Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

;-D "Průměrně vzdělaný muslim" nahlíží současnost prizmatem událostí ze zimy 1098..... ;-D

Aha, tak to potom jo ;-D

Jen podotýkám, že máme rok 2018 a gramotnost např. v Afghánistánu prý dosahuje optimistických 36% (gramotnost = pouhá schopnost číst a psát)

1 1
možnosti
Foto

já si zas myslím, že čím více informací a různých úhlů pohledu tím větší šance e se z toho poskládá obrázek alespoň částečně se blížící realitě protože stoprocentní pravdu se nedovíme nikdy-dějiny píšou jen vítězové a nikdo nepřizná -choval jsem se jako prase-každý má tendenci se přikrášlovat dělat věci lepší než byly

1 0
možnosti
PP

P39e56t33r 80P56á25n72e36k

27. 7. 2018 18:58

Asi to od Vás schytám,ale jste" moc chytrá" a to na ženskou není dobře.

1 1
možnosti
Foto

děkuju pane Petře a pěkný víkend přeju:-)

0 0
možnosti
Foto

Není to nějaká taková ta "zakázaná kniha" aneb pohled z úhlu, který má prostému lidu zůstat utajený?

0 0
možnosti
Foto

J22a40n44a 30M76a81j71o22v78á

27. 7. 2018 17:32

Není, mám ji doma, je to prostě účelová zkrátka a způsob, jak čtenáře negativně naladit.

1 0
možnosti
MK

Tyhle příběhy vycházejí z kronik arabských kronikářů, navíc více než dvě stě let po První křížové výpravě. Je to v podstatě stejné, jako bych dnes napsal kroniku o Napoleonských výbojích a napsal na na základě nějakého příběhu, že francouzští vojáci jedli prsa žen.

Ta kniha ze které čerpáte je stejný materiál jako Tajné dějiny jezuitů. Dole se oháníte, že autorem je člověk, který studoval církevní dějiny. Jenomže co to znamená? Že o dějinách předkládá vše a pravdivě? Vy jste asi nestudovala, že? Protože jinak byste věděla, že se nestudují data, události, ale metodologie toho či onoho oboru.

Když jste tak "vášnivě" zaujatá církví, tak zkuste studovat spisy opravdových historiků jako je Le Goff, který bajku o kanibalství Franců lehce vyvrací jako arabskou propagandu.

8 0
možnosti
Foto

jaký máte důkaz že Le Goff nedělá zas pro změnu propagandu křesťanské církvi? Já prostě jen citovala část knihy jako zde jiní citují třeba z Bible-sám říkáte že když někdo něco vystudoval není to záruka že to interpretuje pravdivě takže si odporujete když vzápětí doporučujete řídit se jiným historikem-trocha logiky a méně rozhoření-emoce podkopávají kognitivní funkce mozku-dík za názor a krásný víkend:-)

0 0
možnosti
Foto

P14e65t24r 97O58m44e59l89k49a

27. 7. 2018 11:49

No, s těmi dětmi je to trochu problematické. Například Umberto Eco historik a spisovatel, píše, že Vámi zmiňované děti byly vytvořené figuríny z těsta a měly sloužit k zastrašení obránců města.

9 0
možnosti

Ale to už není tak atraktivní..figury...:-)

Boloňský pan profesor Eco byl skvělý. Škoda, že už není mezi námi.

1 0
možnosti
MP

Podobných hrůzností má svět co světem stojí, mnoho.Byli to katololíci, vyznavači islámu, i jiných náboženstí.Němci II. svět válka, Japonci -Nanking 1937-popravy, nabodávání dětí na bajonety, i odřezávání masa z živých spojeneckých vojáků, režim Pol-Pota, Turci ve středověku-např. při dobytí Konstantinopole 1453, ale konec konců všechny války.Je třeba to vědět, ale myslím není dobré jednotlivé státy, či náboženství jejichž občané toto dělali v minulosti, odsuzovat i v přítomnosti, zvláště když tyto státy jsou v současnosti státy mírumilovnými....Jsou to všechno bohužel problémy lidstva.A to jeho horší poloviny.Mužů.

