Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Autorko, položit ruku na ústavu není povinné!!

0 0
možnosti
Foto

já netvrdila že je to povinné ale je to hezké symbolické gesto a tak jsem se ptala proč prezident mění zvyklosti-myslím že ptát se co a proč dělá hlava státu zatím není zakázané:-/zatím ne

0 0
možnosti
Foto

Mám estrády rád, ale pouze v podání umělců. Inauguraci jsem nesledoval, neb se držím své proklamace z dlouhé minulosti - tento prezident se musí přežít a už nikdy.více. Nezbývá mě nic jiného než, že musím prostě vydržet a čekat, že tato země snad už konečně dostane rozum. Hezky napsáno, Libuško.R^ nebo Libusko?:)V

1 0
možnosti
Foto

děkuju pane Jiří-část země rozum myslím má ale nepřevažují

jinak Libuška Libuna Líba-jak chcete pěkný víkend přeju:-)V

1 0
možnosti

J73a21r61a 11R48a65n89k

9. 3. 2018 22:25

Obcas se v diskusich pod Washington Post ptam kolik milionu ovci zije v USA, dnes po precteni tohoto titulku:""Ten chlap nás převyšuje o tři hlavy,‘ hodnotili příznivci Zemanův projev, který ani neslyšeli""

jsem nucena se zeptat kolik ovci myslel pan Zeman, kdyz mluvil o svem lidu....

1 0
možnosti
Foto

on nemyslel na jednotlivé ovce ale na stádo se kterým obstojně manipuluje a s pomocí Ovčáčka a spol nahání do náruče církve-která ovečky nepase ale stříhá

0 0
možnosti

Ne všichni občané této země jsou praktikující křesťané,....

------------------------------

Skutečně tristní zjištění, pokud je pravdivé. Jsme národem, z něhož vyšel velikán evropského formátu a my po roce 1990 se vůbec neřídíme jeho odkazem. Jak by se nám dobře žilo, pokud by naši chlapci ve vedení státu za posledních 28 roků alespoň část jeho odkazu zamontovali do osnov školství. Např.:

"Jsme svobodné bytosti, jež v nekonečnu nekonečna samy sebe tvoří". > J.A.Komenský.

"Štěstí národa" - 18 podmínek štěstí podle J.A.Komenského. Např. 8/ "Dobré úřady - v čele národa lidé moudří, mírní k dobrým, a přísní ke zlým".

1 0
možnosti
Foto

Komenský by se divil-je příznačné že velikáni této země byli tak často byli "odejiti" děkuju za komentář a pěkný zbytek víkendu:-)

0 0
možnosti

Autorka se ptá, proč podal Miloš Zeman ruku kardinálu Dukovi, no protože se rád předvádí, protože rád ukazuje, s kým je kamarád (Putin aj. ). On totiž nepodával ruku církvi katolické, ale osobnosti - Zeman vždy zdůrazňuje, že osobnosti jsou to nejdůležitější. Církev ho v podstatě nezajímá, ostatně egocentrik se nemůže ani zajímat o něco jiného než o sebe, nejdůležitější je vždycky on (hezký exemplář je také V.Klaus z toho psychologického subtypu). Zeman a Babiš jsou pozoruhodný fenomén českého národa. Čechy Zeman a Babiš fascinují (chápu to, mě ti borci taky pobaví), ale cizinci opravdu nevědí, kdo to je Miloš Zeman - anketa na Hradě to potvrdila: většina turistů si myslí, že tu je prezidentem Václav Havel. - Což má taky vypovídací hodnotu o důležitosti našeho národa pro svět. Ale mimochodem: já taky nevím, kdo je prezident v Dánsku, Finsku nebo Norsku - nezajímá mě to, protože nedělají žádné zajímavé skandály, které by nás přesvědčily o jejich existenci.

