Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

Pani Libuška, jedno mužské tajomstvo - krása muža vzniká v ženiných ušiach. Takže, keď tá moja nedávno skonštatovala, že by s tým mojim pivným mozolom bolo načim niečo urobiť, rýchlo som začal hľadať, kam som založil toho Kainara....;-)

0 0
možnosti
Foto

dobrá finta pane Vladimíre;-)R^

dík za komentář a zkuste se naučit Kainara nazpaměť-nebudete muset nic hledat

0 0
možnosti
KJ

CO JE TO VZDĚLÁNÍ ?

Vzděláním je to, co se dostane do hlav dětí, studentů a ostatních lidí, z platných informací o světě, přičemž je úplně jedno odkud. Není nic tragičtějšího, než tzv. vzdělání informacemi irelevantními.

Z hlediska oborových znalostí a rozšiřovaných technických informací není problém tak velký. Všichni souhlasí s tím, že jedna a jedna jsou dvě a suma dalších takových a daleko složitějších vědomostí je přijímaná všemi jako samozřejmost a je to tak logické a v pořádku, pokud tedy nemluvíme o technice a strategii vyučování. Jsou to vědecky podložené a šířené poznatky a zkouší se z nich.

Avšak z hlediska předání informací vyššího řádu, tedy vědění o lidském světě a principech, na kterých vyrostl a stojí je situce tristní a právě obrácená, než by měla být.

Žákům, studentům a ostatním je vtloukáno do hlav, že lidský svět je organizací ovládanou lidmi a veškeré školní snažení je směrováno k tomu, aby do takového světa byli připraveni vstoupit a uměli se v něm pohybovat. Jenže takový svět neexistuje.

Věc se má úplně obráceně. Lidský svět je totiž spontánním řádem lidské interakce, tedy je řízený spontánními silami a to je jedinou možností přežití lidstva. A to je tak neuvěřitelné a složité, že to lidi nejsou schopni vůbec bez předpřípravy pochopit. A na školách neprobíhá ani ta. Nejsou učitelé a dokonce ani učitelé učitelů, tedy profesoři vysokých škol, kteří by takovému paradoxu rozuměli.

Celou velmi složitou problematiku však popisuje na vědecké, a jen na vědecké, bázi tzv. kompozitivní teorie, tedy suma informací, navzájem provázaných a neodporujících si, získaná vědeckou kompozitivní, tedy skladnou, metodou společenských věd. Viz slavná kniha Kontrarevoluce vědy myslitele myslitelů, nositele Nobelovy ceny. A.F Hayeka. Dzp.

0 0
možnosti
Foto

děkuji za obšírný komentář-kdyby byl krásný a ještě nositel Nobelovy ceny tak by to vůbec nevadilo

0 0
možnosti
ES

Když je krásný a ještě voní... A řekne : Jdu do ní! R^:-)

0 0
možnosti
Foto

tak na vůně já si paní Evo také potrpím;-)

no a to ostatní taky;-D

dík za rozverný komentář a ať je ten váš vždycky voňavej

0 0
možnosti
Foto

R^Libu, obavam se, ze to bude slozitejsi. Jako je velky rozdil mezi zenskou takzvanou komercni krasou a tou skutecnou, jak ji vnima mnoho z nas muzu, tak obracene to bude nejspis fungovat podobne:-)

2 0
možnosti
Foto

určitě ano Jane-krása je věc velmi relativní a variabilní;-)

jen u kočiček je to snazší-všechny jsou tak sladké a krásnéV

0 0
možnosti
Foto

Krása, zejména přirozená, se s dalšími kvalitami nevylučuje. A navíc na ni není univerzální šablona.;-)

2 0
možnosti
Foto

přesně Klárko-někdo rád holky někdo zas vdolky-někdo tlustý někdo hubený

0 0
možnosti
BG

Jakožto obdivovatel mužské krásy si dovolím říct, že muž obecně si získá moje sympatie už od pohledu. :-) Takový, který mě zaujme, bude krásný napořád. :-) A našel jsem tenhle vtip (z prostorových důvodů zkráceno):

