Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JU

Myslím si, že je naprosto v pořádku, pokud člověk nemá tendenci obětovat se (a tím myslím doslova) pro druhé. Je v tom asi kus sobectví ale zároveň zdravého rozumu. Je spousta lidí včteně mě, kteří jsou ochotní pomoci druhým, ale jen do té míry, aby se nenaplnilo rčení za dobrotu na žebrotu. Většina vítačů má také tendenci nerozlišovat mezi ekonomickými migranty a válečnými běženci...Jakmimle argumentují pro přijímání, tak hovoří o běžencích, ale ve skutečnosti myslí obě skupiny, což se při delší konverzaci provalí. Takže je to jasná manipulace a demagogie. Jakmile někdo nechce vpustit loď s plaváčky do přístavu, ti stejní prskají a nadávají a přitom je evidentní, že se o žádné válečné běžence nejedná, ale jedná se o Afričany vylovené pár km od libyjských břehů z nafukovacího člunu, který měl jen tolik paliva, aby se dostal do vod, kde migranty vytáhnou na palubu lodí neziskovek, které se úzkostlivě snaží zasáhnout dřív než dorazí lodě libyjské pobřežní stráže, které by migranty rovněž dokázaly zachránit (a převézt zpět na místo, odkud vypluli). Je to všechno o ohromné dávce pokrytectví, hory lží, falešném soucitu a v tom nejlepším příépadě o pouhé naivitě a nevědomosti. Já jsme rád za to, že alespoň část obyvatel EU zejména pak V4 si zachovává zdravý rozum ne nepodléhá multikulturní propagandě, která si nic nezadá s tou nacistickou či komunistickou. Snad i vy ze svého bludu jednou procitnete...

9 1
možnosti
Foto

vyjadřujete se naprosto mimo mísu-v článku není ani slovo o tom, že bychom měli někoho přijímat a je to tam i výslovně řečeno NE-takže váš komentář je jen hloupým pokusem jak z textu vydedukovat něco co v něm není-jsou to jen údaje o počtu mrtvých na moři-shazovat to je stejné jako popírat židovský holokaust-proč židé nastupovali do transportů když věděli že je čeká smrt? Proč tito lidé uvěří převaděčům že je čeká lepší život?

0 8
možnosti
Foto

V tomto státě žije zhruba 270 tisíc osob, o kterých toho díky své vlastní nevědomosti také mnoho nevíme. I když je přes den nikde (zvláště pak u nějaké práce) nijak příliš vidět není, ráno po nich zůstane na ulicích, po jejich pozdně večerním hodování v místních bufetech a bistrech pěkný binec. Vše, co by normálně mělo od čistotných a pořádkumilovných lidí normálně skončit v odpadkových pouličních koších (prázdné kelímky, tácky, plechovky, sáčky atd.) a spousta zmačkaných papírů - se válí ve čtvrtích měst známých jako "sociálně vyloučené lokality" (což je například v Brně ve známém Bronxu na ulici Cejl) po chodnících. Pokud český stát není schopen téměř 30 let naučit toto místní, zčásti česky hovořící obyvatelstvo zachovávat pořádek, jak to bude učit osoby původem z Afriky, hovořící převážně arabsky?? 8-o;-(

6 1
možnosti
Foto

však jsem také pane Petře sama nejednou napsala že jsem proti tomu, aby nám je sem někdo vnucoval a měli bychom se postarat o vlastní bezomovce takže díky že mé postoje potvrzujete-pěkný den:-)

2 0
možnosti

Obdivuji paní Palkovou, že má tolik času psát takové množství zbytečných blogů a že má i tu zarputilost odpovídat na oprávněnou kritiku jejich blogů.Zdá se mi, že to je její jediná zábava.

13 4
možnosti

Já ne. Ale to jste si tedy dovolil dost!:-D:-D

4 1
možnosti
IB

I78v56o 90B32o73u30š92e

8. 7. 2018 23:48

Nechcete-li, pak jste neměli podepisovat Ženevskékonvence o přijímání uprchlíků. A naopak, protože jste podepsali, musíte vysvětlit proč.

1 0
možnosti
Foto

díky pane Ivo za komentář-máte zcela pravduR^

a také jako člen NATO máme podíl na svržení režimu v Lybii což proud migrace usnadnilo-to ale nikdo nevidí protože se o tom radši nepřemýšlí

0 0
možnosti
Foto

Mi migranti nevadí, pokud se budou chovat podle našich zvyklostí.

Ale to není na nich, ale na nás

2 0
možnosti
Foto

Na nás? V podmínkách liberální demokracie?

