Kdo byl Sackou Soumalia a kdo je Matteo Salvini?

14. 06. 2018 17:09:08
Nedávný článek informující o zabití imigranta v Itálii vzbudil opravdu bohatou diskuzi. Blog v podstatě pouze poukazoval na to, že ne všichni imigranti jsou jen zločinci a nemakačenkové, jak se je tu někteří blogeři snaží vylíčit.

V žádném případě jsem nikdy neohajovala teroristy, kriminálníky, zloděje násilníky a vrahy, nikdy jsem nenapsala že si myslím, že mezi imigranty se žádní tací nevyskytují. Ale je jisté, pokud někdo neustále poukazuje na kriminalitu páchanou právě imigranty, začnou být házeni všichni do jednoho pytle, a odnesou to i ti poctivě pracující, jako se to stalo v nedávných dnech v Itálii.

Abych se vrátila k titulu: Matteo Salvini a Sacko Soumalia- dvě jména, dva mladí muži, dva zcela odlišné světy a osudy. Jeden měl štěstí, že se narodil v Evropě, která kromě jiného zbohatla svou koloniální minulostí, druhý měl smůlu, že se narodil v Africe, kterou Euroamerická civilizace po staletí využívala jako zdroj levné pracovní síly a nerostných surovin.

Sacko Soumaila pocházel z Mali, bylo mu 29 let , měl povolení k pobytu v provincii Reggio Calabria a pracoval v zemědělství. Podle článku uvedeném níže jeho smrt mohla být vyprovokována tím jak se Salvini vyjadřuje a staví proti imigrantům. Zároveň je zde zmíněno, že v této ubbytovně pro imigrranty byl zabit již v lednu mladý Nigerijec Becky Moses:
The first to pay that price on Italian soil was Soumaila Sacko, 29, from Mali, a farm worker with a residence permit living in the province of Reggio Calabria and a labor-union rep with Unione Sindacale di Base. The notoriously exploited crop pickers, many of them Africans, have been the target of violence before and have staged courageous protests asserting their rights.
Nigerian Becky Moses had died when fire swept across the same migrant dormitory camp in January.
https://www.thenation.com/article/matteo-salvinis-march-rome/

A kdo je Matteo Salvini? Salvini nepokrytě obdivuje ruského prezidenta Vladimira Putina. Chce zrušit protiruské sankce a s Putinovou vládní stranou Jednotné Rusko podepsal minulý rok smlouvu o spolupráci. V pondělí odmítl Salvini nařčení americkým miliardářem Georgem Sorosem, že jeho Ligu financuje Moskva.Členem Ligy severu se stal v sedmnácti letech. Strana vznikla na konci osmdesátých let, kdy volala po odtržení Padánie, bohatého průmyslového severu Jméno si vybudovala na odmítání solidarity s jihem, který považovala za zaostalý, prolezlý korupcí a mafií.Pověst rebela a provokatéra si získal popíráním italského národa. Několik let zatvrzele odmítal národní vlajku, nechával se fotit v tričku s nápisem „Padania is not Italy“ (Padánie není Itálie) a během Eura 2000 podporoval v zápase s Itálií francouzský tým, o šest let později zase německý. Ještě před osmi lety si na stranickém večírku s pivem v ruce notoval píseň proti Neapolitáncům.První parlamentní volby v čele Ligy severu pro něj skončily čtyřprocentním fiaskem. Salvini se proto rozhodl pro zásadní změnu programu. Rétorika strany zůstala stejná, změnil se nepřítel. Role obětního beránka už nenáleží jižanům, ale přistěhovalcům. Příčinou úpadku Itálie podle nové stranické linie není rozkrádání severního bohatství zbytkem Itálie, ale diktát Bruselu a euro, které Salvini označil za „zločin proti lidskosti“.

Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/matteo-salvini-italie-liga-d01-/zahranicni.aspx?c=A180605_094217_zahranicni_mk

Myslím že největším zločinem proti lidskosti je hlavně rasismus-čímž netvrdím že pan Salvini je rasista-a v mnoha bodech s ním naopak mohu souhlasit-například když tvrdí, že zloba a frustrace lidí ze současná situace by se neměla obracet ani tak proti imigrantům samotným, jako proti ziskovkám, které je sem vozí, a proti neschopným politikům, kteří tomu léta jen nečinně přihlíží.

Toto není ani zabitý Sacko z Mali, nebo Becky Moses -mrtvý Nigerijec ze stejné ubytovny, to je jeden mladý Eritrejec, který letos na jaře zamřel hlady a vysílením po příjezdu do Pozzala v sicilské Raguse

foto-Proactiva Open Arms su Twitter

Na rozdíl od dvou výše zmíněný Afričanů tedy neměl to štěstí, aby svůj sen o životě v Evropě realizoval. Ačkoliv aniž bych chtěla být cynická, není spíš štěstí, že nepoznal, že to co mu slibovali převaděči, byla jenom jedna velká lež, pro kterou tisíce jiných ročně obětují své životy? Myslím že větším zločinem proti lidskosti, než diktát Bruselu je fakt, že na naší bohaté krásné planetě v naší údajně civilizované současnosti stále umírají lidé hlady. Když už jim nemůžeme pomoci, neměli bychom po nich alespoň plivat

Autor: Libuše Palková | čtvrtek 14.6.2018 17:09 | karma článku: 15.94 | přečteno: 947x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 12.24 | Přečteno: 115 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 23 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 14.84 | Přečteno: 280 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.53 | Přečteno: 484 | Diskuse
Počet článků 784 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1819

Překladatelka, autorka vlastní tvorby, zvídavá cestovatelka, bloggerka, milovnice všeho dobrého co život nabízí. Hlavou jsem realista, tvářím se občas jako pesimista, ale srdcem jsem nenapravitelný optimista. Vypadám možná jako bojovnice, ale to jsou jen mimikry kterými chci ochránit tu příliš citlivou a zranitelnou holku uvnitř. Po přeložení asi deseti knih z angličtiny mě napadlo, co kdybych zkusila napsat něco sama- zatím mi vyšly mi tři knížky: Za chlapem a tramvají neběhej, za pět minut je tu další, Italská invaze v Praze a Recept na šťastný den. Rozhodně se nepovažuji za spisovatelku-jsem jen zapisovatelka příběhů, které píše život, a které vidím kolem sebe. Baví mě rozplétat sítě vzájemných vztahů, kterými jsme všichni neviditelně propojeni, a objevovat souvislosti v předivu života. Mým krédem je žij a nech žít, a  pokud nejde o život, nejde o nic. Přála bych si, aby k sobě lidé byli více tolerantní a vstřícní. Myslím že když člověk s něčím nesouhlasí, nemusí to proto hned odsuzovat.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...