Libuše Palková

Velikonoční kraslice a bodypainting

30. 03. 2018 16:09:45
Říká se, že mnohé věci v životě plně pochopíme, až když si je prožijeme na vlastní kůži. V případě bodypaintingu, tedy malování na tělo, toto pravidlo platí doslova a do písmene.

Bodypainting je zajímavý fenomén. Nedávno u nás byla v jednom obchodním domě jakási oslava, jejíž součástí byl bodypainting pro děti zdarma. Přesněji bych to nazvala facepainting-šikovné dívčiny malovaly na dětské ksichtíčky nejen různé ornamenty, ale vykouzlily na jejich tvářičkách kočičí, medvědí či myší čumáčky, dokonce jednu lištičku jsem zahlédla.

Bylo to moc roztomilé nestačila jsem fotit a obdivovat.

Jiný level je malování na nahé modelky. I to je často součástí různých akcí a festivalů. Pokud to dělá skutečný odborník a přistupuje k tomu tvůrčím způsobem, je to také paráda. I zde jsem jednou viděla kočičku-její oči byly namalované na modelčiných bradavkách a zbytek na jejím bříšku. Ještě že modelka byla štíhlá-řekla bych plochá jak prkno- očička namalované kočičky tak alespoň držela na svém místě. Napadlo mě, že pokud by byla vyvinutější a měla větší prsa, kočička na jejím těla by byla ztělesněním rčení, vyvalovat oči, popřípadě jak to vypadá, když někomu lezou oči z důlků. A při sebemenším pohybu by zas předvedla co znamená, když má někdo oči šejdrem, popřípadě když mu jde každé oko jiným směrem. Šimrání štětečku při malování je určitě příjemné, méně už asi představa, jak stojíte nazí uprostřed čumilů kteří přihlížejí, jak po vás někdo maluje. Ale když ze všech stran slyšíte, že nahota a exhibicionismus jsou normální, že jen zapšklé ošklivky se nerady vystavují nahé, tak si zvyknete. Nechcete přece aby si někdo myslel, že nemáte co ukazovat, protože na nějaký stud si dneska nikdo nehraje. To byste byla víc k smíchu než když s motýlem namalovaným na zadku producírujete na pódiu. U mužů, kteří s chodí s rozhaleným kabátem v parku, se exhibicionismus naopak trestá.A jak to všechno souvisí s velikonočními kraslicemi?

Minulý týden se zde rozhořela diskuze o tom, jak jsou muži diskriminováni, když České dráhy zavedly kupé pro ženy. Tak aby se páni necítili tak opomíjeni, když jsou tu ty velikonoce, co kdyby se vystavili nazí na velikonočním trhu, a malérečky by je trochu přizdobily? Na obličej jim namalují roztomilé zaječí čumáčky, pomlázku na bříško nebo spíš pod něj, no a kraslice? To podle fantazie...Třeba na zadek. A v případě některých mladších mužů by se jednalo přímo o kinetické umění...co se té pomlázky týče. Zdá se vám to nechutné? Mě docela jo, přinejmenším divné. Zvláštní je, že kočičí oči z ženských bradavek tak nepohorší, s ženským tělem se prostě může nakládat jakkoliv. A tak by si pánové na vlastní kůži vyzkoušeli, jaké to je nechat si malovat po intimních partiích v davu kolemstojících čumilů. A rozhodně se nebudou moci vymlouvat, až přijdou z pomlázky, jak se říká velikonoční koledovačce, že ta vajíčka někde poztráceli z košíčku

A když budete nějaké ty velikonoční zajdy potkávat, bacha hlavně na ty s parohama. Zasvěcení už tuší, že mám na mysli jackelopea neboli zajdojelena. Varovala jsem před nimi už na Silvestra, protože jsou schopeni zpustošil vám bar. A na Velikonoce také kupujeme zásoby alkoholu, tak aby vám nějaká ta láhev whisky nezmizela. Tu má jackelope nejradši.

foto autorka

Autor: Libuše Palková | karma: 11.48 | přečteno: 1230 ×
Poslední články autora