1. Hodní muži jsou oškliví.

2. Hezcí muži nejsou hodní.

3. Hezcí hodní muži jsou homosexuální.

4. Hezcí hodní muži, kteří jsou heterosexuální, jsou ženatí.

5. Muži, kteří nejsou moc hezcí, ale jsou hodní, nemají peníze.

6. Muži, kteří nejsou moc hezcí, ale jsou hodní a mají peníze, si myslí, že jim jdeme po penězích.

7. Hezcí muži bez peněz jdou po našich penězích.

8. Hezcí muži, kteří nejsou moc hodní a jsou heterosexuální, si nemyslí, že jsme dost hezké. 9. Muži, kteří si myslí, že jsme hezké a jsou heterosexuální a jsou trochu hodní a mají peníze, jsou zbabělci... ;-D

6 1
možnosti
JR

J77a86r61a 74R20a11n69k

20. 2. 2018 20:57

Vskutku dobra odpoved, Bronislave:-)R^

1 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
JR

J10a97r81a 64R23a94n37k

20. 2. 2018 21:00

Dam na sve feromony;-)

0 0
možnosti
Foto

Chlap je krásnej tehdy, když se mi při pohledu na něj rozeběhne srdce vyšší rychlostí, zrůžoví mi tváře a dostanu trému jako hrom. Může vypadat jako George Clooney, ale taky může mít klidně pod okem bradavici, málo vlasů a začínající bříško - zřejmě od pekáče buchet:-) - jenže vyzařuje něco, co v tu chvíli nemá ani Clooney.:-)

1 0
možnosti
Foto

mám to úplně stejně Zdeňko;-) dík za přečtení a hezký večer

1 0
možnosti
DV

D27a83v14i74d 21V28l14k

20. 2. 2018 18:46

Libuško nadsázka;-D;-D;-D

0 0
možnosti
Foto

samozřejmě jako vždy DavideR^

příspěvek k tvému začátku modellingové kariéry;-D

dík za nákuk a hezký večer;-)

1 0
možnosti
Foto

Ono možná nejde při těch hodnoceních ani tak o krásu jako spíš o tu přednostní starost o krásu. Poznal jsem dost krásných ženských, o kterých by se rozhodně nedalo říct, že čím krásnější tím blbější, ale celkem spolehlivě, s určitými výjimkami samozřejmě, platí to o té hlouposti s přibývající starostlivostí o vlastní krásu.

1 0
možnosti
Foto

přesně tak pane Václave-když se z toho stane posedlost je to hrůzaR^

dík a pěkný večer:-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 784
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1823x
Překladatelka, autorka vlastní tvorby, zvídavá cestovatelka, bloggerka, milovnice všeho dobrého co život nabízí. Hlavou jsem realista, tvářím se občas jako pesimista, ale srdcem jsem nenapravitelný optimista. Vypadám možná jako bojovnice, ale to jsou jen mimikry kterými chci ochránit tu příliš citlivou a zranitelnou holku uvnitř. Po přeložení asi deseti knih z angličtiny mě napadlo, co kdybych zkusila napsat něco sama- zatím mi vyšly mi tři knížky: Za chlapem a tramvají neběhej, za pět minut je tu další, Italská invaze v Praze a Recept na šťastný den. Rozhodně se nepovažuji za spisovatelku-jsem jen zapisovatelka příběhů, které píše život, a které vidím kolem sebe. Baví mě rozplétat sítě vzájemných vztahů, kterými jsme všichni neviditelně propojeni, a objevovat souvislosti v předivu života. Mým krédem je žij a nech žít, a  pokud nejde o život, nejde o nic. Přála bych si, aby k sobě lidé byli více tolerantní a vstřícní. Myslím že když člověk s něčím nesouhlasí, nemusí to proto hned odsuzovat.

Seznam rubrik