Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No hlavne, ze vy jste nazorne predvedla, jak chapete uhly pohledu druhych ...

1 0
možnosti
Foto

vždycky se o to snažím už jen proto že mi to může otevřít nové horizonty

0 0
možnosti
Foto

R^Někteří lidé se z nejrůznějších pohnutek brání širšímu pohledu na jakoukoli problematiku.

3 0
možnosti
Foto

hlavně všechno hned dokáží překroutit a využít k obrazu svému

dík za nakouknutíR^

1 0
možnosti

Řekl bych, že osmanská nadvláda nad Řeckem není analogická k pronikání Evropanů na americký kontinent.

Západní civilizaci je kladeno za vinu, že zničila domorodé národy Ameriky. Jenže paradoxně právě západní vědci (nikoli indidáni) zdokumentovali indiánské kultury, zaznamenali jejich jazyk a také vytvořili "literárního indiána", který se stal nesmírně populárním.

V době, kdy se Evropané usazovali v Americe, byly indiánské kmeny a národy ve válce každého s každým. Například v roce 1487, tedy ještě před příchodem Evropanů do Ameriky, se při zasvěcování chrámového objektu v Tenochtitlanu uskutečnila největší náboženská lidská oběť v dějinách lidstva. Během pouhých pěti dní a nocí kněží vyřízli srdce dvaceti tisícům zajatců, kteří byli pochytáni v okolních porobených kmenech. Španělům už stačilo do takové civilizace jen "cvrnknout" a bylo po ní. To samé se týká Říše Inků, kam Španělé dorazili právě v okamžiku, kdy se proti Inkům vzbouřily všechny okolní národy, které se ke Španělům přidaly. Aztéckou ani Inckou říši žádná velká španělská armáda neporazila – Španělů bylo jen něco přes stovku. Další dílo zkázy dokonaly šířící se evropské nemoci. Indiány Severní Ameriky Evropané taktéž zastihli ve fázi prastarých mezikmenových válek. Mnozí indiáni se přidávali k bělochům, aby s jejich pomocí vyvraždili své odvěké indiánské nepřátele. Jejich nejednotnost, lidské oběti a programové odmítání změn šly ruku v ruce s jejich zkázkou. "Zlí Evropané a hodní Indiáni" je pouhý mýtus. Když se řekne indián, tak si každý představí bojovníka na koni s puškou a větrem ve vlasech. Jenže koně i pušky dovezli do Ameriky Evropané.

U Řeků to bylo naprosto jinak – muslimským Turkům se nepodařilo Řeky zlomit ani za 400 let. Turkům se nepodařilo udělat z Řeků muslimy ani pronásledováním, ani daněmi, ani popravami ani systematickým vyvraždováním. Naopak – Řekové nepřetržitě vedli národně-osvobozenecký boj, trvale oslabovali Osmanskou říši a tříštili její vojenské kapacity. Nakonec vyhráli.

9 0
možnosti

Mohl bych se Vás zeptat, z čeho čerpáte informace o tom, že indiáni Severní a Jižní Ameriky se (když zjednoduším Váš popis) v podstatě vyvraždili sami mezi sebou?

2 0
možnosti

Je neuveritelne, co jste zase dokazala vypotit. Ty krize na tech reckych kostelich proste jsou. Jestli to nekoho urazi, by melo byt Nemcum a vsem ostatnim lhostejne. Nehlede na to, ze kriz nikoho jineho nez prave muslimy neurazi. Je neco jineho cpat krize tam, kde nepatri a neco jineho je retusovat realitu. Samozrejme mazani pulmesice z turecke mesity by bylo uplne stejne hloupe a tim spise, pokud by tak cinili samotni Turci, ale tahle podbizivost u nich proste nehorzi, ta je vlastni pouze zapadnim narodum. Jeste bych chapal, pokud by Lidl zvolil jiny symbol Recka. Osobne jsem silne neverici, ale absurdni mi neprijde ani tak vira v boha jako spise nabozenstvi. Nabozenstvi je cira hloupost a to tim vetsi, cim je kosatejsi. Lide nemohou vedet, zda buh stvoril svet, ale mohou vedet to, ze jim nedal zadne instrukce, podle kterych se maji chovat. Nabozenstvi je hloupost. Kostely vnimam jako historicke budovy a pamatky a vetsinou se mi libi, stejne tak starodavne mesity, ackoli Islam nenavidim. Kazdopadne jakekoliv prizpusobovani se a vychazeni vstric Islamu, je zrudnost, ktera by nemela a nesmi byt podporovana. I za cenu ekonomicke ztraty.

7 0
možnosti
Foto

netvrdím že tam nejsou a že vyretušivat je byla hloupost v blogu jen potvrzuji neposřehl jste zřejmě jen že upozorńuji že to není islám jako takový, kvůli komu to bylo uděláno a otázku zad 400 let je hodně nebo málo jste přehlédl úplně

jinak bych vám ráda oplatila kompliment-komentář který jste vypotil mi také připadá neuvěřitelný:-)

jinak s názorem na náboženství máte naprostou pravduR^

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS