Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OF

Moje babička dávala faráři každý rok 1000 Kč na ministranty, ještě v 80.letech.

Měli s dědou 561 Kčs důchodu / v 60.letech/.Babička je už určitě v nebi.Zatímco

já určitě skončím v pekle, poněvadž na ministranty nic nedávám a tu tisícovku

investuji na nápojů, jež Poláci označují za "wyskokowe".

Drahá autorko, sejdeme se v pekle.Budeme tam smažit v kotli P.Buriana a jiné rozumbrady. Je jich tady dost, ale na každého se dostane.:-PR^

2 0
možnosti
Foto

finance a církev by byla kapitola sama pro sebe-děkuji pane Ondřeji za přečtení a komentář a hezký den:-)

0 0
možnosti
Foto

Váš výklad smyslu Kongregace je nepřesný, jejím cílem není jediná závazná pravda, nýbrž závazný výklad sporných nebo nejasných bodů katolické věrouky. Ten je závazný především pro klérus, tedy "církevní profesionály" od venkovských farářů až po kardinály. Odvolání z katedry a zákaz přednášek je běžný i ve vědě /Robert Schoch nebo Rupert Sheldrake by mohli vyprávět/. A jak jsem poznal některé vědce, kdyby se mohlo upalovat.......,raději ani nedomýšlet !

3 0
možnosti
Foto

v titulu je otazník-tedy já netvrdím, že si práva na pravdu usurpuje, jen se ptám a uvádím některá fakta-každý jev se dá vysvětlit různě podle úhlu pohledu-děkuji za přečtení a hezký den:-)

0 0
možnosti
SN

:-)........Nejsem takový znalec historie církve jako Vy, ale snažím se nad posledním vývojem, nejen v církvi, ale v celém světě přemýšlet.

Silně se pracuje na tom rozvrátit morálku celé společnosti všeobecně. Začalo to výměnou papeže Benedikta,(Ratzingera), za povolného Františka. v minulosti,(středověk vylučuji), každý papež, byť byl nemocný, dosloužil svůj pontifikát až do smrti. Nebyl tedy žádný důvod papeže měnit. František líbá muslimům nohy, vítá je a nazývá bratry. Po sedmdesáti letech se vytahuje, podobně jako mee too, historie snad tisíců pedofilních kněží. Pro mně je to silně nedůvěryhodné, pokud pamatuji kněze za mého mládí byli to důstojní pánové a nedovedu si představit, že by si něco takového dovolili, protože to by se ani v té době utajit nedalo. V Irsku papež prohlásí jednání "tisíců" těchto příslušníků katolické církve za "odporné" aniž by byl jeden důkaz, kromě sedmdesátiletých vzpomínek.

4 1
možnosti
SN

:-).......Další......,propagace "normálnosti" odlišných menšin. Samozřejmě, že to existuje, ale jak vidíme je těmto exhibicím poskytována ohromná podpora v minulosti i americké ambasády. Všichni víme, že to existuje a existovalo, je to dáno, ale proč to tak ohromně zdůrazňovat? Teď zase bitva o sňatky stejnopohlavních jedinců. V Irsku už legalizováno.

KOmunisté byli silně protinábožensky orientovaní, ale kdo chtěl, stejně si svoji cestu našel, ale současná společnost to dělá důmyslněji a běda, když se proti tomu někdo ohradí. Je označen za netolerantního, by přímo vyvrhele společnosti, který nechápe šířku svobody, která je nám denně připomínána.

2 1
možnosti
PB

P76e66t33r 89B90u84r73i93a77n

26. 8. 2018 22:35

Karma a díky za info. O této mafii není informací nikdy dost.

2 0
možnosti
Foto

já děkuji za přečtení pane Petře a hezký večer:-)

0 0
možnosti
Foto

Stalo se, že se setkali Hans Küng a papež Benedikt XVI. Hluboce a velmi přátelsky se objali.

1 0
možnosti
Foto

myslím že spolu vyučovali na universitě v Tubingen.proč by se jakožto bývalí kolegové neobjali?

1 0
možnosti
RS

A kterou církev máte na mysli? Někde jsem četl, že na světě asi 1500 křesťanských církví.

3 0
možnosti
Foto

zřejmě jste ale vůbec nečetl to k čemu se vyjadřujete-;-Djestliže se tam píše o konkrétní organizaci pocházejí z římské inkvizice tak co asi 8-o?

1 0
možnosti
Foto

My víme, že, že církev nemáte v lásce

9 3
možnosti
Foto

nemám v lásce lež podvody a intriky-bez ohledu na to zda se jich dopouští církev, politici, křesťané židi či muslimové-jak prosté pane Matuško že?;-)

3 0
možnosti
Foto

nemám v lásce cokoliv co je falešné vynucené a vylhané:-/

1 0
možnosti
LK

A co jako? Každá větší organizace má odbor vnitřní kontroly

2 0
možnosti
PV

P91a41v56e55l 83V44é71b50r

26. 8. 2018 19:56

Však CCCP také - říkalo se tomu KGB...

0 0
možnosti
  • Počet článků 784
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1823x
Překladatelka, autorka vlastní tvorby, zvídavá cestovatelka, bloggerka, milovnice všeho dobrého co život nabízí. Hlavou jsem realista, tvářím se občas jako pesimista, ale srdcem jsem nenapravitelný optimista. Vypadám možná jako bojovnice, ale to jsou jen mimikry kterými chci ochránit tu příliš citlivou a zranitelnou holku uvnitř. Po přeložení asi deseti knih z angličtiny mě napadlo, co kdybych zkusila napsat něco sama- zatím mi vyšly mi tři knížky: Za chlapem a tramvají neběhej, za pět minut je tu další, Italská invaze v Praze a Recept na šťastný den. Rozhodně se nepovažuji za spisovatelku-jsem jen zapisovatelka příběhů, které píše život, a které vidím kolem sebe. Baví mě rozplétat sítě vzájemných vztahů, kterými jsme všichni neviditelně propojeni, a objevovat souvislosti v předivu života. Mým krédem je žij a nech žít, a  pokud nejde o život, nejde o nic. Přála bych si, aby k sobě lidé byli více tolerantní a vstřícní. Myslím že když člověk s něčím nesouhlasí, nemusí to proto hned odsuzovat.

Seznam rubrik