Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ahoj, příspěvek "mimo mísu", Libi, nenechala jsi na srazu sluneční brýle CC?

0 0
možnosti
Foto

myslím že ne-nic nepostrádám

0 0
možnosti
Foto

Nejednalo se ani tak o práce, které domorodcům "nevoněly", ale spíše o práce, jejichž nizoučká mzda nelákala. Imigranti si nemohli moc vybírat, takže v zásadě ochotně otročili, jelikož se jim to tak jako tak vyplatilo (díky neporovnatelnosti s životními náklady v zemích jejich původu). Všimněte si, že dnes už se i imigranti bouří proti vykořisťování (ovšem s ním systém stojí a padá, jakmile nebude možné, nemá přijímání imigrantů perspektivu).

Závěrem jste pěkně popsala mechanismus, uz něhož je zřejmé, že jak si kdo ustele, tak si lehne. V Africe bují korupce, díky ní vlády ochotně prodávají půdu svých obyvatel těžařům. Vůbec je nezajímá mínění domorodců, hlavně, že se vládnoucí klany mají dobře.

Bohužel, ani evropské vlády zřejmě nehodlají konat jinak. Zájmy domorodců jsou jim lhostejné, hlavní jsou dnes zájmy migrantů, zcela očividně ekonimických.

4 0
možnosti
Foto

děkuj paní Moudrá za komentář, jestliže někdo práci odmítá protože je špatně placená tak se to dá definovat i tak,, že mu prostě nevoní, jinak pokud se v závěru hovoří o tom, že v některých oblastech hrozí genocida tak se jistě nedá říct, že všichni imigranti jsou jen ekonomičtí uprchlíci nicméně vláda každé země je povinna starat se především o blaho svého lidu a my na tom skutečně nejsme tak dobře, abychom někomu pomáhali

0 0
možnosti

Dokud většina voličů v Itálii migranty a nelegály tolerovala, případně i vítala, tak ok. To je věc Itálie a jejích občanů. Jestliže to většina voličů podporovat přestane (jak se stalo), je právem Itálie upravit zákony tak, aby nelegálů a migrantů do země přicházelo co nejméně.

Pokud jde o to, že by se migranti měli vnucovat jiným zemím, např. nám, tak to by mělo záležet na našich občanech a ne na Itálii ani na EU. My pomoci můžeme, ale málokdo bude pomáhat tím, že si bezdomovce nastěhuje do ložnice. Můžeme ale pomoci např. s ochranou hranic, finančně, s deportacemi.

Itálie dostává od EU dost peněz na obranu hranic, z moře velice profituje (co bychom za to dali my mít moře). Tak se musí postarat i o to, aby lodě ziskovek, které loví nelegály u Lybie měly zakázáno přistávat v italských přístavech. Protože pokud to dovolí i nadále, musí se o ty lidi i postarat, nemůže čekat, že se postarají jiní. Snad to dokáže nová vláda Itálie, v tomto jí fandím.

4 0
možnosti
Foto

souhlasím - kvóty jsou nesmysl-máme dost problémů se svým i bezdomovci

2 0
možnosti
Foto

Ještě jeden dovětek.

Pomohu, podle svých možností, každému, kdo zaklepe na mé dveře a požádá o pomoc.

Ale nejsem povinen pomáhat každému, kdo se vláme do mého bytu, usadí na pohovce a natáhne ruku.

7 0
možnosti
Foto

kde v článku píši něco o povinnosti pomáhat? 8-o

0 0
možnosti

J70a87r70d33a 86S48o17k27o76l

17. 6. 2018 13:01

Keci keci keci. Ti co pracuují jsou tu již řadu let a pracovat sem přišli. Ti co sem migrují nyní na to z 99% nemají. Je tojiná mentalita jiné zvyky jiné potřeby tak nám zde nebouchej hlavou o zeď.

6 0
možnosti
Foto

Média sice ukazují apokalyptický obraz Itálie v důsledku uprchlické vlny, ale z oficiálních údajů vyplývá jiná skutečnost. Počet nově příchozích do země se od roku 2007 snižuje, přičemž imigranti jsou pro Itálii ekonomicky prospěšní.

Nově registrovaní imigranti dosáhli v Itálii vrcholu v roce 2007 – 515 tisíc. V tomto roce vstoupilo do Evropské unie Rumunsko a Rumuni společně s Albánci a Marokánci mezi nimi tvořili nejvyšší podíl. Od té doby počet nově registrovaných klesal – až na méně než polovinu, tedy 245 tisíc, v roce 2014. Existuje však rozdíl mezi „nově registrovanými přistěhovalci“ a „celkovým počtem imigrantů“.

Ten sice v Itálii deset let roste – nyní je jich o trochu více než pět milionů, tedy 8,3 procenta italské populace –, ale od roku 2007 stále pomaleji. Tvoří je především národnosti, které pro většinu médií nejsou zajímavé, proto o nich veřejnost příliš neví. Na prvním místě jsou Rumuni (22 procent k lednu 2014), následují Albánci (10 procent), Marokánci (9,2 procenta), Číňané (5,2 procenta), Ukrajinci (4,5 procenta), Moldavané (3 procenta) a Indové (2,9 procenta).