3 0
možnosti
Foto

Utrpení uprchlíků je třeba řešit. Státy EU vynakládají horentní sumy na armádu a NATO a přitom ve Středozemí panují takovéto poměry. Je třeba stáhnout žoldnéře z tzv. misí, vyházet papaláše z Bruselu, dát jim obrazně vesla do ruky a zapojit se do kontroly plavebních cest,

2 0
možnosti
Foto

děkuji pane Macku-konečně myslící diskutér-kdyby tam NATO nelezlo tak se to neděje-naprosto souhlasímR^

0 0
možnosti
Foto

To se opravdu povedlo, pozastavit se nad tím, proč odpůrci imigrace jednoduše neřeknou, že imigranty prostě nechtějí, načež přímo v témže článku nasadít citové vydírání hrubého kalibru. Proč se ptáte na důvody, když samo Vaše počínání je důvodem?

BTW oni by se ti plaváčci opravdu neutopili, kdyby na moře vůbec nevypluli. Přestaňte se k nim chovat jako k nesvéprávným dětem. Jsou to dopsělí lidé, plně zodpovědní za své jednání, tedy i za své vlastní životy. Kdyby nebylo lidí, jao jste Vy, nikdo by se netopil, protože by nikdo nevyklul. Kde nic není, totiž ani smrt nebere (kde není šance na azyl, o azyl se nežádá).

19 2
možnosti
Foto

statistika je vydírání?8-o takže když slyšíte statistiku o počtu mrtvých při dopravních nehodách obviníte výrobce automobilů že kdyby auta nevyráběli tak by ti lidé žili ale nakonec dojdete k závěru že kdyby ti lidé seděli doma na zadku místo aby někam jezdili a zamořovali planetu výfukovými plyny, tak by se jim nic nestalo jsou dospělí rozhodli se sami někam jet tak proč nás ve zprávách otravují s takovými informacemi?;-D

1 8
možnosti
TB

Jak dojemné, hrát na city o chudicích plaváčcích. Skoro jste mě rozplakala. Úplně jsem se nenáviděl, že jsem je všechny osobně nedoplaval vylovit, abych nalákal další.

13 1
možnosti
Foto

Plavačci jsou prostě citoví vyděrači, nic jiného.

3 2
možnosti
Foto

Text je poměrně jednostranně naléhavý a je zřejmé, že v nekonečné diskuzi okolo migrantů dochází k permanentnímu zmatení jazyků. To, proti čemu se mnozí Evropané bouří, je I L E G Á L N Í migrace. Příchod cizinců, kteří bez víz a často i osobních dokladů prošli polovinou Evropy bez zájmu o pobyt v Turecku, Řecku, Bulharsku, Rumunsku, příp. v Maroku, Alžírsku, Tunisu, ba i v Srbsku, Chorvatsku, Itálii nebo Španělsku. Rozhodli se zkrátka žít v Německu nebo ve Velké Británii a neptají se nás, co si o tom myslíme. A jaké navrhujete řešení ? Nechat otevřené hranice ? A pro kolik přistěhovalců ? Zdá se Vám 100.000.000 hodně ? Pak vězte, že jen Nigérie má 180.000.000 obyvatel. Bangladéš 157.000.000. Pákistán 200.000.000. Etiopie 85.000.000. A Indie a Čína ? A 80% obyvatel těchto zemí je chudší, než kterýkoli obyvatel sídliště Chánov. Milionová vlna migrantů před dvěma lety může být jen předehrou k pohybu obyvatel rozvojových zemí řádově vyššímu. A místo několika set utonulých jich bude ve Středozemním moři každý měsíc deset tisíc. Budeme o tom opět psát blogy ? Zvýšíme pomoc postiženým zemím o 10.000%? Co poradíte nám, ustaraným pesimistům ?

23 1
možnosti
JK

Autorka reaguje na zdejší blogery, nikoliv na "Evropany", permanentní zmatení jazyků pokračuje.

2 0
možnosti
JU

Někteří blogeři se bez demagogie prakticky neobejdou.

9 2
možnosti
  • Počet článků 784
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1823x
Překladatelka, autorka vlastní tvorby, zvídavá cestovatelka, bloggerka, milovnice všeho dobrého co život nabízí. Hlavou jsem realista, tvářím se občas jako pesimista, ale srdcem jsem nenapravitelný optimista. Vypadám možná jako bojovnice, ale to jsou jen mimikry kterými chci ochránit tu příliš citlivou a zranitelnou holku uvnitř. Po přeložení asi deseti knih z angličtiny mě napadlo, co kdybych zkusila napsat něco sama- zatím mi vyšly mi tři knížky: Za chlapem a tramvají neběhej, za pět minut je tu další, Italská invaze v Praze a Recept na šťastný den. Rozhodně se nepovažuji za spisovatelku-jsem jen zapisovatelka příběhů, které píše život, a které vidím kolem sebe. Baví mě rozplétat sítě vzájemných vztahů, kterými jsme všichni neviditelně propojeni, a objevovat souvislosti v předivu života. Mým krédem je žij a nech žít, a  pokud nejde o život, nejde o nic. Přála bych si, aby k sobě lidé byli více tolerantní a vstřícní. Myslím že když člověk s něčím nesouhlasí, nemusí to proto hned odsuzovat.

Seznam rubrik