Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

J28i51r42i 94T34i22c81h19y

2. 12. 2017 16:59

Pri mem pobytu v Italii cernosti privandrovatele blokovali mista na plazi a pristup do more. Nevim, jestli meli prodejni povoleni. Muj pobyt bybyl byval prijemnejsi, kdyby tam nebyli.

5 0
možnosti
Foto

právě to s tím povolením je sporné-pokud byli tolik let tolerováni na černo, není se co divit-souhlas že to bylo často protivné ale věřím, že pro ně samotné to muselo být velmi nepříjemné a ponižující-stačilo pozorovat reakce některých lidí na jejich neustálé nabídky:-/člověk musí být hodně zoufalý aby si to nechal líbit

1 0
možnosti
Foto

R^Tohle jsem nezažila, asi proto, že naši na žádné dovolené nejezdili... Ale musel to být zážitek, nakoupit rovnou na pláži.;-)

1 2
možnosti
Foto

dokud jich nebyly takové mraky tak to bylo prima-pak to začalo být skutečně otravné-mohla jste si nechat udělat i masáž-to dělaly většinou Asiatky-a Indové či Pakistánci zas nabízeli tetování-samozřejmě jen hennou nebo obtiskem-zkrátka člověk nemusel z pláže ani na chviličku-teda skoro:-)dík za nakouknutí Klárko a pěkný advent

2 0
možnosti
Foto

R^Tak to je hodně zajímavé, Libu. Trochu mi to připomíná naše Vietnamce, jsou tady už od 70. let, ale mají se daleko líp než ti, o kterých píšeš:-)

1 0
možnosti
Foto

ano naši Vietnamci jsou na tom relativně dobře Jane-ale třeba ty zátahy v jejich tržnicích se mi nelíbí-stát tak chrání bohaté výrobce značkového šíleně předraženého zboží na které každý nemá-a přitom právě ti jsou svým způsobem větší zloději-ne vždy jejich údajně luxusní zboží skutečně tak kvalitní a bývá stonásobně dražší jen kvůli značce

6 0
možnosti
Foto

Tyhle obchodníky jsem poprvé viděla v Paříži, doslova obléhali každé parkoviště autobusů s turisty a byli opravdu neodbytní. Je mi jasné, že tahle "vlezlost" byla mnohdy podstatnou součástí jejich každodenního živobytí.

R^:-):-)

0 0
možnosti
Foto

přiznám se Pavlo že mě ti ambulantní prodejci také někdy lezou na nervy-ale tak nějak pro ně mám pochopení-často živí celé rodiny zatímco značkový prodejci často jen vydělávají na luxusnější jachtu či exotickou dovolenou dík za nakouknutí a hezký advent:-)

1 1
možnosti
DB

skutečně rozhodující je pád oněch "diktátorů", tito super zlí lidé totiž chránili Evropu...........před touto vlnou...a kdo je dal zabít a sesadit????...NATO...tedy my sami.........a na čí popud???? kdo měl zájem zničit Evropu a pokazit možnost vzniku další super mocnosti po vzoru USA?????????? no přece samotné USA............až tak jednoduché je to..............

5 6
možnosti
Foto

souhlas pane Bartoši-vidím to podobně-dík za komentář a hezký advent:-)

0 0
možnosti
LB

Černošské obchodníky na italských plážích jsme zažili už v raných 90. letech. Bylo jich strašně moc a zboží nabízeli tak neodbytně, až to obtěžovalo. Sem tam se podařilo s nimi promluvit, někteří anglicky uměli, a co pamatuji, tvrdili, že jsou studenti.

0 0
možnosti
Foto

ano paní Leono, mluvíme o stejném období-mnozí z nás se dostali na západ až po pádu komoušů a souhlasím že někdy byli skutečně neodbytní-dík za nakouknutí a hezký advent:-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 784
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1823x
Překladatelka, autorka vlastní tvorby, zvídavá cestovatelka, bloggerka, milovnice všeho dobrého co život nabízí. Hlavou jsem realista, tvářím se občas jako pesimista, ale srdcem jsem nenapravitelný optimista. Vypadám možná jako bojovnice, ale to jsou jen mimikry kterými chci ochránit tu příliš citlivou a zranitelnou holku uvnitř. Po přeložení asi deseti knih z angličtiny mě napadlo, co kdybych zkusila napsat něco sama- zatím mi vyšly mi tři knížky: Za chlapem a tramvají neběhej, za pět minut je tu další, Italská invaze v Praze a Recept na šťastný den. Rozhodně se nepovažuji za spisovatelku-jsem jen zapisovatelka příběhů, které píše život, a které vidím kolem sebe. Baví mě rozplétat sítě vzájemných vztahů, kterými jsme všichni neviditelně propojeni, a objevovat souvislosti v předivu života. Mým krédem je žij a nech žít, a  pokud nejde o život, nejde o nic. Přála bych si, aby k sobě lidé byli více tolerantní a vstřícní. Myslím že když člověk s něčím nesouhlasí, nemusí to proto hned odsuzovat.

Seznam rubrik