0 0
možnosti
Foto

děkuji jmenovče za komentář-o kanibalismu v dějinách lidstva jsem tu nedávno pár blogů také publikovala-je to smutné téma ale je dobré si to občas připomenout-holokaust je také smutné téma a připomínáme si ho pravidelně stejně jako třeba ukřižování Krista-myslím že v knize šlo spíš o to ukázat, že jak někteří křesťané z dějin vyvozují, že muslimové jsou špatní a vzbuzují strach a nenávist, tak to platí i opačně a někteří muslimští duchovní dějiny interpretují tak, aby budili strach a nenávist mezi muslimy-je o nikdy nekončící spirála

0 0
možnosti
AT

Koukám, že vám přečtení jedné knížky stačí k tomu, abyste se cítila kvalifikovaná psát o dějinách církve.

Připomíná mi to scénu ze "Sedím na konári a je mi dobre", kdy soudružka na Polívkovy lichotky (chce ji dostat do postele) jak je vzdělaná a chytrá bezelstně odpoví: "Bola som na kurze v Žilině!"

16 0
možnosti

Co o církvi...o všem.

2 0
možnosti
Foto

Libuško, mně se vaše články líbí, pokud zrovna nepíšete o křesťanských církvích. Ty vy zřejmě nemáte ráda. Je mi trochu líto, že za snad jediný zdroj pravdy považujete tak pochybnou knihu, jako je Černá kniha církve. Je to podobné, jako kdyby někdo jiný považoval za jediný zdroj pravdy Hitlerovu knihu Mein Kampf.

14 0
možnosti
Foto

to není šťastné přirovnání-na rozdíl Hitlerovy knihy Černá kniha církve není psána z nenávisti ale ze smutku,snaží se vysvětlovat a pomoci chápat určité ne příliš šťastné okamžiky církve- není tedy její obžalobou nebo výzvou k nenávisti-protože když něco pojmenujete a vysvětlíte historický kontext je to lepší než to zametat pod koberec a dovolit tak vzniku různých konspiračních teorií-autor sám jako katolík vystudoval církevní dějiny a pracuje pro církevní nadace takže jistě nemá zájem kousat do ruky která ho živí

1 0
možnosti
AT

;-D;-D;-D Kolik bude mít váš seriál částí?

1 0
možnosti
Foto

jen tolik kolik bude potřeba k vytvoření zdravého kontrapunktu k přemíře blogů, které se zde poslední dobou vyskytují, a které vypadají jako lekce katechismu pro začátečníky-mám to tu totiž ráda a nechtěla bych, aby náhodný nezúčastněný čtenář získal dojem že se jedná o pobočku apoštolských listů-což v sekulární zemi s většinou ateistů jistě není vhodné, tak jen aby to bylo vyvážené;-)jistě znáte přírodní zákon akce-reakce-takže záleží na okolnostech

0 1
možnosti
Foto

Černá kniha církve, je opravdu blábol. To, že je to blábol odhalí inteligentní člověk okamžitě. Třeba stať týkající se papeže Pia ze kterého udělal příznivce nacistů

15 0
možnosti
Foto

inteligentní člověk najde i v Bibli spoustu nelogických věcí a přesto ji neodsoudí jako blábol:-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 784
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1823x
Překladatelka, autorka vlastní tvorby, zvídavá cestovatelka, bloggerka, milovnice všeho dobrého co život nabízí. Hlavou jsem realista, tvářím se občas jako pesimista, ale srdcem jsem nenapravitelný optimista. Vypadám možná jako bojovnice, ale to jsou jen mimikry kterými chci ochránit tu příliš citlivou a zranitelnou holku uvnitř. Po přeložení asi deseti knih z angličtiny mě napadlo, co kdybych zkusila napsat něco sama- zatím mi vyšly mi tři knížky: Za chlapem a tramvají neběhej, za pět minut je tu další, Italská invaze v Praze a Recept na šťastný den. Rozhodně se nepovažuji za spisovatelku-jsem jen zapisovatelka příběhů, které píše život, a které vidím kolem sebe. Baví mě rozplétat sítě vzájemných vztahů, kterými jsme všichni neviditelně propojeni, a objevovat souvislosti v předivu života. Mým krédem je žij a nech žít, a  pokud nejde o život, nejde o nic. Přála bych si, aby k sobě lidé byli více tolerantní a vstřícní. Myslím že když člověk s něčím nesouhlasí, nemusí to proto hned odsuzovat.

Seznam rubrik