Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JA

J16i93ř12í 77A57l47e76x55a

24. 3. 2019 13:52

Konečně jste mi otevřela oči. Už vím, proč jsem takový debil!

2 0
možnosti
Foto

;-D;-D;-Dale no tak pane Jiří-já vás neznám ale nejste k sobě příliš kritický?;-) a těch příčin může být víc, netřeba vše házet na rodiče;-Ddík za nákuk a prásný zbytek neděle:-)

0 0
možnosti
MB

Typická ukázka, jak na základě správného předpokladu vyvodit naprosto nesprávný závěr.

Ano, dá se obecně předpokládat, že sperma (resp. procentuální zastoupení milionů zdravých či nezdravých spermií) mladšího muže je kvalitnější nežli sperma staršího muže.. Ale od toho tu je příroda, aby vyselektovala ty neživotaschopné a nezdravé spermie, a neumožnila jim oplodnění.

Ten dnešní problém s tím, že se rodí děti s vadami není v kvalitě spermatu (i v tom "méně kvalitním" spermatu je dostatek dostatečně kvalitních spermií a naopak) ..ale v obcházení přírody.. napomáhání početí ..napomáhání udržení těhotenství ..prostě v podpoře něčeho, co by za normálních okolností nemělo šanci. Trochu mi to připomíná regulovanou ekonomiku, umělé zásahy formou nějakých státních intervencí, dotací a pobídek. Ten výsledek nemůže být zdravý, když se obcházejí přirozené zákonitosti.

To je ten hlavní problém.

3 0
možnosti
Foto

je to tak-možná i poruchy erekce jsou opatřením přírody aby nepříliš zdatní muži předávali geny dále-pomocí viagry a jiných vámi zmíněných prostředků tak plodí i muži, kteří by jinak neměli šanci ženu oplodnit

0 1
možnosti
Foto

Alfons Mucha zplodil syna Jiřího, známého spisovatele a intelektuála v 55 letech, herec Alec Baldwin vychrlil těsně před šedesátkou čtyři čiperné potomky. Nemluvě o Micku Jagerovi, který vyplazuje jazyk nejen na měšťáky všeho druhu, ale i na statistiky genetiků - poslední dítě přivedl na svět ve třiasedmdesáti, standartní a zdravé. Statistika je dobrá věc, ale příroda je příroda.

1 0
možnosti
Foto

tohle je podobná argumentace jakou uvádí autor té studie- nic není pravidlem a právě proto že příroda je příroda- geny se projevují často až v následných generacích-samozřejmě přeji všem zralým tatíkům aby měli zdravé děti i vnoučátka, ze kterých by se mohli těšit-zřejmě ale naopak jejich vnoučátka se nebudou moci těšit z dědečka, což je další, kromě genetiky, opomíjený faktor a problém-zanikají jisté archetypy rodinné vazby vztah ke starším lidem tedy prarodičům-kdo z nás by rád nevzpomínal na svého dědečka-o tohle jsou ty děti ochuzeny:-/dík za komentář a pohodovou neděli

2 1
možnosti
DV

D26a36v70i88d 11V19l22k

24. 3. 2019 8:11

Tak já do toho ;-D;-D;-Duž teda nepůjdu no

1 0
možnosti
Foto

to je moudré rozhodnutí Davídku-udělal jsi tím rozhodnutím hodně pro záchranu lidského genofodu;-)bane, kecám, prima chlapi jako ty by se naopak měli množit geometrickou řadou;-Ddík za náčum a krásnou neděli

0 0
možnosti
MS

Statisticky je starší muž pro zdraví dítěte určitě také riziko, ale myslím, že starší žena je riziko o něco větší. Riziko při početí bude +/- stejné, ale u starší ženy je navíc riziko během nitroděložního vývoje.

Doufám, že to není sexistické a genderově nevyvážené. Kdyby dítě odnosil muž (jako Arnold Schwarzenegger), byl by větší riziko naopak on. ;-)

1 0
možnosti
Foto

to máte samozřejmě pravdu pane Michale-proto asi příroda prostřednictvím menopausy moudře zařídila, aby v určitém věku ženy ztratily plodnost-jenže zatímco dítě postižené během nitroděložního vývoje je vidět hned, ty mužské nezdravé geny se mohou projevit až v následujících generacích dík za komentář a pěknou neděli:-)

0 0
možnosti
Foto

dík za nákuk pane Zdenku a krásnou pohodovou neděli:-)

0 0
možnosti
Foto

J59a11n 21Š51i24k

23. 3. 2019 18:23

Neznám statistiky. Jen mi přijde nepřirozené, když si přijde starší muž pro své dítě do družiny a ostatní rodiče chválí šikovného dědečka. Jsem padesátník a vlastní dítě bych nechtěl, protože za deset let bych byl už od něj a jeho vrstevníků hodně vzdálen. Myslím, že to je to oč tu běží také. Jinak R^

2 2
možnosti
Foto

děkuji pane Honzou za velice rozumný komentář se kterým plně souhlasím-pohodový sobotní večer:-)

1 0
možnosti
Foto

Kamarádka říkala už před pár lety, že chlapi nad čtyřicet to mají zmutovaný. Došla k tomu tak, že chce holčičku, její manžel umí jen kluky, tedy potřebuje dárce a máme jí ho sehnat.;-D;-D

1 0
možnosti
Foto

no a už jsi někoho sehnala?:-)

0 0
možnosti
IN

JIž asi před dvěma lety jsem četla obdobnou studii a s úsměvem radila neteři (24 let), když končila VŠ, aby měla se svým partnerem děcko do jeho čtyřiceti let, protože genetici vyzkoumali - otec nad čtyřicítku může mít méně inteligentní děti. Zamyslela se a řekla : " nu, ještě máme čas". Nyní mají již dvě pěkná děcka, tatínkovi je 36 let. :-)

0 0
možnosti
Foto

tak to stihli krásně před limitem:-)děkuji paní Ivano za komentář a pěkný zbytek víkendu:-)

0 0
možnosti
Foto

no jo ale co když mě užene po čtyřícítce

1 0
možnosti
Foto

tak jedině přísná antikoncepce pane Miroslave;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 784
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1823x
Překladatelka, autorka vlastní tvorby, zvídavá cestovatelka, bloggerka, milovnice všeho dobrého co život nabízí. Hlavou jsem realista, tvářím se občas jako pesimista, ale srdcem jsem nenapravitelný optimista. Vypadám možná jako bojovnice, ale to jsou jen mimikry kterými chci ochránit tu příliš citlivou a zranitelnou holku uvnitř. Po přeložení asi deseti knih z angličtiny mě napadlo, co kdybych zkusila napsat něco sama- zatím mi vyšly mi tři knížky: Za chlapem a tramvají neběhej, za pět minut je tu další, Italská invaze v Praze a Recept na šťastný den. Rozhodně se nepovažuji za spisovatelku-jsem jen zapisovatelka příběhů, které píše život, a které vidím kolem sebe. Baví mě rozplétat sítě vzájemných vztahů, kterými jsme všichni neviditelně propojeni, a objevovat souvislosti v předivu života. Mým krédem je žij a nech žít, a  pokud nejde o život, nejde o nic. Přála bych si, aby k sobě lidé byli více tolerantní a vstřícní. Myslím že když člověk s něčím nesouhlasí, nemusí to proto hned odsuzovat.

Seznam rubrik