Proč nám stát ničí zdraví?

Česko chce požádat o výjimku, aby smělo dál ohrožovat životy svých obyvatel. Brusel nám zakázal používat rumovou tresť, protože obsahuje karcinogenní látky. A místo aby se nám stát omluvil, že nám ničil zdraví, chce pokračovat.

Já rum skoro vůbec nepiju, občas si ho kápnu do čaje nebo do kafe, takže mě to až tak moc vadit nemusí, ale připadá mi zarážející, že na jedné straně stát zakazuje kouřit v hospodách, aby prý ochránil naše zdraví, a na druhé straně, když se provalí, že desetiletí dovolil výrobu a prodej alkoholu se škodlivou příměsí-ačkoliv alkohol je sám o sobě už tak dost škodlivý-tak naopak chce výjimku, aby nás mohl otravovat nadále.  Jenže ta rumová tresť není jen v lahvích rumu, ale sladkostech, takže to do sebe láduje i ten, kdo nepije. Proč teda zákaz kouření odůvodní tím, že musí chránit zdraví lidí, když na druhé straně nám ničí zdraví jinak?

Ostatně i s tím kouřením je to pofidérní-minulý týden všemi médii proběhla zpráva, že po pouhém roce od zavedení zákazu se projevují blahodárné účinky na zdraví obyvatelstva a nemocnost lidí  s plicními a průduškovými  chorobami klesá. To mnozí odborníci označují za nesmysl, nebo přinejmenším pochybné, že by po tak krátké době bylo viditelné takové zlepšení. Navíc vláda se chystá zmírnit celoplošný zákaz kouření s tím, že v některých podnicích by se to vrátilo k původnímu stavu, takže tam kde se nevaří a tudíž se hosté nestravují, se zas bude kouřit jako předtím, a ostatní podniky budou mít oddělené prostory. Tak to je už jak v kocourkově!

Pokud se zjistilo, že zákaz skutečně tak dramaticky napomáhá zlepšení zdraví a stát to chce zas změnit, plus chce pokračovat s tou nebezpečno rumovou trestí tak mě napadá jediné: To všechnoje v rámci řešení důchodové reformy-systematickým ničením našeho zdraví se důchodu dožije málokdo, astát tak ušetří za důchody.

Autor: Libuše Palková | pondělí 16.4.2018 18:01 | karma článku: 19,33 | přečteno: 1817x
  • Další články autora

Libuše Palková

Veřejná omluva

28.4.2019 v 6:35 | Karma: 10,61

Libuše Palková

Libo-li koprolit?

25.4.2019 v 11:07 | Karma: 5,53