Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŠM

proč je nevezmete do poctivé české restaurace,aby ochutnali něco jiného než těstoviny a pizzu?

0 0
možnosti
PK

Na oplátku - pizzy nejen z "Bibione" ale i z Říma, Gardy, Bologni nebyly fakt nic moc. Možná jsem měl smůlu. Nejlepší jsem měl v Německu (Bádensku) - restauraci měla pronajatou rodina z Cagliari (Sardinie).

0 0
možnosti
Foto

tvrdí se že nejlepší pizzu dělají v Neapoli

hlavně musí být tenká křupavá a pečená v peci roztopení dřevem

trouba na plyn nebo elektřinu tomu nedá tu vůni

0 0
možnosti
KB

My máme ještě jeden problém, a to že nám chybí to čemu se říká gastronomie. Pak na mnoho jídel není spolehnutí. V tomhle jsou italové podobní francouzům. Tam jsem pochopil co to znamená gastronomie, když jsem byl jednou pozván kolegou s tím, že maminka dělá vyhlášenou Bouillabaissu. Na bouillabaissu samozřejmě existuje víc receptů, každá rodina má vlastní recept. Jeho maminka je hrdá na to, že má vymazlený rodinný recept, který otrocky dodržuje. Není to žádná variace ve stylu jednou tahle ryba, jindy tamta, tohle zrovna nemám, tak to tam nedám. Ne, pořád stejné, před 10 lety, stejně jako dnes.

Totéž je třeba kohout na víně. V principu existuje pouze jeden recept, s drobnými odchylkami. Pak jsem zde u jednoho internetového receptu četl v diskusi, že paní to dělala z kuřete, nedala tam žampiony a cibulku a bylo to výborné. Fajn, vařte co chcete, ale neříkejte tomu kohout na víně.

3 0
možnosti
Foto

ježíš vy mi děláte chutě pane Bedřichu:-)

kohout na víně8-o

dík za komentář a pěkný večerR^

1 0
možnosti
Foto

R^Jednou jsem zažil partičku Italů, kteří si jídlo u nás v pizzerii vyloženě pochvalovali. Byla to Pavone Na Ohradě v Praze, ale nevím, jestli tam ten podnik ještě je. A taky netuším, ze které oblasti Itálie ti turisté pocházeli:-)

0 0
možnosti
Foto

pravda Jene některé podniky jsou už opravdu na velmi dobré úrovni

ale tu co jmenujete neznám-a taky by to asi z centra bylo trochu z ruky

dík a hezký večer

1 0
možnosti
JV

Vaši Italové mi tak nějak připomínají Čechy z filmových komedií, kteří si všude vozí své řízky a knedlíky, a něco tak odporného, jako je italské jídlo nedej Bože s mořskými potvorami, by nikdy v životě nejedli. Naštěstí mí italští přátelé rádi ochutnali moravská jídla i moravské víno... Na pečené vepřové koleno s oblohou a česnekovými brambory vzpomínají dodnes. Pokud chce nějaký Ital opravdu poznat Českou republiku, musí vypadnout z Prahy a zajet třeba do Jihlavy, Uherského Hradiště nebo do Nového Jičína. To jsou města pro vlastní obyvatele a ne pro turisty a jejich okradače.

1 0
možnosti
Foto

ne všichni Pražáci jsou okradači pane Vobecký ale tak já je tam někam někdy odvezu-problém je,že jsou tu většinou na pár dní a chtěl za tu krátkou dobu vidět celou Prahu takže na výlety většinou čas není

dík za přečtení a komentář:-)

0 0
možnosti
VV

Ani se jim nedivim. Ono dat restauraci italske jmeno a jidlum italske nazvy neznamena varit italsky.

2 0
možnosti
Foto

přesně tak pane Vladimire ale ne každý český majitel restaurace to už pochopil

dík za nakouknutí a hezký večer

0 0
možnosti
PK

No jo tak jediná exotika je buřt ve stánku na Václaváku s obsluhou ukrajinských dívek.....:-)

0 0
možnosti
Foto

to jo to je exotika;-D

ale některým se to líbí a nepohrdnou ani tím buřtem-jak kdo a jak kdy:-)

není Ital jako Ital-naštěstí dík za komentář

0 0
možnosti
JZ

To jsou ti Italové fakt takoví burani, že prostě nechápou, že v cizích zemích, obzvláště v těch, které nejsou nijak speciálně proslulé svou kuchyní, se vaří vždycky trochu jinak, než u nich doma? Mi to jejich chování připadá jako chování lidí, kteří poprvé v životě opustili vlastní zemi a náhle zjišťují, že v jiných státech se jí trochu jinak. Tak přece pokud já třena jedu do Turecka, na Ukrajinu nebo do Norska, tak automaticky počítám s tím, že tamější stravovací zvyky asi pravděpodobně nebudou totožné s těmi mými (našimi)...

1 0
možnosti
Foto

máte pravdu ale bohužel se najdou i tací:-/

ale musím zas připustit, že všichni stejní nejsou

dík za komentář

0 0
možnosti
  • Počet článků 784
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1823x
Překladatelka, autorka vlastní tvorby, zvídavá cestovatelka, bloggerka, milovnice všeho dobrého co život nabízí. Hlavou jsem realista, tvářím se občas jako pesimista, ale srdcem jsem nenapravitelný optimista. Vypadám možná jako bojovnice, ale to jsou jen mimikry kterými chci ochránit tu příliš citlivou a zranitelnou holku uvnitř. Po přeložení asi deseti knih z angličtiny mě napadlo, co kdybych zkusila napsat něco sama- zatím mi vyšly mi tři knížky: Za chlapem a tramvají neběhej, za pět minut je tu další, Italská invaze v Praze a Recept na šťastný den. Rozhodně se nepovažuji za spisovatelku-jsem jen zapisovatelka příběhů, které píše život, a které vidím kolem sebe. Baví mě rozplétat sítě vzájemných vztahů, kterými jsme všichni neviditelně propojeni, a objevovat souvislosti v předivu života. Mým krédem je žij a nech žít, a  pokud nejde o život, nejde o nic. Přála bych si, aby k sobě lidé byli více tolerantní a vstřícní. Myslím že když člověk s něčím nesouhlasí, nemusí to proto hned odsuzovat.

Seznam rubrik