Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

karma, za nadsazku a krasne fotky a vtipny text a jeste me pri tom cteni napadla pisen pana Matusky---ZUZANO ZUZANO ZUZANOOOOOOO;-D

0 0
možnosti
Foto

Koupel jak má být. Marta je "kočka" :))

0 0
možnosti
Foto

chvílemi mi připadala jak malé dítě-s jakou rozkoší se tam v té vodě převalovala-dík Jitko za návštěvu a hezký večer:-)

1 0
možnosti
Foto

R^Hezka holka medvedi. Jo, zvirata maji vyhodu, tyhle veci proste neresi:-)

0 0
možnosti
Foto

jo fešanda-vlastně jí a její dceři zachránilo Kladno život, protože je nějaký zkrachovalý cirkus nechal jen tak na pospas osudu:-/dík Pavlo za přečtení a hezký večer:-)

0 0
možnosti
VN

Jo,jo zvířátka vždycky zaberou, ty zaženou chmuru leckterou ...R^

1 0
možnosti
Foto

na rozdíl od lidí málokdy zklamou-děkuji paní Vlasto za návštěvu a přeji hezký den

0 0
možnosti
MS

Kdybych byl Pontim,

tím italským tvorem,

tak si zas vezmu

jen Sophii Loren.

Kdybych byl Pontim,

ruce jí zkroutím,

posadím do vany,

fotím a fotím. ;-D

(© Vodňanský&Skoumal)

2 0
možnosti
Foto

a co kdyby Sofie řekla že jí to nebaví?8-o

0 0
možnosti
JS

Pointou příběhu o Zuzaně je záchrana, která přichází od Hospodina. Zuzana se rozhodla zvolit raději smrt, než aby zradila svou víru v Boha. Mohla si zvolit mezi ztrátou cti nebo ztrátou života. Zvolila ztrátu života. Ten příběh vypovídá o mimořádné mravní síle té ženy, která svůj život bezvýhradně svěřila do rukou Boha, a to i v situaci, kdy všechno stálo proti ní.

Zlo v tomto příběhu nesymbolizují "dva staří židovští muži" nebo "dva židovští starci-prototypy dnešních šmíráků". Vůbec není podstatné, že šlo o židy, nebo že to začalo šmírováním. Všichni v tomto příběhu jsou židé – Zuzana, její manžel, zlotřilí soudci i hrdina Daniel. Podstatné je, že tito zlotřilci měli moc nad celým Izraelem. Byli to soudcové z lidu, u kterých každý očekával, že budou vzorem mravnosti. Místo toho svou velkou moc zneužili a vytvořili komplot, aby kryli své zločiny (nešlo jen o Zuzanu). Mysleli si, že mají takovou moc, že jim projde všechno.

Ve svém článku také píšete, že "příběh je výmluvným příkladem toho, jak mstiví dokáží být muži, když jim žena nedá co chtěli". Jenže tohle se týká naprosto všech. To není nějaká výhradní špatná vlastnost mužů.

Je hezké, že jste uveřejnila dramatický a poučný příběh z Bible, ale pochybuji, že se ztotožňujete se smyslem toho příběhu, kterým je důvěra v Hospodina. Vy jste přece Boha označila za "schizofrenika a sadistu". Nebo snad chcete říci, že jste změnila názor a důvěřujete Bohu stejně jako Zuzana?

4 0
možnosti
JK

Tak teď ten příběh vyznívá úplně jinak než v podání paní blogerky.R^

4 0
možnosti
JK

Ony také ženy dokáží být také pěkně mstivé a prolhané. Stačí vzpomenout případy, kdy při rozvodu byl partner nařčen ze zneužívání dětí. Sice se pak třeba prokázalo, že bylo obvinění smyšleno ale žít s tím cejchem - to je snad horší než smrt.

1 0
možnosti
Foto

byl jsem svědkem podobného případu, role tam však byly vyměněny.

Dvě mladé dívky nedostaly od muže to, co chtěly, tak jej právě z toho obvinily.

Ten ale tak dobře, jak Zuzana, nedopadl a zničilo mu to celý život.

2 0
možnosti
Foto

ještě že z podobné věci dnes nehrozí trest smrti jako v době kdy se to stalo Zuzaně-pokud máte důkaz že ho obvinily neprávem tak jste měl svědčit-pokud ho nemáte tak je těžké dokázat jak to bylo a kdo lhal-zatímco ten příběh z Bible je nezpochybnitelný-nebo vy byste se odvážil zpochybnit Bibli? Já teda ne :-)

dík za přečtení a hezký den

1 0
možnosti
  • Počet článků 784
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1823x
Překladatelka, autorka vlastní tvorby, zvídavá cestovatelka, bloggerka, milovnice všeho dobrého co život nabízí. Hlavou jsem realista, tvářím se občas jako pesimista, ale srdcem jsem nenapravitelný optimista. Vypadám možná jako bojovnice, ale to jsou jen mimikry kterými chci ochránit tu příliš citlivou a zranitelnou holku uvnitř. Po přeložení asi deseti knih z angličtiny mě napadlo, co kdybych zkusila napsat něco sama- zatím mi vyšly mi tři knížky: Za chlapem a tramvají neběhej, za pět minut je tu další, Italská invaze v Praze a Recept na šťastný den. Rozhodně se nepovažuji za spisovatelku-jsem jen zapisovatelka příběhů, které píše život, a které vidím kolem sebe. Baví mě rozplétat sítě vzájemných vztahů, kterými jsme všichni neviditelně propojeni, a objevovat souvislosti v předivu života. Mým krédem je žij a nech žít, a  pokud nejde o život, nejde o nic. Přála bych si, aby k sobě lidé byli více tolerantní a vstřícní. Myslím že když člověk s něčím nesouhlasí, nemusí to proto hned odsuzovat.

Seznam rubrik