Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak už jste si tu hrůzu opravila? No konečně ... ale že to trvalo.;-D;-D;-D

0 0
možnosti
PB

Za odvahu na internetu ve svobodné zemi poplivat křesťanského misionáře v islámském státě. Velmi příznačné pro ukázku alibismu a prázdných hesel dnešních rádobyaktivistů.

0 0
možnosti
PB

Nepřestává mě udivovat, jak vytrvale někteří lidé prohlašují, že většina imigrantů nejsou žádní uprchlíci ale pouze nemakačenkové,

Zdroj: https://libusepalkova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=697611

To netvrdí někteří lidé, ale už i azylové komise příslušných států. Není vám ani trochu divné, že 60% uprchlíků lže o svém původu, důvodech migrace a dokonce i vlastní identitě, ačkoliv pravda by jim 100% zaručila azyl a ochranu? Jak to vysvětlíte? A na to si fakt počkám, protože jsem vcelku veselá kopa.

2 0
možnosti
Foto

lžou proto že se nechtějí vrátit do země ze které utíkají-tak jednoduché to je pane Buriane, představte si;-)

0 0
možnosti
Foto

Promiňte paní Páková, smazáním mého velmi slušného a k vám velmi vstřícného příspěvku, a pod ním v dobrém myšlení upozornění na chybu v nadpise, jste chtěla prosím vás dokázat co? To, že máte pravdu?;-)RvRv

0 1
možnosti
Foto

;-D;-D;-D ... a ke všemu ještě loudil...;-D;-D;-D

Přiznám se že i já jsem čekala jestli se paní Palková tou vaší slátaninou nechala vyprovokovat.

Jak jsem tak stačila vypozorovat, je poměrně temperamentní....

Asi to ale i na její temperament nestačilo...byla to prostě slabota (a to že já v nich občas reaguju je moje regulérní úchylka;-))

Tak se ukájíte v diskusích pod jejími dalšími články....

Loudile;-D;-D;-D;-D;-D

1 0
možnosti
JS

Nikdy bych nevěřil, že je možné v jednom článku smíchat takové množství nesourodých informací. Ve svém článku vpodstatě naznačujete, že Petr Ješek vlastně vůbec není křesťanský misionář, ale americký ropný agent. Také jste napsala, cituji: "Otázkou tedy je, pokud křesťané tvoří jen necelá 3% , jestli násilné udržování tohoto náboženství v tak vysoce nebezpečné zemi není přílišným hazardem s životy tamních obyvatel."

Aha, takže křesťané, kteří jsou v Súdánu doslova vybíjeni, jsou vlastně v Súdánu "násilím udržováni" a ohrožují tím životy tamních obyvatel, protože je tam křesťanů málo. Úžasná logika.

Je pravda, že v USA soupeří evolucionistický názor s kreacionistickým. Jenže právě snaha obou "táborů" podpořit svůj názor co nejlepšími argumenty vede ke značnému rozvoji badatelské činnosti. Ve svém článku jste posměšně konstatovala, cituji: "hůře než Američané dopadli už jenom Turci".

Skutečnost je taková, že pokud bych si měl vybrat k životu USA nebo Turecko na základě kritérií úrovně vědy a technologického rozvoje, tak pro Turecko bych se rozhodl pouze v případě, že by odmínutí bylo spojeno s uříznutím ruky.

5 0
možnosti
Foto

Aniž bych jakkoliv chtěl bagatelizovat vývoj v Sudánu či kreacionismus, tak bych si dovolil poukázat na výroky a hodnocení jedinců znalých problematiku, kteří uvádějí, že v množství příchozích převládají migranti nad uprchlíky. V případě Afriky jde totiž o to, že většina uprchlíků sice kvapně opouští místa ohrožující život, ale jejich cílovou destinací je sice jiná země, ale stále v Africe.

2 0
možnosti
Foto

Když se dívám na televizi, tak už několik let teroristé používají zbraně dříve vyrobené u nás, dodané Varšavskou smlouvou, SSSR a dnes Ruskem. Proč lítal Netanjahu do Ruska??? No proto, že Rusko v Sýrii předávalo zbraně Hizbaláhu. Stačí se jenom podívat, kolik válek ve světě vyvolalo SSSR. Jenom díky USA nebyl komunismu rozlezlý po celém světě. Komunistické země rozvrtaly země v Africe po odchodu kolonistů a všude vyvolaly komunistická povstání, které vyzbrojovaly. Nikdy to ani netajili a já se učil o doktríně, která se nazývala? Podpora osvobozeneckému boji na celém světě " To znamenalo, že komunisté podporovaly finančně a zbraněmi komunistická hnutí na celém světě s cílem svrhnout kapitalismus a nastolit socialismu, chcete-li komunismu. USA nikdy nedodávalo zbraně zemím, které by ji používali k napadení sousedních států. Třeba do Egypta, začalo USA dodávat zbraně tehdy, když Egypt uznal stát Izrael, podepsal s ním mírovou smlouvu a zavázal, že zbraně použije jenom v případě sebeobrany.

1 0
možnosti
Foto

s těmi zbraněmi to v blogu uvádím tak nechápu proč to opakujete jisté je že operace POUŠTNÍ BOUŘE byla chybou a dala do pohybu vše co dnes vidíme v ruinách a dá se chápat že arabské země to tehdy vnímaly jako vměšování USA do jejich záležitostí a proč? Protože ropa...

