Diskuse

Fronemofobie

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OF

Karma.

Všichni jsem děti boží .:-P

0 0
možnosti
Foto

děkuji Ondřeji-je milé vědět že existují lidé kteří zůstávají lidmi a ne standardizovaní roboti kterým někdo do mentálního softwaru naprogramoval nenávist a oni do nekonečna opakují opakované aniž by se zamysleli-pěkný den

0 0
možnosti
Foto

Prostě jste se hledali, až jste se našli.

3 0
možnosti
ZH

Moc pěkná fobie pro pohodlné osoby :-)R^V!!

0 0
možnosti
Foto

a jak rozšířená, bohužel;-)dík za návštěvu

0 0
možnosti
Foto

Určitě nechci polemizovat s těmi, kdo tento Váš článek kritizují.

Ale našel jsem v něm pár věcí, s nimiž souzním. Na nadřazené, povýšenecké soudy nad lidmi z podobných zemí jako Eritrea nemáme ani to nejmenší právo.

1 1
možnosti
Foto

ono se říká Marku-nesuďte druhé-nevíte čím si prošli a co mají za sebou-a to neplatí jen ve vztahu k imigrantům ale tak nějak všeobecně-děkuju za přečtení a krásné podzimní dny přeji;-)

1 0
možnosti
RP

Doporučila bych kliknout na stránky Eritrei http://www.shabait.com..a udělat si obrázek jak o životě v zemi .Letos se uzavírají mírové dohody s Etiopií s kterou měli na hranicích stále spory . Evropská unie jednou za pět let podle Cottonske smlouvy přiděluje tak jako ostatním africkým zemím určitou částku na rozvoj země. Diktátor tam vládne ale v které rozvojové zemi to tak není.... Největší problemem pro ty dobře ustrojené hochy s mobily ve člunech je asi ta dlouhá vojenská služba, která může trvat až deset let.

0 0
možnosti
Foto

Máte pravdu Radko-to by si naši chlapci asi těžko uměli představit a naše armáda stále marně shání síly- Přetrvává nucená militarizace společnosti a koncentrace bohatství v rukou politických a vojenských špiček.[42] V armádě slouží na 600 000 rekrutů, kteří vykonávají různé práce pro vládou vytčený cíl samozásobitelské ekonomiky.[27] Většinou pracují na státních projektech, na stavbě cest, případně ve veřejné správě a podnicích vlastněných politickou s armádní elitou.[31] Mnoho těchto rekrutů i profesionálních vojáků,[46] jakož i dalších vrstev obyvatelstva,[31] utíká ze země, vláda však tento stav věcí popírá.Vzdělávací systém neposkytuje žádnou plnohodnotnou možnost vyššího vzdělání a v případě nižšího vzdělání se jeho kvalita stále zhoršuje,[27] protože mnoho učitelů opouští ilegálně zemi. Střední školství je propojeno s armádními složkami – k dokončení 12. roku studia musí studenti absolvovat výcvik ve vojenském táboře v Sawě, poté jsou odesláni buď na vysoké školy technického zaměření, taktéž pod kontrolou armády, nebo přímo na vojenský výcvik. Asmarská univerzita je jedinou v zemi a v současnosti je stále zavřená. Tento systém vede k masovému útěku mladé generace do zahraničí

2 0
možnosti

I57v97o 60Ž11á35č11e74k

5. 9. 2018 19:43

Vy se přemýšlet nebojíte, jenže Vám to moc nejde.

1 0
možnosti
ZH

To je ale kvalitní myšlenka. To jste vymyslel sám nebo vám to řekla manželka?

3 8
možnosti
JJ

J35i32ř83í 70J52a25n76d40a

5. 9. 2018 19:28

"Kromě angličtiny se používá italština, přístup ke vzdělání však má jen malá číst obyvatelstva. U nás má přístup ke vzdělání každý, ale bylo by zajímavé zjistit, kolik z nás se domluví anglicky nebo italsky".

..

No, to je argument hodný myslitele. Eritrejci prostě mluví jazykem, běžným v prostředí ve kterém se narodili a žijí.

Má to ale jeden háček. Eritrejci sice mluví různými jazyky, třeba arabsky, anglicky či italsky, ale zhruba polovina v něm neučí číst a psát.

4 0
možnosti
ZH

Hehe, vaše příspěvky pod posledním Hornerovým článkem dokazují, že máte s myšlením jakýsi problém. Například:

"zmíněnou blogerku si umím představit jak se každý večer modlí za zkázu sluníček a pro jistotu provádí rituály woodoo a zapichuje do jejich fotek špendlíky"

Uvědomujete si, že se pohybujete na hranici žalovatelnosti za urážku?

Navíc obhajobou člověka, který má evidentně nějaký velký problém a uráží všechny kolem sebe na základě nějakých svých poblouzněných smyšlenek nezakládajících se na pravdě, ukazujete, že nepřemýšlíte o tom, co Horner píše. Prostě rovnou tleskáte, nevíte čemu.

