Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Řekl bych, že opatření typu "ženy mají levnější kávu" ženám nijak sebevědomí nezvedne. Je to něco podobného, jako kdyby se na ceduli napsalo "sociální případy mají levnější kávu". :-P

8 0
možnosti
Foto

nebylo to zamýšleno jako prostředkek zvednutí sebevědomí ale upozornění na určitý problém-už jen to jak podle té zprávičky reagovali australští muži a jak na to v diskuzích reagují čeští muži je doela rozdíl:-)

0 0
možnosti
EN

E79d72n77a 51N80o27v47á

9. 9. 2017 12:01

Za nevěru svého muže se někdy také odsuzuje žena... Kdybys byla více atraktivní, více o sebe pečovala, tak Ti chlap neuteče za mladší.. TO je taková blbost.

1 0
možnosti
Foto

:-)no jasně za všechno může ženská a chlap si vždy odůvodnění najde:-)-ale ted asi kromě chlapů, které jsem očividně nakrkla blogem,možná nakrknu i některé ženy, ale dbát na sebe, být stále svůdná a přitažlivá, nerezignovat na svoje ženství, to pro vztah je moc důležité děkuji Edno za komentář

0 0
možnosti
EN

E98d92n70a 84N31o86v42á

9. 9. 2017 12:00

Ano, lidé nazývají ženu feministkou za skoro všechno... Vůbec se to nedá porovnat s cizinou, kde jsou vážně ty "velké" feministky..

2 0
možnosti
Foto

souhlas Edno my Češky jsme zbytečně moc tolerantní-čeští machové by se divili kdyby měli žít se skutečně emancipovanou Američankou-už i ty kdysi ušlápnuté Italky si proti nám umí své vydupat-ostatně stačí číst komentáře v této dikskuzi a je vidět jak k tomu přistupují-natož kyby nějaká taková kavárna byla u nás;-Djen doufám, že ti normální rozumní čeští chlapi prostě jen nemají potřebu se vyjádřit a tak tu kýhají jen ti potrefení houseři-husáci (docela by se rýmovalo i hlupáci-hnusáci ale zas tak hrozní nejsou:-))

0 0
možnosti
JZ

Teda asi jsem divný, ale i když partnerka vydělává víc, nějak mě nikdy nenapadlo, že by měla za stejnou věc i víc platit... nebo jste divná(é) vy...

3 1
možnosti
Foto

pokud jste přečetl víc než nadpis tak jste snad zjistil, že tohle se stalo v Austrálii a australští muži to brali jako vtipné upozornění na společenský problém, většina z nich prý ochotně připlatila-bylo to dobrovolné-takže divný budete skutečně asi spíš vy:-/

0 0
možnosti
MB

No to jsou takové kydy, že ženy berou méně, protože jsou ženy... Copak je to někde uzákoněno? Copak mnohé ženy neberou víc nežli mnozí muži?

To, že nějaká skupina lidí (ať je definována pohlavím, rasou, věkem, fyzickými či mentálními dispozicemi, prioritami atd) vydělává více nebo méně je výsledkem životního stylu. Někdo dává přednost kariéře, někdo rodině, zdraví, pohodě, vztahům, zážitkům atd.. A každý životní styl má svoje přínosy i to, co musí oželet. To je věc priorit. Proč lidi nutit být stejní?

Má se snad uzákonit aby ženy umíraly ve stejném věku jako muži?

Prostě komunistické rovnostářské ideály jsou věčné. Jen se projevují pod různými hlavičkami ..a genderismus je jednou z nich..

Ten nadpis bych zevšeobecnil: Jsi bohaty? Tak zaplatíš víc.

A budeme na tom všichni stejně ...jako v té ideální (?) společnosti..

