Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já myslím, že každý by měl mít jak právo svobodně popírat holocaust, tak možnost nesmyslně popírat zločiny v Gaze. Nelze člověku zakazovat názor, v tomto by měla být naprostá svoboda.

2 0
možnosti
Foto

já v blogu nikomu nic nezakazuji pane Miroslave- zkuste napsat blog ve kterém budete skutečně popírat holokaust a uvidíte ten kvikot;-D sama tahle diskuze jak někteří přistupují ke svobodě názoru-dík za komentář a pohodový večer:-)

1 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

FL

Seriál o vzniku Izraele, pro Palkovou a Šolce:

https://www.idnes.cz/technet/reportaze/zalozeni-statu-izrael-14-5-1948.A180417_131328_tec_reportaze_vse

https://www.idnes.cz/technet/reportaze/izrael-vznikl-pred-70-lety.A180510_235408_tec_reportaze_erp

Pro Palkovou otázka, jak by měl Izrael postupovat v situaci, kdy je raketami odstřelován z Gazy a občas z Liabanonu a Sýrie a v zemi na obyvatele útočí Arabové noži, automobily, střelnými zbraněmi, výbušninami? Vydání části okupovaného území Arabům vede k posílení bojových pozic útočníků i jejich bojového odhodlání. Můžete o tom napsat když tak samostatný blog, jak si to představujete

3 1
možnosti
DR

Zajímavé, občas je dle Vás ostřelován ze Sýrie ale přitom on sám za poslední dobu napadl Sýrii zhruba stokrát.

1 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

PP

P35e29t71r 95P10á81n15e19k

26. 3. 2019 15:30

Film Čapkovy povídky, snad jste ho viděla. Tam byl k soudu nad vrahem povolán jako svědek Bůh (František Smolík). Ten zná všechno i jak to bylo „doopravdy“.“ Bože a proč ty nemůžeš být soudcem když všechno víš? No právě proto, že všechno vím“. Existuje x důvodu pro a y důvodů proti a proto je pravda relativní kategorie a se řeší vždy z určitého úhlu pohledu, který se mění. Je naivní něco vydávat za absolutní pravdu.To platí pro oba dogmatické tábory.Jak pro ty kteří Vás napadli tak pro Vás , která se pohoršujete nad danou skutečností.Jak zpívali ti dva klauni.Jednou je to tak a podruhé naopak.

3 0
možnosti
Foto

pane Pánku mně jsou upřímně řečeno Izraelci i Palestinci celkem lhostejní, oba jsou to semitské národy takže mají dost společného co je mně jako Středoevropance dost cizí- zavádějí informace které tu někteří blogeři opakovaně uvádí jsou ale už donebevolající nehoráznost-vlastně nebýt toho že zde několikrát denně čtu obhajoby všeho do páchá Izrael a házení viny na druhou stranu, tak by mě ani nenapadlo se o tuto problematiku zajímat protože ve srovnání se celám světem jsou to dva mininárody ke kterým nemám žádný vztah či důvod jednu či druhou stranu obhajovat

1 2
možnosti
Foto

Řekl bych, že k celé problematice, k článkům i komentářům by se mělo přistupovat s velmi jednoduchou premisou: cena lidského života a míra lidského utrpení se neodvozuje od toho, jestli je někdo žid, křesťan, muslim nebo příslušník jakéhokoli jiného náboženství. Je oprávněné použít násilí proti zločincům a agresorům, může se bohužel stát, že se při tom poškodí i nevinní lidé, ale v žádném případě to nelze schvalovat, a pokud se tak stane, nelze to popírat.

3 0
možnosti

J10a97k92u27b 62Š48o12l92c

26. 3. 2019 15:32

Je-li podniknut útok na hranice, tak tam nikdo rozumný nepůjde na "čumendu". A jde-li, tak na vlastní riziko.

4 1
možnosti
Foto

No, upřímně řečeno, budu se cítit bezpečněji a lépe v letadle plném Židů, než v letadle s jedním Palestincem...

8 0
možnosti
Foto

Ten Palestinec vás možná rychle vyhodí do vzduchu, ale ti nositelé Nobelových cen vás inteligenčně převýší tak, že si to budete pamatovat celý život. ;-D

1 2
možnosti
LK

L77u96b12o20š 22K45r41i98m64l

26. 3. 2019 13:35

Dlouho jsem se tak nepobavil, jako při čtení odkazů, které jste zde dala. Jako naprostý blb nechápu, jak mohu při střelbě do 773 demonstrantů 22 zabít a 1400 zranit. Cituji ze zprávy Human Rights:

On March 30, Israel Defense Forces (IDF) soldiers shot 773 unarmed Palestinian protesters in Gaza, killing 17 and wounding 1,400. Twenty remain in critical condition. The protesters were marching to demand the internationally mandated right of return of refugees to their cities and villages in what now constitutes Israel.

