játra a ledviny tím zachráněny nebudou. Ať už jeho výmluvy vypadají sebeintelektuálněji, pro játra a ledviny se tím nic nemění, ony prostě tu zátěž těch molekul chemikálie zvané etanol dostávají.

A vaše děti na tom budou stejně. Nikoli ve věci alkoholu, nýbrž ve věci společenských problémů, které pro jejich generaci přinese migrace.

Můžete jakkoli vymýšlet rádoby intelektuální odbočky od problému, ale vaše děti chytí ten problém přímo, tedy bez oněch vašich odboček.

13 0
možnosti
Foto

můj syn má čínská jídla rád takže se nebojím, že by se nepřízpusobil;-)

0 0
možnosti
MB

No, no...nehrajte si na hloupou... a nedělejte hlupáky z nás;-)

Nikdo přece (natož Zeman) nepopírá možnost i užitečnost imigrace. Ale imigrace opodstatněné, kontrolovatelné, řízené.

Těm, kteří vystupují proti migraci jde přece o tu masovou, nekontrolovatelnou migraci.. o nějaké přidělování, o kterém rozhoduje někdo jiný.

To jsou přece úplně dvě odlišné kategorie ..a neříkejte, že tomu nerozumíte.

Prostě se pokoušíte o trochu demagogie. Hmm?;-)

23 1
možnosti
Foto

myslím že hlupáky dělá z národa někdo jiný-a očividně to dělá moc dobře;-D

0 0
možnosti
JS

J83a93n 20S16o55u74č98e70k

7. 3. 2018 12:17

Ono je to trošku jinak vážená paní. Většina afrických a arabských migrantů žádné doklady nemá nebo má doklady falešné. Tam se tak skutečně těžko dokazuje, odkud pocházejí, zvláště, když standardně lžou jako o svém věku, tak o zemi původu. To o migrantech např. z Ukrajiny asi tak docela neplatí, že? A Zeman neříkal, že nechceme žádné migranty, říkal, že proti těm, kteří k nám přijedou pracovat, jako např. Ukrajinci, nic nemá. Nařídit ovšem přijímání těch, o kterých nic nevíme a o kterých můžeme předpokládat, že je k cestě do Evropy vedou všechny důvody, jen ne práce, to je cesta do pekel, kterou musíme odmítnout všichni. Teda snad kromě Vás, která by je zřejmě přišla nadšeně vítat.

17 0
možnosti
Foto

já nikoho nevítám-jen jsem poukázala na heslo které zaštítilo volbu prezidenta-stop imigrantům-ale vlastně jen blbec nemění názor takže co se divit?;-)

0 0
možnosti
Foto

Trochu pravdy a reality z východu. Ukrajinec, který přijde pracovat do ČR sem jde opravdu za prací. Samozřejmě, tak jako u všech národů, jsou fajn a nefajn lidi. Procenta se neliší. Ale rozdíl je v tom, že Ukrajinec přichází na základě zájmu konkrétní firmy, která jej zaměstná. Pokud firma není spokojená, řekne chlapíkovi na shledanou. A je to. Současně s tím je totiž povinná ukončení pracovního poměru nahlásit příslušnému úřadu. A je to. K Číňanům, o azyl se nedá zažádat z ČLR. Prostě člověk musí přijet a žádat. Je to risk ale je to tak.

Zdravíme Libu!R^V!!

2 0
možnosti
Foto

děkuji Marceli a také zdravím;-)

0 0
možnosti
TP

Jestli bych Vám mohl poradit s Vašimi úvahami... Pokud muslimové veřejnosti vadí, zatímco Ukrajinci, Číňani a Mongolové nikoliv, pak bych zřejmě nehledal chybu na straně veřejnosti, ale spíše u těch muslimů.

25 0
možnosti
Foto

tady nešlo ani tak o ty Číňany Ukrajince ani muslimy ale o Zemana;-)

0 0
možnosti
JK

Bože, do čeho jsi to duši dal? Není nad to když každý kdo má díru do zadku, mi káže, koho mám zachránit

20 0
možnosti
Foto

úroveň vaší odpovědi naznačuje, že vy tu díru a to kolem ní máte místo hlavy;-Dblog poukázal na nekonzistenci mezi volebním heslem a tím jaká je realita-nikdo vám nekáže koho máte živit-politici za vaše peníze živí koho chtějí aniž by se vás ptali jestli se vám to líbí

0 0
možnosti
PT

Vám jaksi unikl propastný rozdíl mezi člověkem, který k nám přicestuje legálně s doklady a tady legálně žádá o povolení k pobytu z důvodu studia nebo podnikání, popř. tady žádá o azyl. S takovýmito "migranty" zacházíme podle zákona, tedy zkoumáme jestli splňují podmínky a potom podle zákona rozhodujeme, i lidí ze středního východu nebo Afriky se tohle týká a povolení k pobytu nebo i azyl mohou dostat.

