Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ID

Tak ja nevim. Z desetidenniho pobytu v Italii (podotykam, ze uz je to davno) jsem si neodnesla zadne boharovne zazitky. Testoviny jsem si dala dvakrat a pokazde byla omacka zredena vodou protoze je spatne procedili. Risotto mam rada suche po cesku a ne tu kasicku co vari v Italii. Pizzu maji lepsi v kazde zemi krome Italie a proto se vyhybam vsem autentickym sicilianskym restauracim. Jedine co mi opravdu chutnalo byl milansky teleci rizek, ale na rizky prece nemusim do Italie!

1 0
možnosti
Foto

H87a21n71a 12V84l69k94o28v95á

15. 7. 2018 19:10

Já ráda vařím a tak své dceři (která chce být kuchařkou) občas předvedu grilované krevety či plněné kalamáry což konzultuji vždycky s místními.

Některé mé kamarádky se vdaly do Itálie (a některé se vrátily a založily cestovku) a tak umím i lasagne jak se patří s bešamelem, poznám balsamikový ocet od cremy na Caprese...

Ale nad Vaším článkem se mi rozezněla parafráze na L ́Italiano od Toto Cutugna

Ital nezná ten zázrak

a tak mu chátrá tělo

Ital nezná ten zázrak

pivo, vepřo, knedlo, zelo :-)

2 0
možnosti
Foto

udělat lasagne to už jste dobráR^-ta parafráze od Uhlíře-Šípa je fakt vtipná-také si ji občas broukám-dík za komentář a hezký zbytek nedělního večera

0 0
možnosti
Foto

Libuško, já navrhuji neměnit zaměstnání, vydržet ještě víc takových historek a pěkně se o ně s námi podělit!:-) Musí to být zážitky, to aby sis dělala každý den poznámky, aby příhody nezavál čas.R^

0 0
možnosti
Foto

děkuju Zdeni ale ono se to opakuje pořád dokola takže i bez poznámek se mi to ukládá v mentálním softwaru protože jak známo opakování je matkou moudrosti a utužuje synapse-dík za přečtení a hezký zbytek neděle

2 0
možnosti
RK

Kromě milé vzpomínky na chvíle strávené nad vtipnou knihou jen poznámka, Asi záleží na míře patriotismu - jsou lidé, kteří v cizině pohaní národní jídlo, byť by bylo sebelepší, jen aby neshodili domovinu. A jaký to je pak trapas, když třeba zhýčkaný pivní Pepík někde ve světě zjistí, že ta pokálená svíčková, mimochodem vynikající, je dílem českého kuchaře-emigranta ;-);-);-). Prostě pokud jazyk plesá, srdce a ústa by to měla dát najevo, co je špatného na tom přiznat, že nám chutnalo?

0 0
možnosti
Foto

dík Ríšo na svíčkovou nedám nedám dopustit;-)někdy tě pozvu na tu svoji- fakt ji umím ikdyž ne každý měl tu čest ji ochutnat-hlídám si ji jako rodinné stříbro

0 0
možnosti
Foto

R^Česká variace na italskou restauraci musí být pro Italy zážitek.:-P;-D;-) Ovšem i špagety s kečupem a eidamem (btw. jedna z možností "co dům dal den před nákupem") blednou vedle rajčatové polévky spíš severského typu s umělou šlehačkou ze spreje. To se nedalo!

0 0
možnosti
Foto

to zní dost šíleně-ale jehněčí po turecku s jogurtovou omáčkou mě taky dostalo-ale byl hlad tak jsem to snědla nic se mi nestalo

1 0
možnosti
Foto

P29e12t59r 37O86m55e70l13k57a

15. 7. 2018 15:15

Manželka jednoho mého známého zase vyžadovala velmi striktně v Thajsku ke snídani croissanty.:-) U těch Italů je to stejná pitomost, jako když Čech hledá v Itálii českou restauraci. To člověk nechápe. Měli by raději sedět doma, cpát do sebe svoji pastu a o Praze si pustit něco na DVD.:-)

1 0
možnosti

Toto jsem nikdy nechápala. Vždycky, když jsme někam jeli, tak jsem si zjistila, co je tam kulinářský majstrštyk. A to jsem si dala:-)))

3 0
možnosti
Foto

Úroveň stravovacího servisu je obecně v Česku tristní, srovnáváme-li to s Itálií nebo třeba i Maďarskem nebo Rumunskem. To se pak člověk doma stydí Rv

0 3
možnosti
Foto

P54e56t90r 47O77m40e42l86k90a

15. 7. 2018 15:17

Za bolševika. To byl jiný servis.;-D

6 0
možnosti
Foto

R^V Praze na Ohrade byvala Pavone, ted uz tam, myslim, neni. Jednou jsem byl svedkem, jak se tam nad jidlem skupinka Italu rozplyvala blahem a olizovala az za usima:-P. Tehdy me tento zrejme dost ojedinely jev opravdu potesil:-)

0 0
možnosti
Foto

Pavone? To mi nic neříká.zkusím to vygooglit a někdy tam turisty zavleču, jestli to tam ještě je-dík za tip

1 0
možnosti
Foto

R^R^R^ "Svatá pravda!" ;-D

Je to různé. Jednou jsem vzal italské přátele na klasické, dobře udělané knedlo zelo vepřo a byli nadšení. Jiní byli zase uchváceni česnečkou, v níž se na dně ukrýval olomoucký tvarůžek. Ale je to záhada a člověk nikdy neví předem, co se stane.

Ale taky pamatuji "italskou" restauraci, v níž všechno chutnalo asi jako čalamáda - těstoviny, pizza, cokoliv. Protože český kuchař, který pravděpodobně nebyl nikdy v Itálii, měl utkvělou představu, že italskou kuchyni dělá kombinace krájené cibule, paprik a hodně kyselého kečupu. Anebo možná fakt kombinoval jen kečup s čalamádou ;-D

3 0
možnosti

V Praze je, pokud Italové trvají "na svém", nejlepší trattoria Cicala.

2 0
možnosti
  • Počet článků 784
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1823x
Překladatelka, autorka vlastní tvorby, zvídavá cestovatelka, bloggerka, milovnice všeho dobrého co život nabízí. Hlavou jsem realista, tvářím se občas jako pesimista, ale srdcem jsem nenapravitelný optimista. Vypadám možná jako bojovnice, ale to jsou jen mimikry kterými chci ochránit tu příliš citlivou a zranitelnou holku uvnitř. Po přeložení asi deseti knih z angličtiny mě napadlo, co kdybych zkusila napsat něco sama- zatím mi vyšly mi tři knížky: Za chlapem a tramvají neběhej, za pět minut je tu další, Italská invaze v Praze a Recept na šťastný den. Rozhodně se nepovažuji za spisovatelku-jsem jen zapisovatelka příběhů, které píše život, a které vidím kolem sebe. Baví mě rozplétat sítě vzájemných vztahů, kterými jsme všichni neviditelně propojeni, a objevovat souvislosti v předivu života. Mým krédem je žij a nech žít, a  pokud nejde o život, nejde o nic. Přála bych si, aby k sobě lidé byli více tolerantní a vstřícní. Myslím že když člověk s něčím nesouhlasí, nemusí to proto hned odsuzovat.

Seznam rubrik