Možná by to chtělo tato území navštívit a pak teprve psát.:-)

3 0
možnosti
Foto

ono těch protestů bylo víc, toto je informace jen o jednom z nich, když už se tak oháníte znalostí faktů tak jistě víte že tyto protestní pochody se konají od té šaškárny s přeložením ambasády do Jeruzaléma pravidelně

0 4
možnosti
TD

Tak a teď zase zpátky do reality:

https://en.wikipedia.org/wiki/2018_Gaza_border_protests

Šlo o celou sérii násilných demonstrací, při kterých zemřelo přes 150 Palestinců, včetně 30 dětí, jedné ženy, dvou novinářů, tří paramediků a dvou postižených osob. Zraněno bylo přes 10 tisíc Palestinců, z toho 1849 dětí, 424 žen, 115 novinářů.

Na Izraelské straně byl jeden voják zraněn šrapnelem z granátu hozeného Palestincem z palestinského území. Další voják byl zabit palestinským sniperem. Tolik k představám o neozbrojených demonstrantech (a ano, připouštím, že většina z nich mohla být opravdu neozbrojená).

Izrael vždy trval na tom, že většina zabitých jsou buď přímo členové vojenských organizací (Hamás atd.) nebo jejich spolupracovníci. Minimálně v jednom případě byly tyto statistiky potvrzeny přímo Hamásem:

14. května 2018 zemřelo 59-62 Palestinců, z čehož Hamás přiznal 50 svých mrtvých! 8. června Izrael oznámil, že identifikoval 124 ze 127 zabitých Palestinců. Přitom 102 z nich bylo členy nebo spolupracovníky vojenských křídel Fatahu, Hamásu nebo dalších teroristických organizací.

Takže asi tak. Zemřeli při těch protestech neozbrojení Palestinci? Nepochybně. Byl to masakr nevinných neozbrojených civilistů? Snad jedině v přeneseném smyslu toho slova. A opravdu těžko z toho vinit pouze Izrael.

3 0
možnosti
Foto

použití ostřích střel na rozehnání demonstrací civilizovaná země nepoužívá-ve Francii žluté vesty při svých protestech demolují obchody zapalují auta ale nikdo do nich ostrými nestříli-od toho jsou vodní děla, gumové projektily nebo slzný plny:-/

0 5
možnosti
Foto

níže smazaný příspěvek místo konkrétní argumentace byl jen snůškou osobních sprostých útoků-každého kdo jako jeho autor hodlá takto záludně a způsobem nedůstojným kultivovaným inteligentním lidem diskutovat budu nekompromisně mazat-přečtěte si prosím napřed zásady slušného diskutování které admini stanovili aby zde udrželi alespoň trochu slušnou úroveň-Idnes není pavlač ani pajzl páté cenové skupiny tak budte prosím věcní a slušní ikdyž chápu že pro některé je to nadlidský úkol-dík za pochipení

0 0
možnosti
Foto

J94a33k98u90b 43R93o73t83h

26. 3. 2019 13:26

To byste musela mazat hlavně sebe, dámičko. :-/

6 2
možnosti
  • Počet článků 784
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1823x
Překladatelka, autorka vlastní tvorby, zvídavá cestovatelka, bloggerka, milovnice všeho dobrého co život nabízí. Hlavou jsem realista, tvářím se občas jako pesimista, ale srdcem jsem nenapravitelný optimista. Vypadám možná jako bojovnice, ale to jsou jen mimikry kterými chci ochránit tu příliš citlivou a zranitelnou holku uvnitř. Po přeložení asi deseti knih z angličtiny mě napadlo, co kdybych zkusila napsat něco sama- zatím mi vyšly mi tři knížky: Za chlapem a tramvají neběhej, za pět minut je tu další, Italská invaze v Praze a Recept na šťastný den. Rozhodně se nepovažuji za spisovatelku-jsem jen zapisovatelka příběhů, které píše život, a které vidím kolem sebe. Baví mě rozplétat sítě vzájemných vztahů, kterými jsme všichni neviditelně propojeni, a objevovat souvislosti v předivu života. Mým krédem je žij a nech žít, a  pokud nejde o život, nejde o nic. Přála bych si, aby k sobě lidé byli více tolerantní a vstřícní. Myslím že když člověk s něčím nesouhlasí, nemusí to proto hned odsuzovat.

Seznam rubrik