12 0
možnosti
ZH

Hliňáčku, tak už konečně žalujte a nevyhrožujte. Prokažte, že jste tvrdý formát, chutě do toho. Tday jasně uveďte pragraf pro žalovatelnost, ať si to autorka pro příště rozmyslí. Taky takhle doma zastrašujete manželku? A děti? S vámi se potkám u soudu velmi rád. Ale myslím, že zůstane jen u keců, to je vaše pravá doména. Pes, co štěká nekouše. ;-D

1 4
možnosti
JS

Přečetl jsem si ten text pana Zímy. Vy se vlastně snažíte říci, že pan Zíma z osobní negativní zkušenosti vytváří chybné obecné závěry. Ale tak to není. Ve skutečnosti pan Zíma svou osobní negativní zkušeností ilustruje obecný problém.

Na Evropském obyvatelstvu se lidé vyznávající islám podílejí pouhými několika procenty. A přesto, že je jich relativně málo, jsou jejich komunity zdrojem fatálních problémů, které hýbou celou evropskou politikou.

Eritrea je země, ve které muslimové tvoří polovinu obyvatel, připočteme-li k tomu kmenové násilí a boj vojenských chunt o moc – není žádným překvapením, že země je ve stavu permanentní katastrofy. Nic z toho nevychází z křesťanství. Povaha obyvatel Eritreje je celá staletí formována nespočetem nepřetržitých konfliktů. Můžeme názor pana Zímy, který říká, že "Eritrejci jsou známi svojí primitivní a krutou kulturou" považovat za přehnaný. A nebo se na to můžeme podívat realisticky, a zjistíme, že takový názor sice zní expresivně, ale není daleko od pravdy. Vy byste chtěla žít v Eritreji? Obávám se, že nikdo z nás by tam nepřežil ani týden.

Všiměte si, že pokud se v televizi objeví nějaké dokumenty o eritrejské nebo etiopské přírodě, kultuře či lidech, tak pokud se tam objeví něco, co aslespoň trochu funguje, tak jsou to právě křesťanské komunity.

V Británii je každý rok v rámci islámské obřízky zmrzačeno průměrně pět tisíc dívek, stejný počet ve Francii a také v Německu. Problém má tak ohromné rozměry, že ačkoli jde v celé Evropě o trestný čin s vysokou trestní sazbou, nikdo ho nestíhá ani netrestá, protože úřady se bojí, že by tím rozpoutali peklo. My, tady v civilizované Evropě, nejsme schopni zabránit mrzačení malých holčiček, tak si zkuste představit, co se odehrává v Eritreji. Obávám se, že Eritrejci považují peklo za normální stav. Ale není sebemenší důvod, abychom toto peklo tolerovali v Evropě.

17 0
možnosti
ZH

Mohl byste prosím podložit tvrzení v posledním odstavci nějakým odkazem na seriózní údaje? Zejména, že to nikdo nestíhá? Rád se pověnuji nátlaku na dané isntituce, aby se tento přístup změnil, protože je to skutečně obludné. Tak bez ironie prosím o seriózní zdroj na informace, protože já je nenašel, i když jsem hledal usilovně. Nikdo není dokonalý. Děkuji za případnou pomoc.

0 0
možnosti
Foto

to vaše opisování z Černé knihy církve-Michaela Hebeise také moc nesvědčí o přemýšlení.

9 0
možnosti
Foto

komentáře jako tento váš, které nejsou k jádru věci, také o nějaké mentální dřině nesvědčí;-D

0 1
možnosti
  • Počet článků 784
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1823x
Překladatelka, autorka vlastní tvorby, zvídavá cestovatelka, bloggerka, milovnice všeho dobrého co život nabízí. Hlavou jsem realista, tvářím se občas jako pesimista, ale srdcem jsem nenapravitelný optimista. Vypadám možná jako bojovnice, ale to jsou jen mimikry kterými chci ochránit tu příliš citlivou a zranitelnou holku uvnitř. Po přeložení asi deseti knih z angličtiny mě napadlo, co kdybych zkusila napsat něco sama- zatím mi vyšly mi tři knížky: Za chlapem a tramvají neběhej, za pět minut je tu další, Italská invaze v Praze a Recept na šťastný den. Rozhodně se nepovažuji za spisovatelku-jsem jen zapisovatelka příběhů, které píše život, a které vidím kolem sebe. Baví mě rozplétat sítě vzájemných vztahů, kterými jsme všichni neviditelně propojeni, a objevovat souvislosti v předivu života. Mým krédem je žij a nech žít, a  pokud nejde o život, nejde o nic. Přála bych si, aby k sobě lidé byli více tolerantní a vstřícní. Myslím že když člověk s něčím nesouhlasí, nemusí to proto hned odsuzovat.

Seznam rubrik