Diskuse

Čarodějnice

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^Ono stačí přečíst některé zdejší diskuze o znásilnění nebo pohlavním zneužití, aby bylo o některých mužích jasno.:-/ A minimálně jedna církev má zase jasno o ženách:-/ A o odporu mužů k ženám nebo ke švédské trojce dva + jedna si zase já myslím poťouchle to svoje.;-)

0 0
možnosti
Foto

souhlas zdejší diskuze jsou skutečně podnětné a švédská trojka manželské trojúhelníky a nejsvětější trojice jsou téma na delší povídání díky za přečtení

0 0
možnosti
Foto

No, u nás se na hranici upalovalo naposledy v roce 1968 :-)R^

0 0
možnosti
Foto

děkuji za přečtení u nás plály hranice naposled v neděli a mě se upálil klacek na kterém jsem si chtěla ugrilovat klobásu;-D

0 0
možnosti
Foto

Hezký, zajímavý článek zase jsem chytřejšíR^

0 0
možnosti
Foto

děkuji za přečtení a paleček:-)

0 0
možnosti
Foto

Libuše, karma,R^ ono fakt tohle nezačala církev, ale jak už to tak chodí a je i hezky vidět - hned ve čtvrtém století... kdy Konstantin začal posty rozdávat,vyrojilo se rázem mnoho těch spravedlivých a čistých a časem - leccos se pro osobní obohacení pod pláštěm čistoty na cestě ku majetku a moci zkrátka i z té antické minulosti hodí. By ́t tohle upalování církev původně i odsuzovala.

0 0
možnosti

R17a18d96e28k 18J75a68r92o39š

30. 4. 2017 15:58

Radko, církev zejména katolická, čarodějnické procesy odsuzovala vždy. Například pověstné "Kladivo na čarodějnice" nebylo žádným oficiálním ani neoficiálním stanoviskem katolické církve.

Samozřejmě, v průběhu staletí se objevily případy, kdy se někteří církevní představitelé (většinou jen faráři) v podobných případech angažovali/spolupodíleli, ale nikdy nešlo o oficiální stanovisko církve jako takové.

0 0
možnosti
Foto

děkuji a přeji hezký prodloužený víkend

1 0
možnosti
Foto

děkuji za přečtení ale tvrdit že církev s tím nemá nic společného je podobné jako popírat holocaust, jinak že to odnesli i muži a děti je nesporné, ale jak už samo označení tohoto fenoménu-tedy hon na čarodějnice naznačuje, jednalo se převážně o ženy

1 0
možnosti
Foto

Pan Radek Jaroš by si měl (pro nutné doplnění svého evidentně poněkud chabého vzdělání) vyhledat příslušnou literaturu a přečíst si něco aspoň o čarodějnických procesech na Šumpersku ve Velkých Losinách. Autorce karmaR^;-)

1 0
možnosti

R73a94d46e27k 61J76a18r13o95š

28. 4. 2017 17:31

Pálení a jiné zabíjení čarodějnic se nekonalo pod "pláštíkem" církve.

Církev, zejména katolická se naopak stavěla k těmto procesům velmi negativně a většinou je odsuzovala.

Hony na čarodějnice se konaly už od dávného starověku (na počátku byl Sumer) a takřka vždy šlo o "světskou" záležitost a nikoliv náboženskou.

A čarodějnictví rozhodně nebylo jen "výsadou" žen, ale na hranicích i jiným způsobem skončilo i mnoho mužů...

2 1
možnosti
Foto

nicméně pálení čarodějnic mi posloužilo jen jako můstek k jinému tématu takže hodnocení podstaty čarodějnických procesů není podstatou textu

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS