Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

J43a13n 51J87í87l39e19k

15. 10. 2018 0:59

Paní Pálková má zvláštní schopnost, pokud píše tyhle články, projevit naprostou nevědomost. Což, o to. Má na projevení nevědomosti právo. Jeden můj známý říkal. "Nevědomost je také Boží dar, ale malý."

3 1
možnosti
Foto

pokud uvedete v čem konkrétně tak vás můžu brát vážně jinak je to jen plácnutí do vody

2 0
možnosti
Foto

J79i17ř77í 78K79i58n34d97l

14. 10. 2018 21:33

Tohle není váš názor a ani historický Dala jste to dohromady z několika článků na internetu a to doslovně a celé ostavce. Na příklad Chri+net- Z toho jste vzala doslova první odstavec.RvRvRv

4 1
možnosti
PT

P17e13t65r 87T82o67m20e28k

14. 10. 2018 22:18

A jak jinak jste si myslil, že to ta "myslitelka" dělá? A k tomu ty mizerné fotky.... Fakt úroveň.

4 1
možnosti
JK

Jestli tomu dobře rozumím, tak tomu, že církevní majetek byl převedený roku 1950 pod komunistický Státní úřad pro věci církevní, tomu říkáte, že ho *měla* církev. Takže ty ruiny do té doby udržovaných venkovských kostelů, klášterů a zničení jejich nenahraditelného vybavení, si odsouhlasili jejich uživatelé, tedy kněží, biskupové, atd.

8 0
možnosti
Foto

Ony mou citované výnosy nejvyššího správního soudu sdělují, že již rakouské zákonodárství vycházelo z toho, že církev není schopná pečovat o své záležitosti sama, že potřebuje státní tutelu.

0 0
možnosti
Foto

Onen náboženský fond zřízený císařem Josefem II. byl ale hojně rozprodáván - jednotlivé části klášterních panství (dvory, vesnice) kupovali obvykle feudálové a přičleňovali je ke svým panstvím.

1 1
možnosti
Foto

Dobrá, věřím Vám. Důležité však je, kdo dostal od feudálů peníze za ta prodaná klášterní panství? Byl to náboženský fond? Pokud ano a pokud se ta panství prodávala za tehdejší běžnou tržní hodnotu, tak tím náboženský fond ani nezchudl ani nezbohatnul. Prodejem ani koupí za tržní cenu nikdo nezchudne ani nezbohatne. Jen se majetek přenese do jiné kolonky.

0 0
možnosti
  • Počet článků 784
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1823x
Překladatelka, autorka vlastní tvorby, zvídavá cestovatelka, bloggerka, milovnice všeho dobrého co život nabízí. Hlavou jsem realista, tvářím se občas jako pesimista, ale srdcem jsem nenapravitelný optimista. Vypadám možná jako bojovnice, ale to jsou jen mimikry kterými chci ochránit tu příliš citlivou a zranitelnou holku uvnitř. Po přeložení asi deseti knih z angličtiny mě napadlo, co kdybych zkusila napsat něco sama- zatím mi vyšly mi tři knížky: Za chlapem a tramvají neběhej, za pět minut je tu další, Italská invaze v Praze a Recept na šťastný den. Rozhodně se nepovažuji za spisovatelku-jsem jen zapisovatelka příběhů, které píše život, a které vidím kolem sebe. Baví mě rozplétat sítě vzájemných vztahů, kterými jsme všichni neviditelně propojeni, a objevovat souvislosti v předivu života. Mým krédem je žij a nech žít, a  pokud nejde o život, nejde o nic. Přála bych si, aby k sobě lidé byli více tolerantní a vstřícní. Myslím že když člověk s něčím nesouhlasí, nemusí to proto hned odsuzovat.

Seznam rubrik