Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jako Horst se měním každou chvíli. Blond, černá, bruneta. dlouhé vlasy, krátké.... tlustá, tenká... Manžel si tedy nestěžuje a tak nějak mu už dost dlouho stačím já sama. ;-D;-)

0 0
možnosti
Foto

Libuš, omlouvám se za fluktuaci v tvé diskuzi, ale mám tě neustále v merku. Pro oživení manželství v mladších letech jsem si občas nechal narůst MATUŠKOVSKÝ plnovous, ten jsem likvidoval postupně po kousíčkách každý týden. Naposled mi zůstala na týden jen jedna půlka kníra. Má žena tedy měla co týden vlastně jiného chlapa. Používal jsem tento systém často i když mě obyvatelé považovali za magora, hlavně že to prospělo manželství na 22 let... než jsem byl prokouknut. Tobě R^:-)

1 0
možnosti
Foto

KarmuR^hlavně za tu poslední větu.;-D

1 0
možnosti
Foto

děkuji paní Kataríno-ta myšlenka v ní mi také připadá velice podstatná, kdyby se tím lidé řídili, bylo by na světě určitě mnohem lépe:-)

0 0
možnosti
RK

Jsme opět u toho. Na jedné chodbě bydlely tři rodiny. Jedna dvojice spolu žila od dvaceti do osmdesáti let a dokázali si udělat život tak krásný, jak to jenom bylo možné. Nehledali důvod k rozhodu, nýbrž způsob, jak mu předejít. Druhá spolu žila o dvacet let méně za cenu neustálých podvodů a přetvařování, že navenek je všechno v pořádku. Nenáviděli se jako ti poslední, kteří to vyřešili krátce po svatbě rozvodem a od té doby nasbírali plno "zářezů", většinou se stejným úspěchem. Všichni četli knihy o tom, jak vztah udržet, ale každá dvojice měla jinou vůli to doopravdy udělat. Jinými slovy: je moderní dávat spoustu rad, protože si asi lidé myslí, že kromě nich jsou všichni tak zoufalí, že nevědí kudy kam. Pikantní pak je, že nám tyto rady poskytují takoví, co jsou třeba pětkrát rozvedení a sami stálého partnera nemají. Závěr? Není. Přeji těm, co někoho najít chtějí, aby se jim to povedlo. A notorickým měničům partnerů, kteří se vymlouvají, že najít nemohou, ale jde jim jen o změnu korpusu, nechť si to užijí, dokud to jde.

3 0
možnosti
DP

Máte pravdu s tou piknanosti. V naší zemi zemi je několik sex-kouček, které dávají rady, ale typické je, ze buď nemaji žádne děti a nebo jenom jedno, takže jejich rady o manželském živote maji pochybnou hodnotu. Je tu ovsem i výjimka - sex-koučka českého původu (také spisovatelka, od knih pro děti až po erotickou literaturu, některé její knihy vyšly i v ČR), ta má 5 dětí, takže o sexu a manželském životě ma jistě dost vlastních zkušeností. ;-)A ještě bomba je, že mediálně nejznámější sex-koučka 80-tých a 90-tých let, taky bezdětná, byla podle mého kolegy, ktery byl jejim spolužákem na gymnaziu, v té době taková "netýkavka" a někteří spolužáci ji dokonce údajně podezírali z frigidity. Kolega pak nevycházel z úžasu, že se stala sex-koučkou ve všech mediích. Takže asi něco podobného jako to o poskytování rad ve Vešem příspěvku.

2 0
možnosti
JK

Píšete o všelijakých tricích, jak svést muže, které ženy tak nějak přirozeně ovládají. Mě by konkrétně zajímal ten trik, kdy si postarší, zdaleka ne štíhlá žena v plavkách stoupne před zrcadlo, vyrobí si na obličeji tzv. "kachní pysk" a pořídí selfíčko. Potom foto zveřejní a čeká... moje otázka zní: Na co čeká? Děkuji.

0 0
možnosti
RK

Na to, až jí někdo poradí, že si může fotku na "fejsbúk" nebo "instáč" vyretušovat a prožívat aspoň prchavé chvíle mámivého přeludu. Ostatně k virtuální společnosti směřujeme mílovými kroky a pak všechny otázky vztahů budou zcela k ničemu.

