Diskuse

Prázdná gesta

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Díky za pohled na problém z jiného úhlu. Já vnímám tříkrálovou tradici jako přání sousedům k novému roku. Je jedno, jestli je napsáno posvěcenou nebo neposvěcenou křídou, je důležité, že někomu přeji zdraví, štěstí a tak dále. A stejně to mám i s těmi plasty. Třídit a zbytečně si při každém nákupu nebrat igelitku je vlastně totéž. Přeji naší planetě a všem jejím obyvatelům co nejvíc takto "prázdných" gestV:-)

0 0
možnosti
Foto

Církev je vcelku silná neziskovka Libu. Ať ekonomicky tak ideologicky. To ovšem neznamená, tak jako u těch menších neziskovek, že jim to tzv. žeru. Ekologické myšlení u člověka je velmi důležité. Kdyby fungovalo na 100% nemusely by být na Zemi mnohá svinstva. Předpokládám, že to bůh vidí(malé písmeno b proto, že je to vlastně funkce a ještě k tomu nevolitelná). Škoda, že s tím nic nedělá.

1 0
možnosti
Foto

dík Marceli za návštěvu-tvůj názor sdílím na 100%-pěkné pondělí přeji tobě i tvé půvabné ženě kterou tímto zdravím:-)

2 0
možnosti
Foto

dík za nákuk Vlastičko a hezké vkročení do nového týdne:-)

0 0
možnosti
Foto

vy snad nedokážete sesmolit ani návod na použití kartáčku na zuby, abyste do toho nezamontovala tu zlotřilou církev.

Smutný to úděl.

7 0
možnosti
Foto

možná kdyby tak vehementně nepronikala do všech sfér života a její propagátoři nebyli tak hlasití tak by mě ani nenapadlo o ní přemýšlet-třeba chovatelé včel a jiné spolky založené na dobrovolném členství, se rozhodně do veřejného života nemontují-smutné tedy je že se nám vrací středověk a místo svobody, kterou jsme získali odchodem vlády jedné strany, ním někdo salámovou metodou podsouvá něco jiného, co svobodu myšlení a slovo očividně hodlá okrouhat

1 0
možnosti
Foto

S tou ekologii je to trochu sporne. Co je horsi, dat do trideneho odpadu plastovou vec nebo tutez sklenenou vec umyt saponatem a ten pak vypusetit do cisticky? Dokaze tohle nekdo fundovane posoudit?

1 0
možnosti
Foto

Nějaké studie na toto téma určitě budou existovat. Přiznávám bez mučení, že do rešerše se mi kvůli této diskuzi nechce.;-)

P.S. Existují i ekologické čistící prostředky. Ale zejména ty na praní nemají účinnost, na jakou jsme zvyklí.

1 0
možnosti

Slovo posvětit v mluvě katolické církve znamená vyjmout z běžného užívání, určit k nějakému účelu. Posvětit kapli znamená, že tato budova nebude sloužit například jako čekárna na autobus, ale jako místo modlitby. Posvětit křídu znamená, že nebude sloužit ve škole ke psaní na tabuli, ale ke psaní K+M+B na dveře domu, což znamená Bůh žehnej domu. Lidový výklad zní Kašpar, Melichar, Baltazar, údajná jména 3 králů. Domněnka, že se tím křída stává lepší, mi vyvolala úsměv.

5 0
možnosti
Foto

děkuji za vysvětlení pane Jílku-termín že je lepší byl samozřejmě myšlen ironicky-nemám nic proti církevním zvykům a úkonům jen jsem se zamyslela nad tím, proč některá gesta lidi odsuzují a jiná schvalují-protože pokud by koledníci psali křídou bez posvěcení nic by se nestalo ale když lidé nezačnou brát ekologii vážně budou ji zesměšňovat tak matičce přírodě nepomůže brzo ani svěcená voda

0 0
možnosti
Foto

Pravda je, že jako 1ks nebo 1 rodina ekologicky se chovající planetu nespasíš. Ale to neznamená, že nebudu třídit odpad.;-)

6 0
možnosti

Otázka zcela mimo téma: Jaké IQ mají dle vašeho odhadu ty ženy, jejichž obrázky dáváte ke svým blogům?

3 0
možnosti

J91a43n 44J31í77l82e57k

13. 1. 2019 14:27

Velmi hloupý blog a ještě hloupější zmínky o kněžích. Ćlověk se už ani nepobaví. ;-D

8 0
možnosti
Foto

velmi hloupý komentář a ještě hloupější otázka ohledně toho, jaké IQ má obrázek---to může napadnou jen člověka s IQ tykve

0 0
možnosti
Foto

Zcela upřímně přiznám, že jste mě jako jediný bloger tady svého času skutečně dokázala útoky na víru a církev namíchnout...Od jisté doby jsem i to přestal brát osobně a od té doby mě tato část Vaší blogerské činnosti nechávala chladným.Až dodnes, upřímně jsem se tomu jak jste tam to téma opět našroubovala zasmál :)

9 0
možnosti
Foto

nic našroubovaného na tom není-je to zcela logické porovnání dvou jevů -proč v jednom případě někdo symbolické gesto zesměšní-jako v citovaném případě kdy víme, že jednotlivec nic nezmůže, ale je to prostě gesto dobré vůle chránit přírodu-a v jiném případě ač víme, že je to jen gesto tak mlčíme-to není nic proti církvi ale poukázání na sociologické archetypy chování -ukazuje to na neschopnost lidí použít samostatného logického myšlení a slepě přijímat co nám nějaká autorita vnutí-je zajímavé že lidé, které tak kritizují jak nám bolševik bránil svobodně přemýšlet teď upírají svobodu slova a myšlení jiným tím že je zesměšňují a nahradí logiku středověkými dogmaty-jak to dokazujete vy když nejste schopen ani uchopit podstatu tak kratičkého textuRv

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS