Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P34e39t48r 65P43á63n39e20k

26. 7. 2017 16:05

Ó Adonaj, paní (slečno) autorko. Ta první půlka byla výborná a vůbec se nedivím, že to docvaklo právě ženské, ale ta druhá půlka byl přilepenec nevycházející z logiky věci. To má asi pravdu pan Svoboda.

0 0
možnosti
Foto

děkuju pane Pánku jsem ráda že jste to ocenil, ta druhá půlka tam podle mě naopak celkem logicky zapadla ač se nedivím, že panu Svobodovi se to nelíbilo přeji pěkný den a ještě jednou dík za přečtení a komentář

0 0
možnosti
Foto

Dobře a vtipně napsáno.

Co by na to asi řekli Mannitou s Virakočou?

Karma R^

0 0
možnosti
Foto

díky pane Petříku doufám že mě obránci Hospodina za to neukamenují:-)

pěkný den

1 0
možnosti

Celý Váš text se mně jevil jako docela vtipný, až na ten závěr, ve kterém citujete autora, který poněkud přejímá některá protižidovská schémata. To Váš text vůbec nepotřeboval. Například výrok "židovský Bůh je rasový šovinista", může prohlásit jen někdo, kdo Bibli nezná, protože biblická vyvolenost židovského národa má daleko k nějaké Boží protekci.

O jomkipurské modlitbě "Kol nidrej" se rozhodně nedá prohlásit, že "preventivně zprošťuje židy jakýchkoli slibů". Tak to není. V této modlitbě židé prosí Boha, aby zrušil sliby, přísahy a závazky, kterými se židé minulý rok zavázali vůči Bohu, závazky a sliby učiněné vůči lidem se plnit musí. Prosby o zrušení se tedy týkají vpodstatě osobních předsevzetí, je to vlastně prosba o odpuštění za nedodržení závazků vůči Bohu. Proto má tento obřad podobné náležitosti, jako kdyby šlo o soud. Proto je také zcela nesmyslná závěrečná poznámka o "božsky schváleném dvojím standardu, který v historii zformoval postoj židů k obyvatelstvu, jež je hostilo". Ve skutečnosti právě Židům společnost vyhrazovala nejpodřadnější postavení.

4 0
možnosti
Foto

děkuju za přečtení a komenář, celý ten závěr je citací jak jsem ostatně avizovala, a ani jsem k němu nezaujala žádné osobní hodnotící stanovisko-jak to dělám většinou ve svých textech-často prostě jen vedle sebe postavím různé jevy nebo různé ůhly pohledů,popřípadě historická fakta, jak v posledním blogu o zlatém věku židovského písemnictví a nechám na čtenáři co ztoho vyvodí

pěkný den přeji

0 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS