Česko jako ráj drogových dealerů , lichvářů a exekutorů

Pan Krejčíř dostal v JAR trest za pašování drog a pokus o vraždu-odsedí si 35 let. A jak je to u nás? Není u nás přílišná benevolence? A naopak, když někdo nezaplatí pár tisíc a exekutor mu sebere byt, není to příliš tvrdé?

Není to tak dávno kdy byla v Pakistánu zatčena mladá Češka pašující poměrně velké množství drog a rozhodně to nebylo poprvé, takové zprávy o tom, jak si naši spoluobčané přivydělávají tímto způsobem, jsme slyšeli desítky.

Možná si vzpomenete na případ pana Novotného, který byl dokonce odsouzen, ale asijské vězení mu nesvědčilo-taky komu by se ve vězení líbilo, že?

Tehdejší prezident Klaus ho nejen při své cestě do Asie navštívil, ale vymohl jeho převoz do vlasti, s odůvodněním, že tamější vězení jsou příliš drsná. Aby chudáček pašerák netrpěl. Jak trpěli ti, kterým drogu opatřil, popřípadě rodiny uživatelů, to nikdo neřeší.

Po dvou letech v českém vězení dostal Novotný od Klause dokonce amnestii. Když se to srovná se 35 lety které dostal Krejčíř v JAR, tak se dá říct, že ten druhý má docela smůlu. Ale zase když se mu podařilo utéct policejní eskortě, která ho doprovodila do jeho luxusní vily, tak to měl zas štěstí. Asi si ho vybral dopředu-ačkoliv ještě nevíme. Před časem vyhrožoval, že napíše knihu o svých stycích s politiky a že se mnozí budou divit. Nevíte někdo co v té knize je? A nevíte jak to dopadlo s tou blondýnkou co ji zatkli v Afganistánu? A nevíte proč je u nás k dealerům drog taková benevolence?  

A k druhé části titulu tedy k exekucím- nikde v okolních státech nejsou poplatky právníkům řešícím exekuce tak vysoké, jako u nás. Jak je možné že pro pár tisíc dluhu, třeba kvůli nezaplaceným pokutám za jízdu na černo, někdo přijde o domov? Nebylo by lepší dlužníky poslat do vězení a donutit, aby si dluh odpracovali, než z něj udělat bezdomovce? Máme 200 000 bezdomovců, což je na počet obyvatel dost. Ve středu v pořadu Otisky doby o tom informovala Česká televize. Odborníci se shodli na tom, že institut exekuce je u nás v poměru k ostatním států nadužíván, že situace je u nás  skutečně anomální -není divu, že mnozí lidé se proti České televizi vymezují- obchod s exekucemi je totiž výnosný obchod. Podle paní Marvanové, zákon o exekucích si v podstatě napsali lidé, kteří se do tohoto byznisu pak pustili ,a jejich zisky byly mnoha právníky a státního soudu definovány jako nemravné. A přesto to pokračuje. Jen za minulý rok stouply zisky bank o dvě miliardy. A tento týden šest set lidí na Ostravsku dostalo výpověď když předtím už tři měsíce nedostali plat. Být tři měsíce bez výplaty není asi legrace-kolik z nich muselo svou situaci řešit půjčkou? Někdy to vypadá že Česko je velkovýrobna bezdomovců.

 

.

Autor: Libuše Palková | sobota 31.3.2018 17:57 | karma článku: 30,49 | přečteno: 1691x
  • Další články autora

Libuše Palková

Veřejná omluva

28.4.2019 v 6:35 | Karma: 10,61

Libuše Palková

Libo-li koprolit?

25.4.2019 v 11:07 | Karma: 5,53