Kladenské dvorky

Za měsíc začne akce zvaná Kladenské dvorky, kterou jsem loni navštívila, a tak vám snad svými amatérskými fotkami trochu přiblížím, o co jde. Zahrady a dvorky soukromých domů se otevřou veřejnosti a představí nejrůznější umělce.

Akce se bude konat od 8. do 10. června v části zvané Podprůhon. Ta vypadá spíš jako malebná vesnička, než jako součást města proslaveného průmyslem a hornictvím. Takže žádné paneláky, žádné industriální stavby, komíny a  bývalé pece, ale vesnička jak malovaná panem Ladou.

Na centrálním náměstíčku nechybí samozřejmě plán celé akce, abyste se mohli orientovat, protože to není žádné troškaření, a množství vystavujících umělců bývá vysoké. Letos se jedná už o 36.ročník  a měla  by tu být rovná stovka výtvarníků  a hudebníků, kteří se představí ve 34 dvorcích. Plánky dostanete samozřejmě i v informačních stáncích. Ta stovka nebude náhodná-letos  slavíme sto let založení republiky, a tím směrem se bude ubírat i doprovodný program.

Svačinu si z domova rozhodně brát nemusíte, kromě umění-tedy potravy pro duši, zde najdete i potravu skutečnou a nejedno potěšení pro mlsné jazýčky. A nechybí ani hudební produkce-vloni kromě spousty jiných vystoupil například Spiritual Kvintet, letos  tu bude třeba, Aneta Langerová,  Abraxas, Pohřební kapela Žalman a spol, Bohouš Josef a Burma a mnozí další, nebude chybět historický průvod, prvorepubliková módní přehlídka, páteční letní kino a kankán.

Postaráno je i o bezpečnost, jak dokazuje poslední snímek, ale i policista se zřejmě také nechal zlákat a  na chvíli odběhl pokochat se uměním, či zobnout si něco dobrého. A že mu motorku mezitím nikdo neodcizil snad jasně dokazuje, že zvěsti o případné  kriminalitě  na Kladně jsou nesmysl. Tak pokud nemáte co dělat, stavte se. 

 

Autor: Libuše Palková | úterý 8.5.2018 17:14 | karma článku: 13,34 | přečteno: 686x
  • Další články autora

Libuše Palková

Veřejná omluva

28.4.2019 v 6:35 | Karma: 10,61

Libuše Palková

Libo-li koprolit?

25.4.2019 v 11:07 | Karma: 5,53