0 0
možnosti
JS

Teorie o "sériové monogamii" je jen líbivější termín pro promiskuitu. Takové teorie vznikají na základě společenské objednávky, aby si někteří lidé mohli říci, že za rozpad partnerského vztahu nemohou oni, ale biologie, evoluce, hormony atd. Je to druh alibismu – snaha najít omluvu pro své selhání. Jiné psychologické studie totiž bezpečně prokázaly, že nejen pro čtyřleté, ale i pro desetileté i mnohem starší děti je rozvod jejich rodičů srovnatelnou psychickou zátěží, jako úmrtí nejbližšího člena rodiny. A navíc s celoživotním vlivem. Velmi podobný psychický dopad to má i na oba rodiče (partnery), a to bez ohledu na jejich rozpory. Dlouhodobý (nejlépe celoživotní) monogamní svazek je pro psychické i fyzické zdraví nejlepší životní volbou. Nejde tedy jen o záležitost kultury, ale také biologie. Jsme biologicky nastaveni pro dlouhodobý monogamní svazek, ale různá lákadla a společenský tlak vyplývající z kultury, tento princip narušují. Lidé, kteří mají tuto životní zkušenost, logicky pro sebe hledají omluvu a nejlépe u nějaké autority (lékař, psycholog, vědec). Je to jako v tom vtipu, ve kterém manželka sděluje manželovi svůj poznatek získaný u lékaře: "Nejsem kur.., jsem nemocná".

2 0
možnosti
Foto

Mně se termín "sériově monogamní" líbí. Tím neříkám, že se mi až tolik líbí sériová monogamie, obzvláště když střídání partnerů je příliš časté. Dlouhodobé vztahy jsou pro oba partnery a pro jejich děti jistě nejlepší. Rozpadu vztahů se však v současném světě nedá vyhnout. Prevence, hlavně vhodný výběr partnera/partnerky je důležitá.

Myslím si, že sériově monogamní je stále lepší než divoká polygamie. Umírněná polygamie u muslimů - ne že bych pro ni byl - však má také své výhody. Viz

https://chudacek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=447409

1 0
možnosti
Foto

Zajímavý a pěkně napsaný článek. R^ Souhlasím.

"V kapitole nazvané Život ve lži - manželství bez sexu tvrdí, že vedle deprese a obezity jsou sexuální manželské problémy jednou z nejčastějších poruch dnešního člověka a nazývá je doslova metlou moderní společnosti."

Zdroj: https://libusepalkova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=699515

Souhlasím s tímto, ale dodávám, že deprese, obezita a sexuální problémy neexistují jen vedle sebe, ale spolu souvisí. Často je jedno důsledkem druhého. Například obezita je často důsledkem deprese, člověk se přejídá a málo pohybuje, často protože má psychické problémy. Podobně i nedostatek sexu může být příčinou deprese a obezity.

Pozitivně řečeno: milujme se a souložme, pohybujme se a buďme psychicky zdraví. Erotická inteligence musí být v nás a ne vyčtená z knížek. Nedovedu si představit algoritmus, jak svést ženu. To musí muž vycítit a dle situace udělat vždy jinak. I když jistí muži mají takový šarm a svou osvědčenou metodu svádění, že na ně mnohé ženy vždy zaberou, dokonce i ty o které nestojí. :-)

2 0
možnosti
Foto

máte pravdu pane Jaroslave je to provázané, což je v knize taktéž rozebráno jen jsem nemohla do krátkého blogu vměstnat vše-je to začarovaný kruh-pokud ve vztahu začne selhávat vzájemná přitažlivost-třeba právě kvůli obezitě jednoho z partnerů, začne jeden či oba propadat depresi, následná antidepresiva však libido spíše uberou než přidají, takže je to cesta do pekel-k tomu hektický způsob života a neustálý stres a na lásku a potěšení nezbývá sil času a deprese se dále jen prohlubuje:-(

0 0
možnosti
ES

V přírodě ... Je to tak. R^:-)

0 0
možnosti
Foto

příroda je moudrá paní Evo, jsem si jista že většina současných problému moderního života je jen z toho, že jsem od přírody příliš odtrženi-děkuji za přečtení a pohodový blížící se víkend přeji:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 784
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1823x
Překladatelka, autorka vlastní tvorby, zvídavá cestovatelka, bloggerka, milovnice všeho dobrého co život nabízí. Hlavou jsem realista, tvářím se občas jako pesimista, ale srdcem jsem nenapravitelný optimista. Vypadám možná jako bojovnice, ale to jsou jen mimikry kterými chci ochránit tu příliš citlivou a zranitelnou holku uvnitř. Po přeložení asi deseti knih z angličtiny mě napadlo, co kdybych zkusila napsat něco sama- zatím mi vyšly mi tři knížky: Za chlapem a tramvají neběhej, za pět minut je tu další, Italská invaze v Praze a Recept na šťastný den. Rozhodně se nepovažuji za spisovatelku-jsem jen zapisovatelka příběhů, které píše život, a které vidím kolem sebe. Baví mě rozplétat sítě vzájemných vztahů, kterými jsme všichni neviditelně propojeni, a objevovat souvislosti v předivu života. Mým krédem je žij a nech žít, a  pokud nejde o život, nejde o nic. Přála bych si, aby k sobě lidé byli více tolerantní a vstřícní. Myslím že když člověk s něčím nesouhlasí, nemusí to proto hned odsuzovat.

Seznam rubrik