12 1
možnosti
Foto

nevím jestli ta Australanka byla komunistka ale že ženy berou u nás o pět tisíc méně říkal i Jan Kraus tuhle středu ve své talkshow (cituju přesně abyste si to mohl ověřit)-jestli i jeho podezíráte že má komunistické či feministické manýry tak mu to napište-naopak on si z genderismu feminismu apod. rád a často dělá legraci takže pokud tohle připustil i on:-/

0 0
možnosti
DK

Bude ten mytus o nizsich platech zen pretrvavat jeste dlouho?

11 1
možnosti
VJ

V některých hlavičkách ano.

2 1
možnosti
Foto

Jsou to více sečné věci. Jako příjem do rodiny manželův vyšší plat manželce určitě nevadí.

Vztahy v páru jsou především věcí toho páru samotného. Pokud jim to neklape a najdou si vztah jinde, je to především jejich věc, kterou by měli primárně řešit oni sami, pokud to nedokáží, tak jít do poradny. Pokud se jim do toho vloží pavlač, těžko to bude mít dobrý nebo lepší výsledek.

0 0
možnosti
Foto

manželův vyšší plat žádně manželce určitě nevadí stejně jako by jí nevadilo kdyby i ona brala tolik kolik si zasloužívztahy jsou nejen věcí páru ale jak vyplývá z citace knihy toho Američana hodně to ovlivňuje celková tolerance společnosti a to co je považováno za normu

0 1
možnosti
Foto

Pokud se týče těch dvojích cen, tak (upraveno na dnešní ceny) by to bylo.

Ein Bier: 80 Kronnen, našinci za dvacku.

0 0
možnosti
Foto

Ano, to je vtipné, mít bokovku a omlouvat to tím, že mám "špatné svědomí" nebo něco podobného. To ještě daleko horší, než to dělat bez těchto omluvných tanečků.

0 0
možnosti
VE

Někde platí chlapi víc, např v pražských tanečních klubech mají ženské do půlnoci vstup zdarma, a najde se to i jinde, aby jich tam bylo co nejvíc a přišli kvůli nim i chlapi - viz google heslo: ženy vstup zdarma (v základních tanečních je to naopak, protože tam bývá nedostatek kluků, zejména na konci kurzů :) Nižší ženské platy jsou faktem, ale najde se pár argumentů, že to není kvůli diskriminaci, ale protože ženská pracovní síla má opravdu menší tržní hodnotu

4 1
možnosti
ZH

Ženská pracovní síla má opravdu menší tržní hodnotu. Myslíte mezi učiteli, lékaři, ekonomy, úředníky, politiky? Možná hornice narube méně uhlí, to bych uznal, ale jinak jste vedle jak ta jedle. Ale klidně konkretizujte, kde a jaká práce má nižší tržní hodnotu a je tomu tak vždy?

1 1
možnosti
  • Počet článků 784
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1823x
Překladatelka, autorka vlastní tvorby, zvídavá cestovatelka, bloggerka, milovnice všeho dobrého co život nabízí. Hlavou jsem realista, tvářím se občas jako pesimista, ale srdcem jsem nenapravitelný optimista. Vypadám možná jako bojovnice, ale to jsou jen mimikry kterými chci ochránit tu příliš citlivou a zranitelnou holku uvnitř. Po přeložení asi deseti knih z angličtiny mě napadlo, co kdybych zkusila napsat něco sama- zatím mi vyšly mi tři knížky: Za chlapem a tramvají neběhej, za pět minut je tu další, Italská invaze v Praze a Recept na šťastný den. Rozhodně se nepovažuji za spisovatelku-jsem jen zapisovatelka příběhů, které píše život, a které vidím kolem sebe. Baví mě rozplétat sítě vzájemných vztahů, kterými jsme všichni neviditelně propojeni, a objevovat souvislosti v předivu života. Mým krédem je žij a nech žít, a  pokud nejde o život, nejde o nic. Přála bych si, aby k sobě lidé byli více tolerantní a vstřícní. Myslím že když člověk s něčím nesouhlasí, nemusí to proto hned odsuzovat.

Seznam rubrik