Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A kde berete tu jistotu, že tomu, komu vadí vymazané kříže z letáku, zároveň nevadí kontaminovaná spodní voda či že mu nevadí vlastnictví naší vody zahraničními majiteli, nejdražší dálnice atd. atd.?

Jak jste na to přišla?

A Vaše skryté omlouvání islamistů za vraždy v Charlie Hebdo snad ani nemá cenu komentovat. ;-€

2 1
možnosti
Foto

jistotu nemá nikkdo v ničem ale když spočítáte kolik blogů se věnuje tématice vyretušovyných křížů burkin nebo možnisti že nám muslimovém zakážou vepřové a porovnáte s články které se zabývají slutečně závažnými problémy tak vám to vyjde jasně

hledání motivů vrahů není jejich omluva

to by pak každý kdo se zamýšlí nad příčinou zločinů byl autmaticky jejicj obhajovatelem-trochu přemýšlejte paní Doubravová než vynesete nějaký výrok

0 1
možnosti
Foto

nejlepší je že nikdo ze zdejších odborníků na Řecko nezmíní že v roce 1456 vtáhli do Athén turečtí otomani a byli tam až do roku 1833 takže skoro 400 let těch slavných řeckých dějin koinciduje s tureckým sultanátem a území spadalo pod Otomany

a když jsme u těch symbolů- Britové si na sultánovi vynutili svolení odvézt z Akropole acheologické pojklady a tak například sochy z Akropole-symboly velikosti Řecka a jedny z nejkrásnějších skulptur jaké byly kdy vytvořeny-jsou v Britském muzeu ̈ britský diplomat Thomas Bruce lord Elgin tak mohl odvézt z Řecka-tehdy části tureckého sultanátu co našel a po dvě desetiletí tak systematicky vyvážel to nejcennější - v knize o řeckých památkách to Giorgo Dontas nazývá obrovskou krádeží uměleckých děl nevyčíslitelné hodnoty

0 1
možnosti
JS

To období řeckých dějin, které uvádíte, kdy Řekové byli pod osmanskou nadvládou, patří k velmi slavným obdobím řeckých dějn. Řekům se totiž po celou dobu dobu té nadvlády podařilo udržet si svůj jazyk, svoji kulturu i svoje křesťanství. Část Řeků uprchla do západní Evropy, což v Itálii vedlo k nástupu renesance v architektuře a umění. Řekové jsou jediným národem světa, který nápor Osmanské říše ustál s takovou hrdostí a ctí. Muslimové je nezlomili – naopak – Řekové vytvořil naprosto unikátní systém podzemních církví a uzavřených křesťanských komunit. Vytrvalý národně-osvobozenecký boj, probíhající formou partizánské války, muslimské Turky vytrvale oslaboval. A to si musíme uvědomit, že Turci měli opravdu značnou vojenskou sílu – vždyť v 17. století osmanští Turci obléhali Vídeň a Evropa byla na pokraji absolutní pohromy. Turci ztrátu svého vlivu v Řecku v první čtvrtině 19. století těžce nesli a masakrovali řecké obyvatelstvo ve velkém, ale nezlomili je.

Britové zcela určitě odvezli z Řecka řadu cenných památek, stejně jako z Egypta nebo Mezopotámie, ale nikoli za účelem zničení, ale naopak – zachování. Oproti tomu Turci v Řecku způsobili škody, které se s tím vůbec nedají srovnat. Bylo to ničení takového rozsahu, jaké pozorujeme v současném Islámském státě – bylo ničeno úplně všechno – antické i křesťanské památky. Řekové je zachraňovali tím, že je zahrabávali. Z Partheónu na Akropoli se Turci pokusili udělat mešitu, ale setkalo se to s takovým odporem, že z něj nakonec udělali sklad střelného prachu, který zde dvakrát vybuchl a celou Akropoli proměnil v ruiny atd. atd. atd.

5 0
možnosti
MS

Trefila jste přesně na komoru a diskuze tomu odpovídá. Ono je někdy problém podívat se pravdě do očí.

Náboženské symboly jako Češi vyžadujeme umazávat či retušovat například:

Na koupališti v Čestlicích a Máchově jezeře.

I tu reakci na karikaturu Mohameda a naše české posouzení následné muslimské hysterie jste trefila.

Jo když dva dělají totéž,není to totéž.

Ale je to mnohem podstatnější a důležitější téma,než kontaminovaná vejce, prodej falešných katalyzátorů,která následně oblbují palubní počítač a ničí motor, kuřácký zákon,do kterého je taky napasována trestní zodpovědnost hospodského za opilost štamgasta a jeho následné chování, nebo EET a pokuta pro zákazníka,který si neveme účtenku,hlavně že se transakce posílá v reálném čase finančáku.

1 1
možnosti
PM

Umazávání jakýchkoliv symbolů je známka slabosti se záměrem něco překrucovat. Pokud si hraje Lidl na "korektního", měl umazávat i půlměsíce. Jenže to by si nedovolil, protože by mu to v těch jeho stodolách začalo bouchat. Takže půlměsíce neřeší a sáhl na kříže, protože křesťani jsou zatím pořád ještě splachovací. To je realita. Je to nepříjemný precedens. Jednou to projde a bude procházet pak mnoho dalších věcí. Vedení Lidlu je buď silně podplacené a záměrně instruované k tomuto proto, aby se pak mohla sledovat reakce veřejnosti a její tolerantnost a nebo v té své zlaté kleci sedí za takovými zlatými zdmi, že jí nedochází, jak málo dnes stačí na naštvání zákazníků.

