Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Volby po italsku

Kdo zná filmy Manželství po italsku, nebo Rozvod po italsku, se možná rád pobaví pohledem na to, jak probíhá předvolební boj  v Itálii. Nebude to žádný seriózní průzkum italské politické scény,  ale spíš něco na odlehčení.

Podle toho co je k vidění na facebooku a jiných  médiích, Italové neztrácí smysl pro humor ani v této napjaté situaci, přestože prožívají  horory, o nichž tu často informuje paní Pilloni, a přestože jejich země klesla na "dno septiku", jak současný stav popsala zmíněná autorka. A jelikož posledně informovala hlavně o straně Lega Nord, kterou zde vychválila až do nebes, hlavně Mattia Salviniho, budu se držet tohoto tématu.
 

Ráda bych zdůraznila, že překlad bude velmi stručný a přibližný-protože se určitě najdou blogeři, kteří budou bazírovat na každém slovíčku. Takže první obrázek představuje Salviniho, vzor křesťanských ctností, a komentář říká zhruba:Banka založená Legou Nord-zpronevěřila 100 miiónů eur, 34OO podvedených, nikdo za to nebyl potrestán, díky ministrovi Tremontimu si členové strany uložili jenom administrativní sankci.

Známé je také propojení Salvini-Berlusconi. Na tomto obrázku Salvini říká: Silvio měl jsi pravdu, tihle volit nepůjdou, ztratili jsme spoustu hlasů, ale díky jim nás předvolební průzkumy vynesou na čelní pozici-když to tak  bude pokračovat, vyhrajeme.

A Silvio odpovídá-vysvětluju ti to už dvacet let a pořád to nechápeš, ty jseš ale osel, jak jinak ti to mám říct? Jsou to hlu-pá-ci!

Ani další ukázka  nesvědčí, že by Salvini byl takový vzorňák, jak nám ho paní Pilloni popsala. Napřed urážel své spoluobčany z Jihu, ale když potřeboval jejich hlasy, zcela obrátil.

V září 2011 například prohlásil, "že ho dojímá, když ho nějaký zemědělec z Jihu nazve rasistou. Až budete makat od rána do večera a veřejné služby budou fungovat jako v civilizované zemi, pak můžete mluvit. Žádný dialog s lidmi, kteří se od rána do večera flákají. Je třeba se oddělit (tím myslí sever Itálie odloučit od Jihu, který nazývají terra dei terroni-tedy něco jako země buranů).

Nepřipomíná vám to naše žabomyší války, mezi Pražskou kavárnou a venkovem, které se rozhořely v souvislosti s prezidentskými volbami?

Ale jak vyplývá ze snímku níže, necelé čtyři roky  nato, tedy v květnu 2015, pan Salvini na svůj facebookový profil píše: "Mám velkou úctu  k sicilským rolníkům, které vláda Renziho doslova drtí daněmi, a kteří den po dni přispívají k tomu, aby se změnili k lepšímu spolu s jejich nádhernou zemí, kterou utiskuje vláda neschopné levice. Volte Legu a společně se Salvinim to změníte."

 

 

A v černém rámečku dole opět nějaký srandista připsal: Jestli nechápete, že si z vás dělá pr...srandu, tak si ho fakt zasloužíte. Na adresu Jižanů  Salvini adresoval mnohem horší urážky, jako že páchnou apod., ale to někdy příště, teď důkaz, že stejné veletoče jako vůči Italům z Jihu provádí i ve vztahu k muslimům.

Komentář říká: Minulost tě dožene, dnes Salvini tvrdí, že islám je s našimi hodnotami neslučitelný, ale fotka z roku 2001 ukazuje, jak s mikrofonem v ruce v milánské mešitě v ulici Padova žádá hlasy pro své znovuzvolení do komunální rady. Tehdy pro něj  byli  nepřátelé terroni (venkované z Jihu)

Řešení imigrace-máte krátkou pamět? V roce 2002 Berlusconi podepsal zákon na přijetí 700 000 migrantů, v roce 2003 podepsal Dublin II., podle něhož země, na jejímž území se imigrani vylodí, se o ně musí postarat. V roce 2011 Berlusconi schválil a dal autorizaci k tomu, aby italské základny posloužily při bombardování Lybie-chaos, který tam nastal po pádu režimu, umožnil  volný průchod pro migraci. Přiznejte si svou zodpovědnost a neste důsledky!

A teď něco pro zasmání-volte nás-slibujeme víc fašismu, rasismu, homofobie, sexismu,víc mafie ,šikany a nerovnosti. Vrátíme Itálii do středověku.

I nás jakoby se země vracela zpět, ne sice přímo do středověku, ale omezování svobod a stále více zákazů a příkazů, to vše nepříjemně připomíná dobu minulou.

A tady italská verze Trumpova  American first

 "Italové jako první (napřed Italové, popřípadě hlavní jsou Italové)" hlásal Salvini, ale když byl  na Sardinii, skvělo se na plakátech Prima i Sardi, teda Sardové jako první, jindy to bylo "Napřed Italové", jindy zase "Napřed Sever", a když byl v Tretu byli samozřejmě "Prima i Trentini", teda  napřed Trenťané.

Jak je ten Salvini pozorný, že?

Občas se se Silviem neshodou, jako třeba v otázce amnestií nebo prominutí a dodatečné schválení nelegálních staveb, protože Italové hodně a často staví takzvaně "na černo" A tak zatímco Silvio myslí, že by se kvůli tomu měla změnit pravidla a zákony, Salvini důsledně protestuje proti tomu, aby jakékoli přestoupení stavebních zákonů bylo prominuto. 

Přesto, ale jak ukazuje tento snímek, jsou stále kámoši a stále spolu.

"Do vězení s neplatiči daní!" vykřikuje Salvini.