0 0
možnosti
Foto

s tím zařazením do stejné kategorie s Klausem máte pravdu pane Jirko přesto si myslím že Zemanovo pozastavení se právě u Duky ze všech těch osobností našeho veřejného života nebylo náhodné - souhlasím také tím, že pro svět nejme až tak důležití aby se někdo zajímal třeba o Zemanovy virózy-dík za komentář a pěkný zbytek víkendu:-)

0 0
možnosti

Inauguraci prezidenta jsem si pustil z nudy, a pak jsem se divil! Dnes jsem si pustil jen tak čt24 a tam souboj "Babiš proti všem!" - docela slušná estráda. A k tomu když dáte čt2 - nejúspěšnější zbraně 2.světové války, kde Američani vzdychají nad svými úžasnými zbraněmi v hisparádě 10 nejlepších (vyhrála atomovka), máte tak zkratkovitě načrtnutou lidskou povahu a stav lidské samosprávy. Stále dost katastrofální situace, i když naštěstí světové války se Evropě delší dobu vyhýbají.

Lidé se navzdory faktům domnívají, že jsou "sapiens", že pokrok je nezadržitelný, věda vše vyřeší - ale je to pořád trošku sebevražedná mise to "homo sapiens".

0 0
možnosti

Nedalo mi to, a vecer jsem si pustil zaznam na CT24. Slysel jsem co jsem ocekaval, ale moc se mi libil spici predchudce pana prezidenta, vedle nudici se jeho zena a z vyrazu tvere Moniky Babisove a Dagmar havlove se dalo vycist, ze by byly radeji nekde jinde.

3 0
možnosti
Foto

On, pokud jsem si všimla, řekl větu, že ve s Smetanově opeře BranIboři v Čechách zaznělo "my nejsme lůza, my jsme lid". Těch 60 milionů Slováků (Židů) , co zahynulo koncentračních . táborech považuji za přeřeknutí. Nemyslím, že by to řekl úmyslně, nebo z neznalosti. To další, co se mnohým nelíbí, asi říci chtěl. Mohl si to podle mne odpustit, ale takový on už je... :-/

1 1
možnosti
Foto

ano ta citace ze Smetany byla ok

ale při samotném slibu před pěti lety řekl_Budu sloužit všem občanům ̈letos řekl všemu lidu-opakuji otázku ze svého blogu-náhoda nebo úmysl? Nebo že by další přeřeknutí?8-o

1 0
možnosti
Foto

Problém je, že Zeman si projevy vymýšlí sám a říká je spatra, zatímco jiným je druzí píší, jako Trumpovi S. Miller. Když by to měl od někoho napsané, asi by nespletl tu věc se 60 miliony Slováků. Ale on si nedá říct, ani nikým poradit. Ale myslím si, že Trumpův inaugurační projev o jatkách byl ještě větší perla. Zatímco Zeman pochválil ekonomické ukazatele, Trump představil USA skoro jako rozvojovou zemi, kde skoro nikdo nemá přístup ke vzdělání a lidé živoří, továrny jsou zrezivělé, není práce a to vše na úkor úzké hrstky elit a výdajů na zbrojení. Na rozdíl od Zemana se nesl Trumpův projev v obecné rovině, Zeman šel do konkrétností a osobních invektiv. Kdyby tam nezmiňoval Bakalu, ale jen sdělil, že jsme se ještě nevyrovnali s hospodářskou kriminalitou a všechny kauzy nebyly dořešeny, bylo by to lepší. O médiích mluvit vůbec nemusel, ale kdyby tam vynechal útoky konkrétní média a noviny, se kterými je ve sporu, anebo jen se stručně zmínil obecně o kvalitě novinářské práce, která by měla vést k větší míře vyváženosti, hned by to znělo líp. Urážky novinářů se nyní po vraždě novináře nehodí. V podstatě zopakoval, o čem neustále hovoří v TV Barrandov se Soukupem, kterého si tam pozval.

3 0
možnosti
Foto

shrnula jste to skvěle paní Petro-dík za komentář a pěkný víkend:-)

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS