Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No, do té problematiky opravdu příliš nevidím, takže nic nesoudím. Ale: Církev bratrská rozhodně není "evangelikálská" (co je to za příšerný patvar???), když už, tak je evangelikální! A religionista Zdeněk Vojtíšek, nakolik je mi známo, působí v daleko větší míře na Husitské teologické fakultě UK než na Evangelické teologické fakultě UK. Děkuji za možnost doplnit si lépe obrázek o autorce tohoto blogu (s níž se mmch názorově většinou velmi rozcházím). :-)

0 0
možnosti
Foto

tvar evangelikál je užit v té citaci doslovně převzaté z Lidovek takže co je to za patvar byste se měl ptát toho kdo ho stvořil-

co se závěru vašeho komentáře týče naopak já děkuji vám že jsem si mohla udělat obrázek o vás je dost směšní když začnete tím, že o tom vlastně nic nevíte takže nesoudíte ale usoudil jste že to zapadá do obrázku který o mně máte-zaujatost prýští z každého slova vaší reakce;-)

0 0
možnosti

J78a91n 73Z64í54m57a

2. 2. 2019 18:14

Nic proti Vám Líbo. Ale než budete takhle příště spekulovat, nebylo by na škodu naučit se něco o našem světě. Zejména o tom světě, který je pod jižním křížem. Nikoli jak to chodí podle médií ale jak je to doopravdy. Třeba poznat pár diplomatů a zjistit že věci jsou někdy velmi jednoduché, byť pro nás třeba nepřijatelné. A ta první je: jak nepravdivé je ono tvrzení - "Nevyjednáváme s teroristy". !!!!

1 0
možnosti
Foto

tak v tomto případě to naopak na vyjednávání vypadá-jinak nijak nespekujuji, jen jsem shromáždila pár údajů a kdo si z toho co vyvodí je jeho věc -děkuji za přečtení a pohodový sobotní večer:-)

0 0
možnosti
Foto

to není pláč a práce to už vůbec nebyla-někdo čte bulvár a čučí na přiblblé opera soap já zas ráda brouzdám po netu a zajímám se o podobné věci-děkuji za nákuk a krásný sobotní večer:-)

0 0
možnosti
Foto

Tento blog jsem si přečetl pozorně a vidím v něm dvě hlavní poselství. Předně že někdo zaplatil 300 milionu za českého občana v nouzi, pak že tento český občan pracoval pro americkou organizaci. Takže z pohledu českého "vlastence" hned dva zločiny, protože se v Česku usadila nová móda jménem - "peníze daňových poplatníků". A když k tomu připočteme, že dotyčný byl křesťan, je nutno jej odsoudit nebo alespoň jeho kroky zpochybnit.

Já tedy nevím. Nebyl jsem, nejsem a snad Bůh dá nikdy nebudu křesťanem. Nicméně to co o panu Jašekovi vím nebo jsem se dočetl ukazuje, že jeho prací bylo pomáhat těm, kteří díky náboženskému blouznění nejvíce trpí. A to považuji za záslužné. Druhou věcí jsou ony peníze. Každý stát, každá zpravodajská služba má prostředky, které jsou připraveny pro právě podobné případy. A nelze jednoznačně tvrdit, že se jedná o peníze daňových poplatníků, protože to by ten chudák poplatník musel odevzdávat veškeré své příjmy a ještě by dlužil, aby se vše co stát platí dalo vložit na jeho bedra.

Je tu ale ještě jeden aspekt. Když se jedná o migranty, tak je každý Čech automaticky ortodoxní křesťan, jehož největší vášní je udržovat křesťanské hodnoty a tradice. Když se ale ukáže, že za křesťana stát zaplatil nějaké peníze, i když není jasné jaké, komu a jestli vůbec, pak se všichni opětovně stávají přesvědčenými neznabohy.

5 3
možnosti
Foto

Mám s těmi náboženskými blouznivci problém. V zásadě totiž zachraňují osoby, které sami nábožensky poblouznili nebo pilně pracovali na prohloubení onoho poblouznění. No a když to nevyjde, musí se o ně postarat občané sekulárního státu, v drtivé většině bezvěrci. Ne nadarmo se říká, že si každý lehne, jak si sám ustele, a sní, co si navaří.

4 0
možnosti
Foto

Hmmm, pkud jsou tu nějaké fake profily mezi blogery, napište je administraci, nějakým špitáním spikleneckým zde se nic nevyřeší.A máte li pravdu, nemají tu co dělat... Nemáte li, a nemáte li důkazy, pak je to zbytečné zmiňovat, protože by to byla nepěkná pomluva....

0 0
možnosti
Foto

nic řešit nehodlám a co se nepěkných pomluv týče tak jsou tu horší věci-třeba když pan Kindl o někom tvrdí že je muslim nebo popírač holokaustu-to už skutečně může dotyčným osobám způsobit problém a je to na žalobu-to že se někdo zbaběle schovává za cizí jména a fotky aby mohl prskat své jedovatosti je celkem neškodné a nestojí mi to za nějaké nahlašování:-/

0 0
možnosti
Foto

je zajímavé, že mnozí z těch, co nemohou přijít na jméno "maimstreamu", mnohdy budují svoje teorie a fakta právě z nich.