Pokud však někdo přivandruje ilegálně, bez dokladů, bez totožnosti, tedy poruší zákony už při vstupu do země, tak s těmi nakládáme také podle zákona, ti končí v uzavřeném detenčním táboře a čeká je vyhoštění.

Nevím co se vám na tomhle nelíbí, to chcete aby tady pobíhali tisíce Afričanů a mohamedánů bez dokladů u kterých mnohdy nelze ani ověřit identitu jako to mají ve Francii. ?8-o

Jestli vy jste na takové úrovni že máte rozumově a hodnotově blíže k Africe a mohamedánsku, tak to nevztahujte na většinu našich obyvatel, kteří mají rozhodně rozumově a hodnotově blíže k Ukrajincům, Vietnamcům, Číňanům.

34 0
možnosti
Foto

nenapsala jsem nic v tom smyslu, že bych si přála, aby tu pobíhali tisíce imigrantů, vyjádřila jsem naopak podiv, že někdo sem přiveze 80 čínských občanů aniž by měl jistotu, že zde budou moci zůstat-v blogu výslovně píšu, že azyl byl schválen jen hrstce z nich, ostatním byl zamítnut-přesto smějí na našem území zůstat, protože se odvolali a do rozhodnutí soudu je živí kdo? Nebo pracují načerno? Napřed si pořádně přečtěte to k čemu se vyjadřujete jinak se rozumově blížíte spíše primátům než Homo sapiens-ostatně víte že i v Africe žije spousta křesťanů? Takže jak jen podle pleti poznáte muslima od křesťana?

1 7
možnosti
Foto

R^Neni se ceho bat, ten uplny zaver to jasne dokresluje, Libu;-D

2 1
možnosti
Foto

jsem ráda že to někdo pochopil Jane-ten závěr dokazuje, že my se imigrantům ubráníme tak nějak samovolně tím co tu máme-takže prezident se namáhat nemusí a jak vidno, žádná vlna se na nás nevalí-naopak se nám vyhýbají jak čert kříži;-)dík a pěkný večer

2 0
možnosti
JT

J68i12r42i 52T84i64c34h51y

6. 3. 2018 19:17

Neni prichozi jako prichozi. Ukrajinci, Vietnamci, Cinane pracuji. Z Ukrajincu jsou v druhe generaci Cesi. S cernochy (USA) a Araby (Francie) budou problemy po generace bez reseni. Ale pozor, prilis mnoho Cinanu a oni se stanou vladnouci skupinou s nadrazenosti (Singapore, Richmond v Britske Columbii).

13 0
možnosti
Foto

R^správně pane Tichý-až tu čínští investoři skoupí vše co se dá-stačí co se semlelo loni v Praze když během čínské státní návštěvy byli čeští protestující upozorňující na práva Tibet brutálně zatlačeni čínskou skupinkou vítajících

1 6
možnosti
JZ

Co je vlastne pointou clanku? Nejak mi to uplne nedoslo. Nicmene tech 37 euro je kazdopadne 37 euro sebranych lidem, kteri normalne pracuji a odvadeji dane, a neucelne prerozdelenych. Jestli neucelne prerozdelenych nemakacenkum nebo profesionalnim prizivnikum na systemu, to je uz celkem jedno.

11 1
možnosti
Foto

to není jedno-ukazuje to jak vlády hospodaří s daněmi, které z lidí ždímají

0 0
možnosti
  • Počet článků 784
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1823x
Překladatelka, autorka vlastní tvorby, zvídavá cestovatelka, bloggerka, milovnice všeho dobrého co život nabízí. Hlavou jsem realista, tvářím se občas jako pesimista, ale srdcem jsem nenapravitelný optimista. Vypadám možná jako bojovnice, ale to jsou jen mimikry kterými chci ochránit tu příliš citlivou a zranitelnou holku uvnitř. Po přeložení asi deseti knih z angličtiny mě napadlo, co kdybych zkusila napsat něco sama- zatím mi vyšly mi tři knížky: Za chlapem a tramvají neběhej, za pět minut je tu další, Italská invaze v Praze a Recept na šťastný den. Rozhodně se nepovažuji za spisovatelku-jsem jen zapisovatelka příběhů, které píše život, a které vidím kolem sebe. Baví mě rozplétat sítě vzájemných vztahů, kterými jsme všichni neviditelně propojeni, a objevovat souvislosti v předivu života. Mým krédem je žij a nech žít, a  pokud nejde o život, nejde o nic. Přála bych si, aby k sobě lidé byli více tolerantní a vstřícní. Myslím že když člověk s něčím nesouhlasí, nemusí to proto hned odsuzovat.

Seznam rubrik