Zdroj: http://ceskapozice.lidovky.cz/migranti-maji-pozitivni-dopad-na-italskou-ekonomiku-f9v-/tema.aspx?c=A160623_174127_pozice-tema_lube

1 0
možnosti

Kolik těch plaváčků se může z fleku postavit k pásu v automobilové nebo jiné montovně? a vydrží tam aspoň dva roky? Možná tak jedno promile. Co to může být za ekonomický přínos?

7 0
možnosti
Foto

a víte že někteří dokonce zakládají vlastní firmy takže sami aktivně vytvářejí pracovní místa nejen pro své spoluemigranty ale i pro rodilé Italy? jen si něco nastudujte a neopakujte stále stejné lživé slogany

0 3
možnosti
Foto

jezdím často do Německa a pokud tam vidím pracovat cizince, tak jsou to většinou ti starší, kteří jsou v Německu už věčnost. A vydělávají na své mladé, kteří už práci moc nedají.

A co se Itálie týká, jediné cizince, které jsem tam před lety viděl "pracovat", byli dvoumetroví černoši, kteří se potulovali po pláži a prodávali suvenýry.

Tedy prodávat, většinou sebou sekli do písku a když si od nich chtěl někdo něco koupit, měl smůlu. Ani se neprobudili.

Soudím, že tři čtvrtiny těch, co dnes do Evropy přicházejí, se pro práci, tak, jak ji my Evropané známe, se nenarodili.

15 0
možnosti

No pane Matusko ja tam ziji,a take je pracovat nevidim. Protoze nevymetam fabriky abych tam hledal pracujici migranty ani kuchyne restauraci. Ale parkrat uz mi dorucoval balicek takovej arybsky vypadajici zamestnanec DHL.

A nedavno byl ve zpravach prispevek od Arbeitsagentur, podle ktereho 20% migrantu uz naslo praci.

0 0
možnosti

LIBUŠKO, to je TOP článek!!, který popisuje komplexní situaci v Itálii a nevypichuje jen “populární” negativa!

Já jako imigrantka to moho jen potvrdit! Jsem pyšná na moji milovanou Itálii, že se v rámci svých možností snaží situaci zvládnout a podnikat kroky k integraci VŠECH cizinců. I mě italský stát zaplatil roční kurz italštiny završený certifikátem. I já se mohu obrátit v Itálii na veřejné organizace dostupné pro všechny - samozřejmě i pro Italy, které dokáží poradit nebo i pomoci v nelehké situaci.

VITALYV

2 0
možnosti
Foto

otázkou ovšem je, kolik z těch příchozích o onu integraci stojí.

Třeba v Berlíně jsou městské části, kde němčinu neuslyšíte a tak ne musí přizpůsobovat místní, nikoliv příchozí.

A to není jenom o jazyku, to je i o zvycích.

8 0
možnosti

Autorka podporuje názor, že do Itálie vozí záchranáři jen lidi z Afriky, ale není to pravda, jak potvrzuje BBC. Ta uvedla, že mezi zachráněnými migranty na lodi Aquarius jsou lidi z 26 zemí - včetně asijských. Bylo by fajn, kdyby česká média říkala detailně, co se to děje, když se migrace týká výhledově samozřejmě i ČR. Tím nemyslím autorku blogu - to není profesionální médium.

3 1
možnosti
Foto

ale v článku jasně píši o Indech a Pákistáncích-bylo by fajn kdybyste si napřed přečetl to k čemu se vyjadřujete a nedělal ze sebe hlupáka;-D

0 0
možnosti
Foto

Když pohlédnu na ty přeplněné čluny, tak vůbec nemám dojem, že jde, jakýmkoli způsobem, o nějaké žadatele o práci.

11 0
možnosti
Foto

Těhotné ženy bez manželů, s hromadou dětí, děti bez rodičů to opravdu není pracovní síla pro Evropu.

3 0
možnosti
  • Počet článků 784
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1823x
Překladatelka, autorka vlastní tvorby, zvídavá cestovatelka, bloggerka, milovnice všeho dobrého co život nabízí. Hlavou jsem realista, tvářím se občas jako pesimista, ale srdcem jsem nenapravitelný optimista. Vypadám možná jako bojovnice, ale to jsou jen mimikry kterými chci ochránit tu příliš citlivou a zranitelnou holku uvnitř. Po přeložení asi deseti knih z angličtiny mě napadlo, co kdybych zkusila napsat něco sama- zatím mi vyšly mi tři knížky: Za chlapem a tramvají neběhej, za pět minut je tu další, Italská invaze v Praze a Recept na šťastný den. Rozhodně se nepovažuji za spisovatelku-jsem jen zapisovatelka příběhů, které píše život, a které vidím kolem sebe. Baví mě rozplétat sítě vzájemných vztahů, kterými jsme všichni neviditelně propojeni, a objevovat souvislosti v předivu života. Mým krédem je žij a nech žít, a  pokud nejde o život, nejde o nic. Přála bych si, aby k sobě lidé byli více tolerantní a vstřícní. Myslím že když člověk s něčím nesouhlasí, nemusí to proto hned odsuzovat.

Seznam rubrik