Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DK

"...soucit s lidmi, kteří v gumových člunech plují přes Středozemní moře..."

Víte, když takto začnete, je to těžké. Ti lidé neplují přes Středozemní moře. Ti lidé vlezli do gumových člunů s vědomím, že vyplují na Středozemního moře, po pár kilometrech je úmyslně opustí, propíchnou či potopí, protože počítají s tím, že je vyzvednou na palubu čekající lodě, které jsou domluveny s pašeráky.

0 0
možnosti
Foto

ano i tací jsou, když chcete vidět jen tyhle případy tak prostě připouštíte jen určitý výšek reality a ostatní nevnímáte

0 0
možnosti
PP

P81e75t55r 88P15á37n76e36k

20. 7. 2017 8:10

Teď to bylo břitké

0 0
možnosti
Foto

vyslyšela jsem jen váš stesk nad tím, že už to není co to bývalo-chtěla jsem vám vlastně jen udělat radost:-)

0 0
možnosti
PP

P11e42t57r 54P67á77n62e15k

19. 7. 2017 21:05

Paní Pálková,poslední dobou jsou Vaše blogy(4) slabší,takové babské,bývalo to břitké,teď to nejde na podstatu věci.Já jsem napsal blog "Odkud kam kráčí evropská civilizace",kde jsem se to pokusil vysvětit.Myslím,že to je třeba vidět v širších souvislostech,rodinné tragedie na to nestačí.Náš svět potřebuje změnu,jejich také a tak nějak to taky dopadne.Ale do sáhodlouhého vysvětlování (a za darmo) se mi nechce.Jak říkala teta Kateřina:chytrého trkni.

0 0
možnosti
Foto

pane Pánku mě zas vaše komtáře a texty připadají tak trochu dědkovsky sebestředné a samolibé ale co naděláme, že? K pohledu v širších okolnostech tady nabádám dnes a denně a k sáhodlouhému vysvětlování, a dokonce zadarmo, chraň bůh, vás opravdu nikdo nenutí děkuji za komentář a držte se moudrostí tety Kateřiny-ono v těch babských povídačkách bývá často víc moudrosti než v sáhodlouhých traktátech ctihodných mudrců

0 0
možnosti
JS

To, co Vy nazýváte "semínka náboženské nesnášenlivosti", je problém, který je starý jako sám islám. Není to jen problém dneška. Stačí se podívat na dějiny islámu. Před vynálezem spalovacího motoru byl islámský svět utopený v nezměrné bídě a permanentní mnohasetleté válce každého z každým (což platí dodnes). Ovšem poté, co Západ vynalezl spalovací motor, se z nemocné islámské společnosti stala síla, která začala jako upír opět parazitovat na kreativitě Západu. Filozofie islámu je postavena na kořisti, proto se také islám naprosto zhroutil, když narazil na hranice své expanze. Evropa se před islámskou expanzí zachránila na poslední chvíli (Osmané už obléhali Vídeň). Když Osmanské říši vyschnul přísun kořisti, stal se z ní "nemocný muž na Bosporu". Jenže ropa islám znovu oživila. Islámské země se podílejí na výkonu světové ekonomiky pouhými pěti procenty, což je vzhledem k počtu obyvatel výsledek více než žalostný. Islám je vpodstatě naprosto závislý na neislámských ekonomikách (jako po celou svou historii). Agresivita islámských zemí vedla k řadě západních intervencí, ale na islám se prostě žádné prolidské společenské zřízení naroubovat nedá.

Násilná smrt je v islámském světě již po celá staletí tak všudypřítomná, že prostě nemá pro místní lidi takový význam, jako pro nás. V islámu totiž chybí princip posvátnosti a nedotknutelnosti lidského života – u nás je tomu přesně naopak. Sám jsem to zažil v Egyptě – dvaceti mrtvých dětí při nehodě školního autobusu si společnost ani nevšimla – běžná věc. Pokud by se to stalo v Německu, bude o tom mluvit celá Evropa.

