Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SB

Dovolím si opravit jednu menší věcnou chybu. Není podstatná a nic nemění na tom, že v článku je toho mnohem více pravdivého než chybného, ale ta chyba tam prostě je.

Píšete, že v tenisovém zápase na Mezinárodním mistrovství Francie ženy hrají minimálně o jeden set méně než muži.

Není to pravda. Ženy hrají na dva vítězné sety, muž na tři.

Muž může vyhrát 3:0, žena může vyhrát 2:1. V obou případech takové utkání mělo tři sety.,

2 0
možnosti

To jte tomu dal ... a co 3:1, 3:2 vs. 2:0 ?

0 0
možnosti
MP

Díky rozdílnosti žen a mužů existují obory, kde přirozeně pracuje více žen a takové, kde je převaha mužů. A obory, kde pracují převážně ženy jsou bohužel zrovna obory s velmi nízkou mzdovou hladinou - učitelky, zdravotní sestry, ošetřovatelky, prodavačky, uklízečky, státní úřednice. To je základní příčina obecného rozdílu na globální úrovni. Samozřejmě je to špatně, taky bych chtěl, aby ve školství byly vyšší platy, ale nemá to nic společného s nějakou cílenou diskriminací žen, prostě je to diskriminace oborová, která má různé ekonomicko-politické příčiny.

3 0
možnosti
Foto

no už jen to, že právě ty obory kde pracují ženy jsou tak nízko ohodnocené je docela příznačné nemyslíte?

0 1
možnosti
JS

Nejprve je nutné si přiznat, že když je někdo vynikající tenista, tak to automaticky neznamená, že je také vynikající sociolog. Když někdo zbohatne tím, že se skvěle trefuje do malé kulaté věci, neznamená to, že má také bohatší názory. Pokud bude Martina Navrátilová někomu radit jak hrát tenis, nebudu ani na chvíli pochybovat, že lepší odbornici těžko najde. Ale všechny ostatní její názory mají v rámci plurality názorů naprosto stejnou hodnotu, jako názor kohokoli jiného.

Právní a společenská rovnost žen byl měla být alfou a omegou kvalitního lidského společenství. Respektive - já osobně jsem pro zachování současné úrovně společenské etikety, kdy ženy mají o stupeň vyšší společenskou úctu, než muži (stručně řečeno mají přednost).

Ale nikdy není možné dosáhnout nějaké absolutní rovnosti. Drtivá většina žen nemůže vykonávat enormně fyzicky náročnou práci například v těžkém průmyslu, v nástrojárnách nebo důlních provozech. Rozdíly ve fyziognomii obou pohlaví se prostě nedají obejít. Není možné ignorovat fakt, že v prvovýrobě, ze které "startují" všechny ostatní ekonomické obory, pracuje většina mužů. Existují společnosti, kde je největší dřina naložena na bedra žen - a není náhodou, že jde o nejchudší oblasti naší planety. Je to barbarství.

Feminismus je v pořádku, pokud usiluje o nápravu právních a společenských nerovností, které odporují rovnosti občanů před zákonem. Ale mnohé feministky si bohužel udělaly ze svého programu životní náboženství, kdy považují za diskriminaci dokonce i to, že jim dá muž ve dveřích přednost. Žena, která pohrdá tím, co je ženám vlastní - láskou, laskavostí, něhou, smířlivostí, péčí o dům a o ty, kteří v něm žijí - přestává být ženou. Každý psycholog ví, že hlas žen má na ukonejšení dětí o desítky procent vyšší účinnost, než hlas muže. Každá snaha tuto podstatu žen změnit, může vést pouze ke katastrofě.

19 0
možnosti
Foto

nikdo netvrdí že je to fundovaný sociologický rozbor společnosti-je to názor úspěšné bohaté ženy která zdánlivě nemá důvod se cítit diskriminovaná-postavila jsem to úmyslně do protikladu s nedávnou zdejší diskuzí kde jeden z blogerůargumentoval tím,že podobné postoje mají jen frustrované ženy-to určitě není případ Martiny Navrátilové-

to s tím že se ženy zlobí když jim muž podrží dveře je dost trapné obehrané klišé-osobně žádnou takovou neznám a mě to vždy potěší-pokud to nějaký muž udělá-což není zas uplně vždy:-)

0 0
možnosti
JZ

Ten nepříliš hezky podaný názor jste ale nepochopila, on si neprotiřečí. On tvrdí, že muž i žena berou 100 Kč na hodinu, ale muži si častěji berou přesčasy. Což je celý problém, který rozhodně nevyřešíte apelem na toho zaměstnavatele a protože životní styl závisí i na některých neměnných věcech, nevyřešíte ho vůbec. A taky se mu jen těžko dá říkat problém s rozdílnými platy.

A tenis, nebo sport obecně, je nešťastný příklad, tam se cena výkonu prostě měří poptávkou. Proč je vyšší zájem o mužský tenis je mi záhadou, ženský je rozhodně zajímavější.

1 0
možnosti
Foto

podle komenátře budete bílej heterosexuál takže nic jiného byste k tomu vlastně asi dodat nemohl:-)

dík za přečtení

0 5
možnosti
PA

P46e68t46r 94A50g77u38l84á32r

13. 9. 2017 21:11

Aby všechno dobře fungovalo, je potřeba, abychom všichni spolupracovali. Osobně zastávám názor, že koho práce nebaví a kvůli tomu je kolektivu na obtíž, vůbec by do ní neměl chodit. Tady jsem zastáncem garantovaného příjmu. Ale zpět k "rovnosti". Celé tohle porovnávání je nesmysl už z hlediska ergonomie. Proč by měli všichni pracovat stejně, když nejsou od přirody stejně vybaveni? Ani svaly, ani inteligencí, ani vůlí. Jen pár ukřivděných bude vdycky řešit, jestli někdo pracuje víc nebo míň. Postesk paní NAvrátilové moc nechápu. Má všechno co kdy chtěla mít. A bílý heterosexuál svět postavil. Postavil města, infrastrukturu, objevoval vynalézal. Staletí. Až posledních sto let se začínají ozývat ostatní, že by to chtěli trošku jinak. Dejte tomu čas, ono se to po tak dlouhé době nedá změnit za pár let. Ale přesto - napadá mne analogie s Futuramou - ať si postaví svůj svět s karbanem a ...

5 0
možnosti
Foto

ano bílý heterosexuál toho hodně udělal-ale ne jen pozitivního-nadělal i hodně špatného dík za podnětný komentář

0 0
možnosti
KB

Martina Navrátilová je světová tenistka, jako je Jágr hokejista, nebo Usain Bolt atlet-sprinter. Toť vše. Nevím, proč by mě měly jejich názory na cokoliv jiného nějak automaticka dojímat.

Pamatuji, jak kdysi v jednom rozhovoru pravila, že za Bushe ml. to v Americe bylo horší než zde za komunistů. To, že celý svět poměřuje pouze vztahem k homosexuálům je její věc. Až budu potřebovat poradit s bekhendem, tak jí s otevřenou pusou budu poslouchat. Její názory na cokoliv jiného jsou mě fuk.

19 0
možnosti
Foto

nikdo netvrdí že by vás to mělo dojímat-je to jen názor, jakých se zde v diskuzích pod blogy probírá spousta:-)

mně když je něco fuk tak se tím nezabývá a neztrácím s tím čas natož abych psala tak dlouhý komentář jako je ten váš

0 1
možnosti
Foto

R^ tenhle posílám a R^ tenhle držím do diskuse:-)

0 0
možnosti
ZH

R^ snad diskuzi přežijete :-) a opravte si prosím překlep: nerovnost eistuje ;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 784
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1823x
Překladatelka, autorka vlastní tvorby, zvídavá cestovatelka, bloggerka, milovnice všeho dobrého co život nabízí. Hlavou jsem realista, tvářím se občas jako pesimista, ale srdcem jsem nenapravitelný optimista. Vypadám možná jako bojovnice, ale to jsou jen mimikry kterými chci ochránit tu příliš citlivou a zranitelnou holku uvnitř. Po přeložení asi deseti knih z angličtiny mě napadlo, co kdybych zkusila napsat něco sama- zatím mi vyšly mi tři knížky: Za chlapem a tramvají neběhej, za pět minut je tu další, Italská invaze v Praze a Recept na šťastný den. Rozhodně se nepovažuji za spisovatelku-jsem jen zapisovatelka příběhů, které píše život, a které vidím kolem sebe. Baví mě rozplétat sítě vzájemných vztahů, kterými jsme všichni neviditelně propojeni, a objevovat souvislosti v předivu života. Mým krédem je žij a nech žít, a  pokud nejde o život, nejde o nic. Přála bych si, aby k sobě lidé byli více tolerantní a vstřícní. Myslím že když člověk s něčím nesouhlasí, nemusí to proto hned odsuzovat.

Seznam rubrik