Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tyhle a podobné diskuze pomáhají vyvíjet společenskou optiku. Sama jste potvrdila, že dřív byly bikiny nemyslitelné a teď jsou normou. Dnes jsme znovu na rozcestí co akceptovat.

Mě jenom zaráží ten dvojí metr pro provozovatele. Majitel bazénu má právo určit si pravidla,majitel hospody nemá(protikuřácký zákon),ačkoli hospodský u vstupu peníze nevybírá.

A teď do jaké míry má majitel bazénu právo určit si pravidla? Co když jiný provozovatel bazénu povolí nudismus, nebo plavky se svastikou(má na to právo)?Jak dlouho mu takový provozní řád vydrží,než ho nějaký puritán(třeba ortodoxní muslim), nebo antifašista stopne?

Takže to je to vyvíjení společenské optiky. U židovské jarmulky by nebylo tolik emocí, jako u muslimské burky. Na druhou stranu,když si jako provozovatel vyhradíte právo umožnit vstup jen těm,které chcete pustit,dopouštíte se diskriminace a můžou vás pokutovat. Absurdita na entou. Vy si ve vlastním objektu nemůžete určit koho pustíte a koho nikoli,protože ten odmítnutý host to nehodlá akceptovat. Takže pak se vymýšlejí absurdní práva na vstup pro všechny,ačkoli toto právo má jen kontrolor a veřejný činitel.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS