Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KB

Samozřejmě nemám o Itálii přehled jako vy, nicméně je otázka, co je vlastně "italská kuchyně".

Kdysi jsme spolupracovali s jednou firmou z Milána a všichni italové se kterými jsme spolupracovali byli i původem ze severu.

Jeden nám na toto téma říkal, že tzv. italská kuchyně jak je dnes známá ve světě (všechny ty těstoviny atd.) byla vždy kuchyně toho chudého jihu. U nich v Lombardii to byly vždy pořádné sýry, různé šunčičky, smažená jídla, třeba smažené telecí kotletky, taková spíš středoevropská kuchyně. Že ještě jeho děda by všechny ty jižní blafy nevzal do huby :-). Ale třeba z něho mluvil jen lombardský patriotismus.:-)

0 0
možnosti
Foto

je to tak severní Itálie byla, nejen kuchyní vždy blíže Středoevropskému prostoru a nad chudým italským Jihem ohrnovali nos

ale třeba u těch těstovin se říká, že Marco Polo se inspirovat čínskými nudlemi a v Itáli to pak propracovali k dokonalosti

anebo šneky také sbírali chudáci protože neměli na maso a dnes je to delikatesa stejně tomu bylo ve Francii se žabími stehýnky-z nouze cnost;-D

na severu ti chudší jedli polentu-kukuřičnou kaši

dík za přečtení

0 0
možnosti
Foto

R^Libu, tak tohle mi nedělejte, prosím. Jsem po obědě, který nebyl ani špatný, ani malý, ale po přečtení Vašeho článku jsem už zas dostal chuť něco sníst:-);-D

0 0
možnosti
Foto

a proč ne:-)

Dezert anebo nášup?

A za chvilku bude čas k odpolední svačince- tak kolem čtvrté

a pak po anglicku čaj o páté

no a pak už bude večeře

a po večeři něco malého k zakousnutí u televize

a před spaním ještě pár sušenek a mléko

nebo panáček na pěkné sny

a zas jeden krásý den máme za sebou;-D

1 0
možnosti
SB

Z vlastní zkušenosti vím, že když s Italy mluvím o tom, co tady jíme, nechápou, jak je možné, že se tohle vůbec dá jíst.

Potom přišli k nám domů, nebožka máma jim to udělala a ono jim to chutnalo.

Dokud se o tom pouze hovořilo, považovali za nemožné, že těstoviny, které se u nich jedí se slanými omáčkami, my můžeme jíst s cukrem a rozemletým mákem, ale potom jim naše nudle s mákem chutnaly. Nechápou, jak můžeme smíchávat vařené brambory s hrubou moukou, ale pak jim naše škubánky také chutnají, ať již s cukrem a mákem, nebo osmažené.

0 0
možnosti
Foto

máte pravdu že mnohdy naše jídla ocení:-)

ale chleba se sádlem a škvarky-to věšina fakt nedá

dík za přečtení a komentář

0 0
možnosti
  • Počet článků 784
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1823x
Překladatelka, autorka vlastní tvorby, zvídavá cestovatelka, bloggerka, milovnice všeho dobrého co život nabízí. Hlavou jsem realista, tvářím se občas jako pesimista, ale srdcem jsem nenapravitelný optimista. Vypadám možná jako bojovnice, ale to jsou jen mimikry kterými chci ochránit tu příliš citlivou a zranitelnou holku uvnitř. Po přeložení asi deseti knih z angličtiny mě napadlo, co kdybych zkusila napsat něco sama- zatím mi vyšly mi tři knížky: Za chlapem a tramvají neběhej, za pět minut je tu další, Italská invaze v Praze a Recept na šťastný den. Rozhodně se nepovažuji za spisovatelku-jsem jen zapisovatelka příběhů, které píše život, a které vidím kolem sebe. Baví mě rozplétat sítě vzájemných vztahů, kterými jsme všichni neviditelně propojeni, a objevovat souvislosti v předivu života. Mým krédem je žij a nech žít, a  pokud nejde o život, nejde o nic. Přála bych si, aby k sobě lidé byli více tolerantní a vstřícní. Myslím že když člověk s něčím nesouhlasí, nemusí to proto hned odsuzovat.

Seznam rubrik