Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Ta "daň pro muže" byla vybírána jen v sobotu a nebylo to povinné. Máte pravdu, že jeden užitečný idiot v TV šotu s bludem o nerovnosti platů souhlasil a zaplatil, feministky vrněly blahem, ale vzbudilo to více záporných reakcí s tím, že takové chování muže a ženy spíš rozděluje a vyvolává neshody.

Vám se ta kavárna líbí, což mě u vás nepřekvapuje, já bych tam v životě nešla.

Mimochodem, jak by asi reagovaly feministky, kdyby totéž udělali v nějaké hospodě muži vůči ženám a zvlášť v Austrálii? Tu hysterii si ani nedokážu představit. Ale muži to mají tak nějak v paži a dělají užitečnější věci, třeba zachraňují ženy po ničivých hurikánech.

Platovou nerovnost tu hezky vysvětlil pan Kvapil, zkuste si to přečíst, třeba pochopíte.

http://jaroslavkvapil.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=621959

9 0
možnosti
Foto

že to nebylo povinné píšu v blogu takže jste ho očividně ani pořádně nečetla když to tu prezentujete jako novinu;-Dtěžko se můžete vyjadřovat k něčemu u čeho jste přečetla akorát nadpisRv

0 0
možnosti
Foto

děkuji Martino:-) hezký víkend

0 0
možnosti
Foto

Doporučoval bych na nějakou dobu zrušit volební právo pro muže. Schválně, co by to udělalo. Taková historická zkušenost tu ještě není. Třeba bychom si to nakonec pochvalovali (my muži):-)R^

1 0
možnosti
Foto

myslíte že by to nějak zlepšilo postavení žen?

Nebo manželské vztahy?

v tom případě by to za pokus stálo

dík za podnětný komentář:-)

0 0
možnosti
Foto

R^Za odvahu, Libuše.:-)

A jedna technická otázka, jak to ta Australanka počítala v takových klasických případech, když přišel pár a muž platil za oba. Měl by dát víc jenom za svou kávu nebo i za tu své partnerky?

2 0
možnosti
Foto

to v té zprávě nebylo ale logika mi říká, že když má chlap platit víc tak asi i za partnerku

dík za nakouknutí:-)

1 0
možnosti
HV

Co je v USA podlé a ČR běžné...? Myslíte např. když muž podrží ženě dveře ? Což je v USA považováno takřka za drzost a u nás za galantnost, nebo když muž dá ženě přednost? Atd atd... Prosím tu Ameriku bych s námi raději nesrovnával. V tomto jsou američani fakt padlí na hlavu. A platová nerovnost? Já bych fakt rád našel u nás jedinou firmu pro tento případ, která mužům platí víc než ženám, pokud jde o stejnou pozici a stejný výkon. No, asi to mají v Austrálii jinak.

6 1
možnosti
Foto

že v Americe se občas zachází do extrémů je pravda stejně jako že u nás podle statistik ženy berou v průměru o 5 tisíc méně

galantní muž jsou vždy vítáni

dík za komentář

0 0
možnosti
JK

A jak je to když podvádí žena ? U nás se to časem přejde, nebo se to zdůvodní, že měla neschopného chlapa. Co v Americe ?

0 0
možnosti
Foto

tak o tom zkuste pro změnu napsat vy:-)

já zvolila pohled ženy-dík za přečtení

0 0
možnosti
Foto

Krásný článek. Karma ! Také se mi zdá, že české "feministky" jsou jaksi laskavé /paní režisérka Sommerová i v občasném rozdurdění působí spíše žensky roztomile, než hrozivě/. Ale věčně bychom na tolerantnost a nadhled českých žen spoléhat neměli.

2 1
možnosti
Foto

takže třeba ten citovaný příklad z Evropského parlamentu jak na toho polského hulváta reagovala Češka a jak Italka nic neukazuje?8-o

Paní Sommerová je skutečně kouzelná ženská

jinak ,lí, že silní sebevědomí muži nemají ze silných žen strach ̈

dík za komentář

0 1
možnosti
  • Počet článků 784
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1823x
Překladatelka, autorka vlastní tvorby, zvídavá cestovatelka, bloggerka, milovnice všeho dobrého co život nabízí. Hlavou jsem realista, tvářím se občas jako pesimista, ale srdcem jsem nenapravitelný optimista. Vypadám možná jako bojovnice, ale to jsou jen mimikry kterými chci ochránit tu příliš citlivou a zranitelnou holku uvnitř. Po přeložení asi deseti knih z angličtiny mě napadlo, co kdybych zkusila napsat něco sama- zatím mi vyšly mi tři knížky: Za chlapem a tramvají neběhej, za pět minut je tu další, Italská invaze v Praze a Recept na šťastný den. Rozhodně se nepovažuji za spisovatelku-jsem jen zapisovatelka příběhů, které píše život, a které vidím kolem sebe. Baví mě rozplétat sítě vzájemných vztahů, kterými jsme všichni neviditelně propojeni, a objevovat souvislosti v předivu života. Mým krédem je žij a nech žít, a  pokud nejde o život, nejde o nic. Přála bych si, aby k sobě lidé byli více tolerantní a vstřícní. Myslím že když člověk s něčím nesouhlasí, nemusí to proto hned odsuzovat.

Seznam rubrik