Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Karma. A úsměv.

Milý a neironický. :-)

Komouši se mi hnusí jako princip a někteří konkrétní jejich představitelé.

Osobně jsem k tomuto článku paní Konečné nepsal žádný komentář, ale s čistým svědomím jsem odplusoval názor, že by komouši aspoň v prvním kroku nemuseli podporovat našeho politicky nejaktivnějšího oligarchu.

Všiml jsem si, že docela často vyjadřujete názor, že není úplně chytré názory kohokoli soudit jen dle jeho "politického" ukotvení.

V tomto jsem na Vaší straně a souhlasím.

Ale ta vítězná fotka stejně vyhrála jen kvůli myšlenkovému naladění poroty. Ostatně jako vždy. :-)

A my ostatní, ne dost kulturně kvalifikovaní, v té fotce stejně vidíme jen malého adorovaného zmanipulovaného příznivce něčeho co nám není sympatické.

0 0
možnosti
Foto

děkuju za komentář-myslím že žádnému normálnímu člověku nemůže byt sympatická oslava teroristických činů-podle mě ta fotka měla ukázat právě na tu nesmyslnou absurditu lidských konfliktů-odmalička se jedné i druhé straně vštěpuje myšlenka nepřítele kterého je nutno zahubit-a přitom jsme všichni dětí boží- stejné bytosti jednoho živočišného druhu:-/

1 0
možnosti
MP

Nebylo by lepší polemizovat s podstatou výroku pana PB než něco fabulovat a podsouvat?

Kdy už konečně odpůrci restitucí pochopí, že nechávat v rukou státu ukradený majetek církví, znamená vystavit ho nebezpečí zcizení? Kolik dřívějšího státního majetku zůstalo v rukou státu a KOMU dnes patří? O to se taky občas zajímejte a myslete na budoucí generace.

0 0
možnosti
Foto

nevím jak budoucím generacím prospěje že církev vrácený majetek přebuduje třeba v luxusní hotely pro turisty z cizince-viz Augustiniáni- hospoda u svatého Tomáše na Malé Straně byla oblíbeným místem Pražanů-dnes je tam exkluzivní ubytovací rezort pro zahraniční boháče :-/

0 0
možnosti
Foto

J10i51ř15í 73K40i33n39d74l

24. 11. 2017 11:00

Zákon o zmírnění některých majetkových křivd obětem holocaustu schválený Poslaneckou sněmovnou Parlamentu ČR dne 24.května 2000 a Senátem dne 23.června 2000, zák. 212/2000 Sb. umožnil vrátit majetek církvi i židovkým obcím a jednotlivcům získat zpět umělecká díla, která dnes vlastní státní instituce, jednak požádat o restituci zemědělského majetku včetně půdy. Takže pokud bude církev platit daň z navráceného majetku, budou jej muset platit i žídovské obce a jednotlivé židovské osoby, který byl majetek odcizen v době holocaustu.Takže ublíží takový zákon Židům anebo ne ??RvRvRv

1 0
možnosti
Foto

tak nevím proč to ten Bělobrádek tvrdí:-/

že by titul mého blogu měl pravdu?

0 0
možnosti
Foto

J84i51ř88í 77K89i65n95d52l

24. 11. 2017 10:49

Bělohrádek nemluvil o církevních restitucí. Co se týká navracení majetku cirkví, tak se jedná o majetek, který byl církvi ukraden a ne o restituce. Až církev majetek získá zpět, tak z výnosu majetku bude platit daně, tak jako každý.Od roku 1990 byl na tento majetek vydán blokační paragraf, takže od tohoto roku neměl stát a z tohoto majetku žádný užitek. Teprve po vydání zákona o navrácení majetku církvi bude z tohoto majetku stát užitek.

0 0
možnosti
Foto

Užitek stát měl - výnosy, které byly výrazně větší než, částka na financování církví.

0 0
možnosti
Foto

Četl jsem ten článek a musím říci, že je těžké řadu úvah v něm uvedených nějak zpochybnit. Na druhou stranu trochu chápu to, že osoba autorky pro někoho jistým způsobem devalvuje obsah článku, protože může působit nedůvěryhodně v tom smyslu: " co to ti komouši zase vymýšlí". Jinými slovy základní principy komunismu působí sami o sobě bohulibě a obráceně mnohé principy v reálné praxi kapitalismu odpudivě. A teď někdo s touto ideologií v zádech (a toho se komunisté nemohou zbavit, protože by přestali být komunisty) chce reformovat kapitalismus.

1 0
možnosti
Foto

autorky ani její ideologie se nezastávám-právě naopak, zničili mi podstatnou část života takže mám všechny důvody k nenávisti, ale přesto, v tomto bodě nelze nesouhlasit:-/

dík za přečtení a pěkný den

1 0
možnosti
LV

Vůči které skupině obyvatel? Vůči Židům? On jen upozornil na to, že židovské obce na zdanění restitucí doplatí nejvíc. Co je na tom špatně?

0 0
možnosti
Foto

právě že vůbec nic:-)ale jak je v blogu poukázáno, jak jde o peníze, někteří neznají bráchu

dík za komentář a hezký blížící se víkend

0 0
možnosti
  • Počet článků 784
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1823x
Překladatelka, autorka vlastní tvorby, zvídavá cestovatelka, bloggerka, milovnice všeho dobrého co život nabízí. Hlavou jsem realista, tvářím se občas jako pesimista, ale srdcem jsem nenapravitelný optimista. Vypadám možná jako bojovnice, ale to jsou jen mimikry kterými chci ochránit tu příliš citlivou a zranitelnou holku uvnitř. Po přeložení asi deseti knih z angličtiny mě napadlo, co kdybych zkusila napsat něco sama- zatím mi vyšly mi tři knížky: Za chlapem a tramvají neběhej, za pět minut je tu další, Italská invaze v Praze a Recept na šťastný den. Rozhodně se nepovažuji za spisovatelku-jsem jen zapisovatelka příběhů, které píše život, a které vidím kolem sebe. Baví mě rozplétat sítě vzájemných vztahů, kterými jsme všichni neviditelně propojeni, a objevovat souvislosti v předivu života. Mým krédem je žij a nech žít, a  pokud nejde o život, nejde o nic. Přála bych si, aby k sobě lidé byli více tolerantní a vstřícní. Myslím že když člověk s něčím nesouhlasí, nemusí to proto hned odsuzovat.

Seznam rubrik