-V letech 1968 až 1972 prodal tehdejší Sovětský svaz a země východního bloku Súdánu značné množství zbraní, doplněné technickou pomocí a výcvikem. V této době se armáda rozrostla z 18 000 mužů na zhruba 50 000 mužů.]Získala též velké počty tanků, letadel a dělostřelectva. Tyto stroje pak v armádě převládaly až do konce osmdesátých let. Do Súdánu začaly západní země dovážet vojenské vybavení v polovině sedmdesátých let. Spojené státy začaly prodávat Súdánu větší množství vybavení kolem roku 1976, snažíc se tak zakročit proti sovětské podpoře marxistických Etiopců a Libyjců. Prodeje vybavení vyvrcholily v roce 1982, kdy dosáhly částky 101 milionů dolarů

Zdroj: https://libusepalkova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=697611

2 2
možnosti
Foto

Já se na přednášce VŠ Zemdělské v Praze V Suchdole dozvěděl, že evoluci níkdo zatím neprokázal. Proč, někoho, kdo ji zpochybňuje je nutno označovat za osobu věřící v Bibli. Mnoho vědců nositelů Nobelových cen evoluci zpochybňuje. Za druhé USA ropu neodebírají ani z Kuvajtu ani z Nigerie. Odebírali ji pouze ze Saudské Arábie a vývoz ropy pomalu utlumují, protože jí mají dost. Vyváží ji do Venezuely.

0 0
možnosti

Že někteří nositelé Nobelových cen zpochybňují evoluci ale o ničem nevypovídá. Stejně tak ji zpochybňuje i náš soused. Jakou souvislost s tím má Nobelova cena?

1 0
možnosti
DR

Myslím že jste trefila hřebíček na hlavičku.

A odpověď na toto:"Neslyšeli jste už někdy podobný scénář, kdy USA k bombardování stačí podezření že se někde vyrábí chemické zbraně?"

Ano, slyšeli. A nejen v Africe.

2 0
možnosti
Foto

Já to slyšel také a že ten dotyčný chemické zbraně použil proti vlastním obyvatelům a ve válce. To, že se nenašla ještě neznamená, že ji neměl Část jich odvezli kamarádi z Ruska a část jich odvezla Sýrie.

0 0
možnosti
Foto

Nemáte Američany ráda a máte na to právo. Ostatně to je populární už skoro 100 let. Izraelci jsou ale podle vás stejní hanebníci když bez vyhlášení války roztřískali sousedům jaderný reaktor, viďte? Ti sousedé také nikdy nepovolili inspekci a samozřejmě ho neměli kvůli výrobě jaderných zbraní. A ještě horší je, když ve svém okolí útočí na syrské jednotky, též bez vyhlášení války.

A co se té ropy týče? Jeden amerikanobijec tu v diskusi nejdříve tvrdil, že amíci chtějí vtrhnout do Ruska kvůli ropě a dnes tvrdí, že tam chtějí vtrhnout abychom museli kupovat ropu americkou.

Tolik k těm argumentům. A konkrétně k těm útokům na zbrojní továrny. Nestabilní režimy, obzvláště islámské, nesmí dostat do rukou nebezpečné zbraně. Na to bychom doplatili i my, tedy i Vy konkrétně. Pokud nepovolí mezinárodní inspekci, mělo by jednat OSN. Ale to je paralyzované, to víme všichni. Tak jsem pro preventivní úder, i třeba omylný, než se později divit. Viz Severní Korea.

7 0
možnosti
Foto

tak jen doufejme že jako potencionálně nebezpečnou nevyhodnotí třeba výrobu semtexu, který teroristé rádi užívají, a že jen tak preventivně nevrhnou něco třeba na Pardubice-jinak nechápu proč to černobílé vidění světa-že kritizuji vojenské výpady USA neznamená přece že -jak říkáte-nemám ráda Američany-jako národ jsou skvělí mám spoustu přátel Amíků, jejich literatura, filmy, hudba... jejich way of life...je to velký národ... ale ty války které všude rozpoutávají nemají vždy pozitivní výsledky-kdyby nesvrhli Kaddáffího a Hussaina ISIS by s nezískal takovou obrovskou převahu-je to jen přímá rekce na vměšování se Západu do jejich záležitostí, takže Evropa je zaplavena imigranty jen díky tomu děkuju za věcnou reakci je příjemné že někdo dokáže komentovat bez emocí a potřeby urážet či zesměšňovat toho kdo má jiný názor-pěkný den:-)

2 2
možnosti
  • Počet článků 784
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1823x
Překladatelka, autorka vlastní tvorby, zvídavá cestovatelka, bloggerka, milovnice všeho dobrého co život nabízí. Hlavou jsem realista, tvářím se občas jako pesimista, ale srdcem jsem nenapravitelný optimista. Vypadám možná jako bojovnice, ale to jsou jen mimikry kterými chci ochránit tu příliš citlivou a zranitelnou holku uvnitř. Po přeložení asi deseti knih z angličtiny mě napadlo, co kdybych zkusila napsat něco sama- zatím mi vyšly mi tři knížky: Za chlapem a tramvají neběhej, za pět minut je tu další, Italská invaze v Praze a Recept na šťastný den. Rozhodně se nepovažuji za spisovatelku-jsem jen zapisovatelka příběhů, které píše život, a které vidím kolem sebe. Baví mě rozplétat sítě vzájemných vztahů, kterými jsme všichni neviditelně propojeni, a objevovat souvislosti v předivu života. Mým krédem je žij a nech žít, a  pokud nejde o život, nejde o nic. Přála bych si, aby k sobě lidé byli více tolerantní a vstřícní. Myslím že když člověk s něčím nesouhlasí, nemusí to proto hned odsuzovat.

Seznam rubrik