Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kostely EET nepotřebují, jedná se o dar. Ale i z toho by měli zaplatit 15-35% daně a z dostupných údajů nezaplatili nikdy nic.

Je to tak pořád, jsou velcí podnikatelé, chtějí vracet majetek, duchovní dostávají od státu plat a když po nich chcete obřad, natahují ruce zas, běhat při pohřbu po kostele s kasičkou osobně považuji za vrchol nevkusu.

Ale je to jak s voliči Andreje, tady se na argumenty a rozum nehraje.

0 0
možnosti
Foto

děkuju za názor a komentář pane Lukáši a pěkný víkend:-)

0 0
možnosti

Opět pár demagogů plive na církev a dělají z ní mafiánský spolek... Inu, lhát se musí, jinak by nebylo o čem psát...

S EET, jak poznamenali níže jiní jste p. Palková naprosto vedle...Potom, co si církev vytrpěla od komunistů za totality, by teď neměla dostat to, co jí patří? Berte v potaz to, že financuje i charitativní společnosti, které nemalým způsobem jsou vždy v první řadách, když se lidé dostanou do úzkých: např. povodně a přispívá finančně lidem, kteří jsou v tísni. Staví školy v Africe, posílá tam lékaře atd...

1 1
možnosti

Přečetla jsem si pozorně Váš příspěvek, autorka to v potaz brát nemusí. V potaz to musí brát zákon .A ten platí pro všechny. Nebo je snad v EEt výjimka pro ty, co za totality trpěli?

1 1
možnosti

Mám doma srdíčka, kytičky, stužky atd., které jsem dostal za dar v nějaké sbírce a nikdy se mě nestalo, že by mě k tomu někdo dal účtenku. Proč asi? A co by na ní bylo uvedeno za zboží?

Ve stejných zdrojích, ze kterých jste vytrhla údaje, je popisováno za co jednotlivý boháči utrácí své miliony a miliardy, najdete mezi nimi každého z politiky, byznysu či šoubyznysu. Nikdy jsem nečetl o kněžích jak si ty miliardy z restitucí, či miliony ze sbírek užívají. Proč? Vždyť pro bulvár by to bylo bezva téma, stejně jako pedofilie. Není to tím, že peníze které církev má investuje do pomoci lidem prostřednictvím charit, škol, nemocnic, ústavů,... atd? Kde jsou ty články jak si kněz XY koupil luxusní auto, biskup XY postavil soukromou rezidenci, řádová sestra užila luxusní dovolenou v .... Co lidí by si o tom rádo přečetlo, aby se utvrdilo o chamtivosti církevních představitelů a ono nic, Blesk, Aha,... atd. mlčí. :-((

1 0
možnosti
Foto

řadové sestry a kněží z toho skutečně nic moc nemají.v blogu to také zdůrazňuji že jde spíš o církev jako instituci-to je stejné když někdo kritizuje Putina určitě nemá na mysli milióny Rusů, kteří s jeho politikou třeba vůbec nesouhlasí a má na jejich soukromé životy i negativní dopady

0 0
možnosti

Nejen v kostelích.

Až bude zase nějaká sbírka, třeba Tříkrálová, tak je potřeba všem pověsit na krk pokladničku a evidovat každou korunu.

Přece nedopustíme okrádání státu na daních. ;-D

1 1
možnosti

Zrovna Tříkrálová sbírka se vybírá do zapečetěných pokladniček, jež se na konci rozpečeťují a sčítají na městských a obecních úřadech před zástupci obcí a měst a posílají se na přesně předem určené charitativní účely. Výše těchto sbírek charita zveřejňuje.

1 0
možnosti
Foto

Tak to dopadá, když někdo píše o věcech, o kterých nic neví a chce jen plivat špínu. Sbírky v kostelích jsou dary a na ty se EET nevztahuje nikde. Když bude církev někde na pouti něco prodávat, bude muset mít EET jako každý jiný.

7 1
možnosti
Foto

Cynicky řešeno církev svatá takřka vše dostala darem takže na nějaké danění vy neznabozi rychle zapomeňte:-)

1 0
možnosti

P87e50t68r 82U34h20e11r

22. 9. 2017 9:02

Demagogie jak vyšitá...Rv

8 2
možnosti
Foto

skutečně? Můžete být konkrétní?

0 0
možnosti
Foto

EET asi církvím těžko někdo zavede.

To by zase bylo řevu o strašlivém okrádání církví. To zástupci církví v TOP09, KDU-ČSL, ODS a ČSSD nepřipustí.

Karma R^

3 2
možnosti

Záleží čemu říkáte církev. Církev je z definice společenství všech pokřtěných osob v dané náboženské společnosti. Ty mají své právnické i fyzické osoby a zpravidla i svou hierarchickou strukturu. Zaměstnanci vždycky byli a jsou zdaněni jako každý jiný, prodejny knih či jiného zboží samozřejmě EET platí jako každý jiný. Z pozemků, které slouží neduchovím výdělečným účelům nebo se propachtovávají, se samozřejmě platí daně z nemovitostí, což samozřejmě FÚ sledují.

Vykazují se i dary a sbírky v každoročním daňovém přiznání.

Problém je zpravidla opačný - církevní "provoz" probíhá často bezplatně či za symbolické poplatky, které nestačí na údržbu objektů (jistě jiné je to u kláštera v Praze, kde se část pronajímá na kanceláře a jiné na venkově) a na provoz je díky dobrovolníkům a třeba i proto, že duchovní nepočítá jízdy autem jako služební, ale jako soukromé si je platí ze svého.

2 0
možnosti
Foto

Vidíte to podobně jako bratr Hus a víte jak skončil:-)

2 1
možnosti
Foto

to byl středověk-dneska jsme už přece civilizovaná společnost:-)

0 0
možnosti

Vypadá to,

že v těch daních dělají církve pěknou díru a přivlastňují si podstatnou konkurenční výhodu ve svém podnikání, oproti ostatním občanům.

O tom, že je to potřeba dát do pořádku, není pochyb.

Karma!R^

5 4
možnosti
Foto

děkuju za přečtení a komentář pane Čumpelíku:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 784
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1823x
Překladatelka, autorka vlastní tvorby, zvídavá cestovatelka, bloggerka, milovnice všeho dobrého co život nabízí. Hlavou jsem realista, tvářím se občas jako pesimista, ale srdcem jsem nenapravitelný optimista. Vypadám možná jako bojovnice, ale to jsou jen mimikry kterými chci ochránit tu příliš citlivou a zranitelnou holku uvnitř. Po přeložení asi deseti knih z angličtiny mě napadlo, co kdybych zkusila napsat něco sama- zatím mi vyšly mi tři knížky: Za chlapem a tramvají neběhej, za pět minut je tu další, Italská invaze v Praze a Recept na šťastný den. Rozhodně se nepovažuji za spisovatelku-jsem jen zapisovatelka příběhů, které píše život, a které vidím kolem sebe. Baví mě rozplétat sítě vzájemných vztahů, kterými jsme všichni neviditelně propojeni, a objevovat souvislosti v předivu života. Mým krédem je žij a nech žít, a  pokud nejde o život, nejde o nic. Přála bych si, aby k sobě lidé byli více tolerantní a vstřícní. Myslím že když člověk s něčím nesouhlasí, nemusí to proto hned odsuzovat.

Seznam rubrik