1 0
možnosti

Kolik by dali za mne ? Já si myslím, že více jak 5000 /Kč/ by to nebylo.

A to s považuji za křížence Františka z Assisi a matky Terezy.:-(

0 0
možnosti
Foto

a kolik dají rodinám těch horníků co o vánocích zahynuli v ostravských dolech?

2 1
možnosti

J26a37n 52R70á84ž

2. 2. 2019 10:41

Jdem příznivcem přísloví "Kdo chce kam, pomožme mu tam" což v souladu s mým hlubokým přesvědčením, že každý nese nedílnou odpovědnost za následky svých činů, budí u mne velký odpor k jakýmkoliv "záchraným" akcím lidí, kteří se svým promyšleně rizikovým chováním dostali do obtížné situace.

Otázka: Bude Česká republika stejným způsobem "zachraňovat" z pakistánského vězení sl. Terezu, když dostane 50let za pašování drog?

7 0
možnosti
Foto

navíc on tam pracoval pro americkou organizaci-jak vyplývá z cizojazyčných zdrojů-tady se píše výslovně že pro ně natočil dokument a opozici předal 5000 dolarů což se pak vysvětlovalo jako pomoc zraněnému demonstrantovi na léčení-těžko hledat pravdu:-/

Il giornalista ceco è stato condannato all’ergastolo, che nell’ordinamento giuridico sudanese corrisponde a 24 anni in carcere; i due sudanesi a 12 anni. Il giornalista dovrà anche pagare una pena pecuniaria di 100.000 sterline sudanesi, corrispondenti a circa 15.500 dollari.

Al momento dell’arresto di Petr Jasek, i servizi di sicurezza hanno sequestrato il suo cellulare, la macchina fotografica e il portatile, dove sarebbe stata trovata documentazione sul conflitto nei Monti Nuba e sulla persecuzione dei cristiani nella zona. Sarebbe stata trovata anche una ricevuta per 5.000 dollari, consegnati ai due aiutanti, ritenuta dalla corte un contributo ai movimenti di opposizione armata operanti nel paese.

L’organizzazione americana Christian Solidarity Worldwide (Csw), per cui il giornalista avrebbe raccolto la documentazione, racconta una storia ben diversa, https://www.giornalistitalia.it/petr-jasek-ergastolo-al-giornalista-missionario/

2 0
možnosti

Katechismus znám jen zprostředkovaně z literatury, ale není spoléhání se na pomoc boží také hříchem?

0 0
možnosti
Foto

máte pravdu paní Evo -víte kdyby tam třeba zakládal školu nebo pomáhal v nemocnici-ale sbírat pro americkou organizaci dokumenty o místním konfliktu- a rok po jeho zatčení se tam rozpoutaly další kruté boje-nevím nechci soudit jen jsem shromáždila informace a každý ať si udělá úsudek sám-ovšem udělat si úsudek anebo jen urážet oponenty jak to tu předvádí někteří-to není diskuze ale trapárna-speciálně pan Kindl a Jandová by se fakt měli stydět:-/

3 0
možnosti

Já obecné nesouhlasím s tím, aby ČR republika tahala z bryndy naše občany, kteří vědomě podstupují riziko, že budou v zahraničí trestně stíháni za svoji činnost. Ale když už jsme zaplatili za jiné, nevidím důvod, proč by měl být právě tento člověk ponechán svému osudu. Ale možná by stálo za to, aby byl přijat nějaký zákon, který by řekl jasně, že za riskantní chování svých občanů v zahraničí neponese stát odpovědnost. Pokud by i poté na to některý náš občan nedbal, ať si nese následky svého rizika sám.

9 0
možnosti
  • Počet článků 784
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1823x
Překladatelka, autorka vlastní tvorby, zvídavá cestovatelka, bloggerka, milovnice všeho dobrého co život nabízí. Hlavou jsem realista, tvářím se občas jako pesimista, ale srdcem jsem nenapravitelný optimista. Vypadám možná jako bojovnice, ale to jsou jen mimikry kterými chci ochránit tu příliš citlivou a zranitelnou holku uvnitř. Po přeložení asi deseti knih z angličtiny mě napadlo, co kdybych zkusila napsat něco sama- zatím mi vyšly mi tři knížky: Za chlapem a tramvají neběhej, za pět minut je tu další, Italská invaze v Praze a Recept na šťastný den. Rozhodně se nepovažuji za spisovatelku-jsem jen zapisovatelka příběhů, které píše život, a které vidím kolem sebe. Baví mě rozplétat sítě vzájemných vztahů, kterými jsme všichni neviditelně propojeni, a objevovat souvislosti v předivu života. Mým krédem je žij a nech žít, a  pokud nejde o život, nejde o nic. Přála bych si, aby k sobě lidé byli více tolerantní a vstřícní. Myslím že když člověk s něčím nesouhlasí, nemusí to proto hned odsuzovat.

Seznam rubrik