3 0
možnosti
Foto

takže i ničení sovětských hvězd kladiv a srpů, přejmenování Leninovy ulice na Evropskou a bourání soch jsou známkou slabosti demokracie která likviduje jakoukoliv vzpomínku na část našich dějin-jakkoliv rozporuplnou a pro nás mnohé velmi nepříjemnou.ale součást dějin to prostě je

1 1
možnosti
MS

Váš článek mi mluvil přímo z duše. Díky. :-)

0 1
možnosti
Foto

děkuji Martino a pěkný den

1 1
možnosti
TT

Zastávat se vítačů muslimů není moudré.

1 0
možnosti
Foto

dělat problém z reklamního letáku není moudré-já se vítačů nezastávám jen poukazuji na to že máme závažnější problémy-proč se stejné rozhořčení nestrhne kolem toho že vláda otálí se slíbeným zvýšením platům učitelům?Takhle ty nejkvalitnější pedagogové odejdou na jiná lépe placená místa a zůstanou ti, kteří jinak nemphu - aby budoucí generaci formovali ti nejlepší je přece prioritou? A nebo vládě vyhovuje aby lidé nebyli vzdělaní a nemohli jim do něičeho kecat;-D

0 1
možnosti
VM

Je to Váš problém, jak na věc nahlížíte. Ono tady nejde o hanobení symbolů, ale o jejich odstraňování. A to je rozdíl, věřte mi. Pro mě je tento postup symbolem takového malé ničím neopodstatněného přizdis-ráč-ství. A i když budou jiní odstraňovat kříže, na křesťanských kořenech Evropy to stejně nic nezmění. My jsme z křesťanství vyšli, naše pravidla hry, naše zákonodárství, a i nevěřící, ty kořeny prostě mají. Na tom prostě nezmění nic ani to, že se prostřednictvím blogu pokoušíte někomu vnutit vsůj úhel pohledu.

A jinak, samozřejmě, že je hromada jiných problémů, o kterých by se mělo mluvit, ale to přeci neznamená, že jiné a pro někoho malichernější budeme kopat pod koberec. tedy alespoň já to tak nedělám.

6 0
možnosti
Foto

nejedná se o skutečné fyzické odstranění křížů jen vyretušování z reklamy

vyjádřením svého názotu ho nikomu nevnucuji-každý je snad svéprávný a může si uděla svůj úsudek-měřeno vaší logikou i vy tedy vnucujete svým komentářem názor že i nevěřící by měli mít s náboženskými symboly nějaký problém-proř vám nevadí že Kaufland udělal z naší vlajky srdíčko a s heslem Z lásky k Česku tu prodává druhořadé potraviny které by si třeba v takovém Německu podávat nedovolil? Jsme snad Evropané druhé kategorie abychom jedli nekvalitní suroviny?

1 1
možnosti
RP

Paní Palková, tady nejde o náboženské symboly, ale o dvojí metr, podle kterého Lidl cenzuruje realitu. Na straně jedné maže křesťanské symboly a na straně druhé muslimské naopak vyzdvihuje. Výmluva na náboženskou neutralitu pak v tomto případě více než silně pokulhává. Mimochodem, zakrývání a ničení symbolů už tu v minulosti bylo a vždy skončilo válkou - počínaje Davidovou hvězdou v 30.letech v Německu (2. světová válka) a konče likvidací památek v Libyi a Sýrii (válka proti IS).

7 0
možnosti
JZ

Tak jsme snad ve svobodné zemi, cenzurovat realitu, zakrývat nebo odkrývat symboly si snad může každý jak chce ne? Pokud to nepřekračuje zákon, tak je to každého věc...Když se Vám to nelíbí, tak se na to nedívejte.

3 5
možnosti
LM

Musím s Vámi souhlasit. Je něco shnilého. Kostely mají obvykle na svých věžích a báních kříže. Proč je mazat? Proč se za křesťanství stydět? Proč podlézat jiným?

3 0
možnosti
JS

Zřejmě paní pisatelce nic neříká odkaz trdoce a kultura za kterou obětovali své životy minulé generace našich předků diky níž se máme tak jak se máme tak je mi ji upřímně lítoRv

7 1
možnosti
JZ

Tak jí ten odkaz připomeňte, a mi taky. A proč je Vám jí líto, jí se něco stalo?

2 3
možnosti
  • Počet článků 784
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1823x
Překladatelka, autorka vlastní tvorby, zvídavá cestovatelka, bloggerka, milovnice všeho dobrého co život nabízí. Hlavou jsem realista, tvářím se občas jako pesimista, ale srdcem jsem nenapravitelný optimista. Vypadám možná jako bojovnice, ale to jsou jen mimikry kterými chci ochránit tu příliš citlivou a zranitelnou holku uvnitř. Po přeložení asi deseti knih z angličtiny mě napadlo, co kdybych zkusila napsat něco sama- zatím mi vyšly mi tři knížky: Za chlapem a tramvají neběhej, za pět minut je tu další, Italská invaze v Praze a Recept na šťastný den. Rozhodně se nepovažuji za spisovatelku-jsem jen zapisovatelka příběhů, které píše život, a které vidím kolem sebe. Baví mě rozplétat sítě vzájemných vztahů, kterými jsme všichni neviditelně propojeni, a objevovat souvislosti v předivu života. Mým krédem je žij a nech žít, a  pokud nejde o život, nejde o nic. Přála bych si, aby k sobě lidé byli více tolerantní a vstřícní. Myslím že když člověk s něčím nesouhlasí, nemusí to proto hned odsuzovat.

Seznam rubrik