"Buď zticha hlupáku," okřikuje ho Berlusconi, který o daňových únicích ví svoje. Byl za ně i odsouzen, ale nakonec díky amnestii a zákonu, které prosadil, v podstatě na ochranu sebe samého, se trest čtyř let scvrkl  na pouhý rok veřejně prospěšných prací.

Nepřipomínají vám tak trochu dvojici Zeman-Babiš?

A na závěr zase pár výroků, kterými se Salvini naváží do Jižanů, nevybíravými slovy komentuje, že od rána do večera nic nedělají, a že je to škoda, protože tam dole je krásný kraj, jen ti lidé co tam žijí to kazí, protože se jen flákají, zatímco na Severu všichni dřou A že už má dost toho jak v novinách čte, že mladým z Jihu by se mělo pomáhat.

Ale to bylo před časem, dnes se podobnou rétorikou obouvá do migrantů protože pochopil, že ty z Jihu, hlavně jejich volební hlasy, bude potřebovat.

 zdroj https://www.facebook.com/ilbrigantecomunista/

Autor: Libuše Palková | úterý 27.2.2018 18:05 | karma článku: 15,84 | přečteno: 1440x
  • Další články autora

Libuše Palková

Veřejná omluva

Ráda bych se tímto veřejně omluvila kolegovi blogerovi panu Klarovi, kterého jsem citovala v nedávném blogu, protože se mi nelíbilo když napsal, že ženy jsou bez obzoru. A tak jsem si, jak je mým dobrým zvykem, dovolila oponovat.

28.4.2019 v 6:35 | Karma: 10,61 | Přečteno: 932x | Diskuse| Osobní

Libuše Palková

Chcete mít vysokou karmu a čtenost?

Hlavní je samozřejmě výběr témat-nejvíce se zavděčíte kritikou islámu, imigrantů, feministek, EU, genderu, levičáků, sluníček, vítačů, Pražské kavárny. Populartitu vám zaručí pochvalné ódy na USA a Izrael, církev, judaismus

26.4.2019 v 8:31 | Karma: 6,43 | Přečteno: 587x | Diskuse| Ostatní

Libuše Palková

Jak se zbavit nepohodlného blogera

Ráda bych se vyjádřila k tomu proč jsem byla zmizena, pokud nezmizí i to. Všichni víme že po stažení určitého počtu blogů nebo smazaných komentářů přichází sankce. Takže se dá zařídit, aby nepohodlný bloger zmizel z hlavní strany.

26.4.2019 v 7:28 | Karma: 14,96 | Přečteno: 1086x | Diskuse| Osobní

Libuše Palková

Libo-li koprolit?

Jestli čekáte nějaký recept na novou vylepšenou verzi koprové omáčky, tak vás zklamu. To slovo nemá s koprovkou nebo koprem vůbec nic společného. Koprolit je totiž zkamenělý výkal. Z toho by si nikdo omáčku ani polévku asi nedal

25.4.2019 v 11:07 | Karma: 5,53 | Přečteno: 214x | Diskuse| Ostatní

Libuše Palková

Nobelovku pro zakladatele teroristické organizace?

Nedávno se zde jeden bloger zamyslel nad tím, že Nobelovu cenu za mír dostávají všelijací lidé, zmínil třeba Obamu nebo mladičkou aktivistku. Zapomněl však na zakladatele organizace, kterou mnohé země prohlásili za teroristickou.

24.4.2019 v 12:31 | Karma: 5,58 | Přečteno: 171x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Steinmeier si v Praze může zlepšit reputaci. Poškodil mu ji döner v Turecku

29. dubna 2024  16:05

Pondělní dvoudenní návštěva Česka s fotkami od Vltavy je pro německého prezidenta Franka-Waltera...

Člověk v tísni poprvé sbírá peníze na Palestince. Hamásu nepůjdou, slibuje

29. dubna 2024  15:35

Největší a nejznámější česká humanitární organizace se odhodlala k bezprecedentnímu kroku. Poprvé...

Exprezident Klaus nepovažuje dvacet let Česka v EU za úspěšné období

29. dubna 2024  11:35,  aktualizováno  15:30

Exprezident Václav Klaus vystoupil silně kriticky ke dvacátému výročí vstupu České republiky do...

OBRAZEM: Dvě různá řešení příkladu s cukrovím. Řešte hlavolamy přijímaček

29. dubna 2024  15:28

Na vyhodnocení jednotné přijímací zkoušky budou uchazeči o střední školy a víceletá gymnázia čekat...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 784
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1823x
Překladatelka, autorka vlastní tvorby, zvídavá cestovatelka, bloggerka, milovnice všeho dobrého co život nabízí. Hlavou jsem realista, tvářím se občas jako pesimista, ale srdcem jsem nenapravitelný optimista. Vypadám možná jako bojovnice, ale to jsou jen mimikry kterými chci ochránit tu příliš citlivou a zranitelnou holku uvnitř. Po přeložení asi deseti knih z angličtiny mě napadlo, co kdybych zkusila napsat něco sama- zatím mi vyšly mi tři knížky: Za chlapem a tramvají neběhej, za pět minut je tu další, Italská invaze v Praze a Recept na šťastný den. Rozhodně se nepovažuji za spisovatelku-jsem jen zapisovatelka příběhů, které píše život, a které vidím kolem sebe. Baví mě rozplétat sítě vzájemných vztahů, kterými jsme všichni neviditelně propojeni, a objevovat souvislosti v předivu života. Mým krédem je žij a nech žít, a  pokud nejde o život, nejde o nic. Přála bych si, aby k sobě lidé byli více tolerantní a vstřícní. Myslím že když člověk s něčím nesouhlasí, nemusí to proto hned odsuzovat.

Seznam rubrik