Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J35i75ř85í 79B61o44č68e78k

24. 4. 2018 19:18

když jsem byl na polárním kruhu v Rovaniemi, bylo tam 25 ve stínu. v Praze ve stejnou dobu sotva 20

0 0
možnosti

Tak to ste teda měli štěstí na počasí. Já, coby už dávný Sveřan, sem se nad polárním kruhem už motal několikrát, vždycky v létě (mám ale v plánu vydat se tam příští zimu na "lov" polární záře) a půlnoční slunce sem viděl na obloze jenom dvakrát, jinak vždycky zataženo. V ten jasný den na Nordkap-u se ale slunce moře nedotklo, protože sme tam byli zrovna kolem 20. června, kdy slunce i o půlnoci ne nejvýš na obloze, skoro jako ve dvě odpoledne ve střední Evropě. Ale opravdu, pokud tam svítí slunce, tak je tam skoro horko, ale stačí aby se zatáhlo a ještě k tomu trochu větřík a i otužilec se třese zimou.

0 0
možnosti
Foto

štěstí to bylo-naše průvodkyně nám to potvrdila, protože tak byla prý už pětkrát předtím a vždycky byla mlha tak hustá že sotva trefili do toho informačního centra-teprve po šesté s naší skupinou to viděla na vlastní oči a byl to skutečně nezapomenutelný zážitek.-dík Dane za návštěvu a pěkný klidný večer přeju

0 0
možnosti

Karma. Velmi zajímavé a dost dobře napsané. Díky, že jste mi zase o něco rozšířila mé vědomosti. Prakticky obzory až za severní polární kruh.

1 0
možnosti
Foto

děkuju Petře jsem ráda když to zaujme:-)

0 0
možnosti
Foto

Zdá se, že i za polárním kruhem mají léto. :-)

0 0
možnosti
Foto

mají Klárko-mohu dosvědčit-a bylo nám pekelně horko;-D

1 0
možnosti
Foto

R^Jsi otužilá. Mně by tam byla zima už z principu;-D

1 0
možnosti
Foto

ale ono bylo fakt vedro-jinak jsem zimomřivá a chodím nabalená ikdyž jsou ostatní nalehko-dík za návštěvu a hezký zbytek neděle:-)

1 0
možnosti

Pokud to byl rok 2006 tak se nedivím. Ale klidně i jindy. Norové mají totiž 300 km za polárním kruhem ve fjordu poblíž hory Stetind přírodní termální lázně, ani o tom neví. A patrně i jinde.... Když jsme tam byli, kolem toho roku, slunce pralo a bylo skoro třicet stupňů. Při odlivu se kameny ve fjordu rozpálily a při přílivu to jen zasyčelo a voda byla jak v termálech:)

0 0
možnosti
Foto

není nad to se vykoupat za polárním kruhemR^ A na Lofotech jsou pláže jak v Karibiku-ale přece jen studenější;-D dík Romane za přečtení a komentář a hezký zbytek neděle

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS