Diskuse

Půjčka kam se podíváš

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

P71e29t63r 48B52u71r77i83a35n

10. 9. 2017 18:14

Paní Libuše, NEMÁTE pravdu!

Půjčky nejsou primárním zdrojem problémů a zadlužení. Ono ty půjčky totiž nastupují tam, kde už nějaký problém je! Pokud si někdo nemůže dovolit ušetřit tři tisícovky na vánoce na dárky, je to zpravidla tím, že po celý rok má buď přestřelené výdaje oproti příjmům, nebo něco splácí (mnohdy obojí). Většinou mobil a mobilní a datové služby, má splátkový kalendář na doplatek na elektřinu, vyúčtování tepla a vodného, je pozadu s nájemným atd. Nebo si mladí vezmou auto na splátky. Není přeci logické, aby 25letý kluk měl auto za 150 000kč a k tomu Iphon za 10-17 000kč s neomezenými daty.

Co se bezdomovců týče, ti mají zpravidla 30 a více exekucí (jízda na černo, plnili úlohu bílého koně za pár tisíc, neplatili splátky na spotřební věci, nájem, energie), že se jim pracovat už nikdy nevyplatí (do konce života by brali životní minimum a vydělávali by jen na dluhy), tedy ti vědomě okrádají jiné lidi-své bývalé věřitele!

Obecně tedy platí, že v prvé řadě se lidé dostávají do dluhů spotřebním zbožím na splátky a službami! Vybavení domácnosti, TV, PC, mobil, auto atd. Půjčky přicházejí až tehdy, když se svými penězi kvůli tomu prvnímu nevychází, nebo když jim hrozí nějaká újma-odpojení energií, vystěhování z bytu, odebrání auta na leasing,odstřižení dat.

3 0
možnosti
Foto

nesouhlasím s vámi pane Buriane-kdyby nebylo tak snadné brát si půjčku spousta lidí by si prostě ty zbytečnosti nekoupila-a kdyby pro někoho jiného nebylo tak výhodné půjčky poskytovat tak by nebylo všude tolik nabídek

1 0
možnosti
Foto

Tohle je dost závažný problém. Ta mediální masáž, která na člověka útočí, co všechno si má pořídit, aby nebyl "out". Vždyť je to tak snadné - stačí zavolat a někde mi štědře poskytnou i větší částku.

Někteří lidé si bohužel neuvědomují, že je to dokonalá past, ve které mohou nechat kus vlastní kůže (obrazně myslím).

Nejsem nějak super uvědomělý člověk a nemám spoustu věcí, které bych ráda měla. Ale mám jednu zásadu: nepůjčuj si na věci, které nezbytně nutně nepotřebuješ. Zadlužila bych se snad jedině v případě, kdyby šlo někomu blízkému, nedej bože, o zdraví či život.

R^R^

1 0
možnosti
Foto

přesně tak Pavlo jsem stejného názoruR^

1 0
možnosti