Vy dokážete velice vášnivě kritizovat Evropany a křesťanství. Ale kdybyste naprosto shodná kritická východiska použila pro islámskou civilizaci, nemohla byste se ubránit pojmu "barbarství". Vy vidíte v Evropanovi agresora. Jenže skutečnost, že se můžete svobodně vyjadřovat, svobodně tvořit, vybrat si partnera a realizovat se, Vám nepřinesla islámská civilizace, ale právě ta evropská.

6 0
možnosti
Foto

Pane Sbobodo vaše věta že islámu chybí princip posvátnosti a nedotknutelnosti života, zatímco u nás je to přesně naopak je téměř rouháním a výsměchem obětem všech válek, které v Evropě zuřily nejen po celá staletí ale i celkem nedávno-koncentrační tábory za druhé světové postavil kdo? Muslim Hitler? Křižáci nevraždili? Katolíci neupalovali protestanty a naopak? Nevím jestli jste slepý nebo vás za to někdo platí ale nemůžete z místních blogerů dělat blbce svými zkreslenými historickými exkurzy

1 4
možnosti
Foto

J84a84k76u14b 82R43o66t27h

19. 7. 2017 14:19

Já nemám strach z šíření islámu. Ovšem mám poněkud strach z přibývající perzekuce křesťanských postojů a (nikoliv absurdně) ruku v ruce s tím strach z nebetyčně nebohého ukřičeného populismu různých Bartošů, Okamurů, Le Penových a podobných hovádek Božích.:-/

2 6
možnosti
Foto

chápu váš postoj pane Rothe ale o tom to právě je-šíření strachu a nenávisti která plodí zase jen nenávist-o ničem jiném jsem se v blogu nezamýšlela-kdyby náboženství neexistovala o co by národy válčily? A na čem by mnozí politici stavěli své kariéry? A kdo to nakonec odnáší? Prostí lidé... A jak ktomu přijdou třeba ateisté kterým je nějaké hádání o náboženské postoje šuma fuk a chtějí jen v klidu a bezpečí žít? Dík za přečtení

0 0
možnosti
SB

Svědci Jehovovi nejsou můj šálek čaje, avšak jestliže je srovnáváte s muslimy, tak to tedy hodně kulhá.

Jediné, v čem srovnání snesou, je to, že oba mají pocit výjimečnosti, že jedinými slušnými lidmi na světě jsou oni a vše ostatní je odpad.

Avšak tím to končí. Svědkové Jehovovy nepáchají sebevražedné atentáty, nevytvářejí no-go zóny, zapojují se do pracovního procesu, dodržují běžné zásady občanského soužití. V podstatě vycházejí z toho, že tady na Zemi mají žít jako jiní občané a odměnu za svou víru pro sebe a potrestání za naši nevíru mají ponechat Bohu.

7 1
možnosti
SB

Omluva za překlep:

Svědkové Jehovovi, nikoli Svědkové Jehovovy

0 0
možnosti
Foto

Milá Libuše, přečetl jsem si jen perex a ptám se: Oni jsou v nějakých sběrných táborech? Já myslel, že v ubytovnách.

Protože takové detenční zařízení u nás nemá volný pohyb, ale jak se zdá, v té Itálii se pohybují velmi čile.

Vyzýváte nás k soucitu. To bychom ale museli mít soucit nejméně s tou chudší polovinou lidstva a ne zrovna s těmi, kteří si chtějí polepšit.

Proč je jejich snaha polepšit si soucitu více hodna, než situace těch, kteří zůstávají doma?

6 0
možnosti
Foto

Já vás k soucitu nevyzývám, ten někdo má a nebo nemá, jen mi je divné, že ten kdo ho projeví je hned zařazen do nějaké škatulky vítače islámu, sluníčkáře apod.-pokud jste viděl záběry třeba z Maďarska, kde stojí před ostnatým drátem a čekají na povolení k cestě dál( samozřejmě až tam se vůbec dostat neměli, kdyby politici včas jednali a řešili problém který je zde už několik let) tak tam se o ubytovná rozhodně mluvit nedá, nemluvě o tom, že často už než se nalodí, čekají v nedůstojných podmínkách už v místech odkud vyráží-polepšit si chce každý, za to bych je neodsuzovala, kdyby doma, jak říkáte, měli podmínky k normálnímu životu tak by tam určitě radši zůstali se svými rodinami-nikoho se nezastávám jen je nutno to vidět v širším a dlouhodobém kontextu -je to jen důsledkem slepé dlouhodobé politiky euroamerické části světa-sám říkáte že polovina světa žije v nepředstavitelné chudobě-ale možná to bude víc-když je svět v takové nerovnováze, je logické, že se něco začne dít což my nevyřešíme, to měly předvídat elity už dávno předtím

0 0
možnosti
JL

Ještě jednou: Nejde jen o to, že tu budou noví lidi, co nemluví česky, že se budou modlit 5x denně a jejich muezin bude něco vykřikovat do tlampače arabsky, ale tak o ekonomickou stránku věci! Budeme je živit, dokud nenajdou práci, a podle práva budeme muset dotovat i jejich scelené "rodiny", to znamená, každého, koho azylant označí za svoji rodinu. To může být klidně 25 lidí - zkontrolujte to..Přivezou si z Bangladéše doklady, o který nikdy nikdo nezjistí, zda jsou pravé nebo korumpované.. A Češi slyší na prachy, že? Známe své pappenheimské. A to nemluvím o práci, která tu není ani pro místní.

6 0
možnosti
Foto

v tomhle s vám pane Libeňský naprosto souhlasím a nejednou jsem tu prohlásila, že Evropa nemá a nemůže přijímat takovou obrovskou masu lidí-jen jsem tímto reagovala na fobii některých lidí, kteří místo racionální námitky, jakou jste vznesl vy, tu diskutují o tom, které náboženství je lepší dík za přečtení

1 0
možnosti
JL

Nejde jen o to, že tu budou noví lidi, co nemluví česky, že se budou modlit 5x denně a jejich muezin bude něco vykřikovat do tlampače arabsky, ale tak yo ekonomickou stránku věci: budeme je život a podle právě i jejich scelené "rodiny", to znamená, každého, koho azylant označí za svoji rodinu. To může být klidně 25 lidí - zkontrolujte to... A Češi slyší na prachy, že? Známe své pappenheimské.

0 0
možnosti
  • Počet článků 784
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1823x
Překladatelka, autorka vlastní tvorby, zvídavá cestovatelka, bloggerka, milovnice všeho dobrého co život nabízí. Hlavou jsem realista, tvářím se občas jako pesimista, ale srdcem jsem nenapravitelný optimista. Vypadám možná jako bojovnice, ale to jsou jen mimikry kterými chci ochránit tu příliš citlivou a zranitelnou holku uvnitř. Po přeložení asi deseti knih z angličtiny mě napadlo, co kdybych zkusila napsat něco sama- zatím mi vyšly mi tři knížky: Za chlapem a tramvají neběhej, za pět minut je tu další, Italská invaze v Praze a Recept na šťastný den. Rozhodně se nepovažuji za spisovatelku-jsem jen zapisovatelka příběhů, které píše život, a které vidím kolem sebe. Baví mě rozplétat sítě vzájemných vztahů, kterými jsme všichni neviditelně propojeni, a objevovat souvislosti v předivu života. Mým krédem je žij a nech žít, a  pokud nejde o život, nejde o nic. Přála bych si, aby k sobě lidé byli více tolerantní a vstřícní. Myslím že když člověk s něčím nesouhlasí, nemusí to proto hned odsuzovat.

Seznam rubrik